24/2/09

Η ενίσχυση των βορειοκορεατικών δυνάμεων είναι «σοβαρή απειλή», λέει η Ν.Κορέα

«Άμεση και σοβαρή» είναι η στρατιωτική απειλή από τη Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με τη Λευκή Βίβλο της νοτιοκορεατικής Αμυνας για το 2008, λεπτομέρειες της οποίας ήρθαν στη δημοσιότητα.
«Η Βόρεια Κορέα ενισχύει το συμβατικό εξοπλισμό της όπως και τα όπλα μαζικής καταστροφής και αυτό αποτελεί άμεση και σοβαρή απειλή για την ασφάλειά μας», αναφέρει η Λευκή Βίβλος.
Πρόσφατα, η Βόρειος Κορέα ολοκλήρωσε την ανάπτυξη πυραύλων μέσου βεληνεκούς, ικανούς να πλήξουν στόχους στην Ασία σε μεγαλύτερη απόσταση από ότι στο παρελθόν. Η Βόρεια Κορέα διατέθει και πυραύλους μικρότερου βεληνεκούς, όπως τους Σκουντ και τους Νοντόνγκ.
Εκτός από την Νότια Κορέα, η Κίνα, η Ιαπωνία, η βόρεια Αυστραλία και μερικές αμερικανικές βάσεις στον Ειρηνικό βρίσκονται μέσα στην ακτίνα δράσης των πυραύλων που φτάνει πλέον τα 3.000 χιλιόμετρα.
Η γόμωση των πυραύλων –ο αριθμός των οποίων είναι άγνωστος– μπορεί να φτάσει τα 650 κιλά. Ωστόσο, φαίνεται ότι οι Βορειοκορεάτες δεν έχουν κατορθώσει ακόμα να προσαρμόσουν πυρηνικές κεφαλές στους πυραύλους τους.
Ο στρατός της Βορείου Κορεάς αριθμεί 1,2 εκατομμύρια άνδρες. Μεγάλη αύξηση (κατά 50%) καταγράφηκε και στις ειδικές δυνάμεις της Β.Κορέας που ανέρχονται πλέον στις 180.000 άνδρες.
Η Βόρεια και η Νότια Κορέα παραμένουν επισήμως σε κατάσταση πολέμου από το 1953.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.