29/4/09

Ο Μπράουν ανακοίνωσε την αποστολή 700 ακόμη στρατιωτών στο Αφγανιστάν

Ο πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν επιβεβαίωσε ότι η Βρετανία θα αναπτύξει 700 επί πλέον στρατιώτες στο Αφγανιστάν σε προσωρινή βάσης με αποτέλεσμα η συνολική στρατιωτική παρουσία της να φθάσει στους 9.000 άνδρες.
Ο Μπράουν που επέστρεψε από επίσκεψη στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν νωρίτερα σήμερα,ανέφερε ότι η στρατιωτική παρουσία της Βρετανίας στο Αφγανιστάν θα επιστρέψει στα σημερινά της επίπεδα,που είναι 8.300 άνδρες,μετά τις προεδρικές εκλογές του Αυγούστου.

Στο μεταξύ,ένας ανώτερος ηγέτης των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν προειδοποίησε σήμερα ότι οι αντάρτες θα εξαπολύσουν μία νέα ευρείας κλίμακας επιχείρηση κατά της αφγανικής κυβέρνησης ,διπλωματικών αποστολών,ξένων στρατευμάτων και οιουδήποτε τους υποστηρίζει.

Σύμφωνα με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα των Ταλιμπάν που επικαλείται δηλώσεις του υπαρχηγού των Ταλιμπάν Μουλά Μπροτερ Αχουντ η "Nasrat"(νίκη)θα αρχίσει αύριο Πέμπτη και περιλαμβάνει ενέδρες,βομβιστικές επιθέσεις και βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας.Γίνεται ακόμη έκκληση προς τις κυβερνητικές δυνάμεις να λιποτακτήσουν και να ενωθούν με τους αντάρτες ενώ καλούνται οι ιδιωτικές εταιρείες και μεμονωμένοι να σταματήσουν να εργάζονται με τα ξένα στρατεύματα .
Flash,gr

1 σχόλιο:

  1. 1. Petraus to rescue .. Afghanistan ?

    http://garizo.blogspot.com/2008/11/petraus-to-rescue-afghanistan.html

    2. Obama's Grand Chessboard and the drums of war

    http://garizo.blogspot.com/2008/12/obamas-grand-chessboard-and-drums-of.html

    στα αγγλικα , αλλα στο (2) υπάρχει ενα ενδιαφερον βιντεακιστο τελος απο επιχειρήσεις των Αμερικανων στο Αφγανισταν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.