22/2/09

Η λύση, ο Συνεταιρισμός και η αποστρατιωτικοποίηση

ΕΝΑ συντεταγμένο κράτος δεν μπορεί να παραλύει ούτε να αποφεύγει να υπηρετεί και να υπερασπίζεται τα συμφέροντα του λαού. Επειδή, λοιπόν, αναζητούμε λύση στο Κυπριακό, η συντεταγμένη και διεθνώς αναγνωρισμένη Κυπριακή Δημοκρατία, μέλος του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως και πλειάδας διεθνών οργανισμών, πρέπει να σταματήσει να λειτουργεί; Αυτή την παράλογη συλλογιστική προτάσσουν ως δικαιολογία η Κυβέρνηση και το ΑΚΕΛ, για να διατυπώνουν την...πείσμονα άρνησή τους όπως η Κύπρος υποβάλει αίτηση για ένταξη στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη. Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ και ο Κυβ. Εκπρόσωπος υποστηρίζουν ότι τώρα που διεξάγουμε συνομιλίες δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντά μας να δίνουμε την εικόνα ότι επιδιώκουμε να ενταχθούμε σε έναν οργανισμό.
Τα επιχειρήματά τους είναι τρία: Πρώτον, επί Κληρίδη ο τότε υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κασουλιδης, απαντώντας σε επιστολή-αίτημα του βουλευτή Πρ. Προδρόμου, διευκρίνιζε ότι δεν έπρεπε να υποβάλουμε αίτηση στο ΣγΕ επειδή διεξάγονταν συνομιλίες. Δεύτερον, επειδή επιδιώκεται αποστρατιωτικοποίηση της Κύπρου, δεν πρέπει να ενταχθούμε στο ΣγΕ. Τρίτον, αν υποβάλουμε αίτηση, είναι σίγουρο ότι η Τουρκία θα αντιδράσει. Τα επιχειρήματα αυτά δεν αντέχουν στη βάσανο της λογικής. Πρώτον, οι εξελίξεις το 2002 ήταν τελείως διάφορες από ό,τι είναι σήμερα, εφτά χρόνια αργότερα. Εμείς κρίνουμε ότι ήταν μέγα λάθος του Κληρίδη να μην αιτηθεί ένταξη στο ΣγΕ. Δεύτερον, τα περί αποστρατιωτικοποίησης είναι η μεγαλύτερη απάτη που εφευρέθηκε σε βάρος του κυπριακού Ελληνισμού. Όλα τα κράτη στον κόσμο εξασφαλίζουν την επιβίωση και την ασφάλειά τους δι’ ιδίων στρατιωτικών μέσων.
Το ΑΚΕΛ και η Κυβέρνηση προκαλούνται: Ποιοι θα εγγυηθούν την ασφάλεια της Κύπρου, σε περίπτωση λύσης, έναντι της Τουρκίας; Στα λόγια, πολλοί. Στην πράξη, ΚΑΝΕΙΣ! Άλλωστε, όντας μέλος της Ε.Ε., η Κύπρος πρέπει να διαθέτει στοιχειώδεις, έστω, και ευπρόσωπες στρατιωτικές δυνάμεις για να μπορεί να συμμετέχει στους μηχανισμούς ασφάλεια και άμυνας της Ένωσης. Να το καταλάβουν, ΑΚΕΛ και Κυβέρνηση: Η μικρή και ασήμαντη Κύπρος δεν είναι... υπερδύναμη, για να το παίζει μοναχικά. Τρίτον, ότι η Τουρκία θα αντιδράσει σε αίτησή μας για ένταξη στο ΣγΕ, είναι δεδομένο. Ακριβώς γι’ αυτόν το λόγο, όπως αυτές οι στήλες εξακολουθητικά και επίμονα έχουν αναλύσει, πρέπει να υποβάλουμε αίτηση, επειδή θα καταφανεί πειστικά σε όλους τους εταίρους μας και στους Ευρωπαίους ότι η Τουρκία ενσυνείδητα προκαλεί προβλήματα στη λειτουργία της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ. Σήμερα, κατηγορούμαστε με την Τουρκία ότι, εξαιτίας της διαμάχης μας για το Κυπριακό, δημιουργούμε δυσκολίες στην εμβάθυνση της συνεργασίας Ε.Ε. - ΝΑΤΟ σε θέματα άμυνας και ασφάλειας.
Θα υποβάλουμε ξανά και έντονα προς τον πρόεδρο Χριστόφια ότι η Κύπρος και ο ίδιος θα κερδίσουν πολλά αν υποβάλουμε αίτηση για ένταξη στο ΣγΕ. Οι μικρές και αδύναμες χώρες πρέπει να επιζητούν τη συνεργασία και τη συμμαχία με δυνατούς οργανισμούς, για να μπορούν να διασφαλίζουν την επιβίωση, τα συμφέροντα και την ασφάλειά τους. Υποβάλλοντας αίτηση, γωνιάζουμε την Τουρκία, στέλνουμε το ευκρινές μήνυμα ότι είμαστε ισότιμοι των Ευρωπαίων εταίρων μας, συμβάλλουμε ενεργά στην ευρωπαϊκή άμυνα και ασφάλεια και εξ αυτών προσποριζόμαστε πολλαπλά οφέλη και στο Κυπριακό και σε άλλα κρίσιμα ζητήματα, που απασχολούν την Ε.Ε. Θα το ξαναπούμε δυνατά προς κάθε κατεύθυνση: Για ένα μικρό και αδύναμο κράτος, όπως η Κύπρος, που απειλείται ως κρατική ύπαρξη και οντότητα και ως λαός, είναι προς το ύψιστο συμφέρον της να είναι ενεργά, αξιόπιστα και αποτελεσματικά μέσα σε αυτούς τους οργανισμούς παρά έξω, στη δραματική και ολέθρια μοναξιά της αδυναμίας και των κινδύνων.
Το θεμελιώδες ερώτημα, που πρέπει να απαντηθεί... χτες, είναι το εξής: Ο πρόεδρος Χριστόφιας θέλει, σχεδιάζει, μεθοδεύει και είναι αποφασισμένος να γωνιάσει την Τουρκία; Και ας μη μας πει κανείς ότι αυτό δεν μας συμφέρει, διότι η απάντηση σε έναν τέτοιο ισχυρισμό είναι απλή, αλλά αποστομωτική: Η Τουρκία γωνιάζει, εκβιάζει, απειλεί, επιτίθεται και αποκλείει την Κυπριακή Δημοκρατία σε όσους διεθνείς οργανισμούς και άλλα διεθνή φόρα μπορεί να το πράξει. Εμείς, γιατί την αντιμετωπίζουμε με αυτόν τον ανεκδιήγητο ψοφοδεϊσμό; Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση και αυτή μπορεί να γίνει μέσω της αξιοποίησης των μηχανισμών της Ε.Ε. Ο Δ. Χριστόφιας γιατί αποφεύγει να τους αξιοποιήσει;
SIMERINI

3 σχόλια:

  1. Να είστε σίγουροι ότι ο Χριστόφιας, θα υπερασπιστεί με τον καλλίτερο τρόπο τα συμφέροντα του Κυπριακού Ελληνισμού.Οι αριστεροί της Κύπρου δεν έχουν καμμία σχέση με τους αντίστοιχους της Ελλάδας.Οι Κύπριοι ΑΚΕΛΙΣΤΕΣ ζούν με το χλιδάτο σπίτι τους, την πισίνα τους, το μεγάλο κυβισμού αυτοκίνητό τους και τα δάνειά τους στις Τράπεζες.Λαμβανομένου υπόψη των παραπάνω,δεν ανησυχούμε ιδιαίτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς αποδεικνύεται ότι το ΑΚΕΛ και ο Χριστόφιας ήσαν και είναι διαποτισμένοι από μία σοσηρή ιδεολογική (υποτίθεται) idee fix!
    Φαίνεται ότι νομίζουν ακόμη και σήμερα ότι προασπίζουν τα συμφέροντα της Σοβιετικής Ένωσης και πως το όργανο της Άγκυρας, ο Ταλαάτ, είναι "σύντροφος" τους κομμουνιστής.
    Έτσι επιχειρούν να δημιουργήσουν μια Κύπρο άοπλη, "ανένταχτη" (sic!) και ουδέτερη.
    Σήμερα, κανείς δεν είναι ούτε "ανένταχτος", ούτε ουδέτερος και κυρίως πάνω από όλα ... κανείς δεν είναι άοπλος!!!
    Κανείς μα κανείς δεν επιβιώνει μόνος του, χωρίς συμμαχίες.
    Ακόμη περισσότερο όταν είναι τόσο μικρός, όπως η Κύπρος, και αντιμετωπίζει μιά επεκτατική ασιατική περιφερειακή δύναμη όπως η Τουρκία.
    Αποτελεί μεγίστη ανοησία η πολιτική γραμμή του ΑΚΕΛ και του Χριστόφια!
    Η Κύπρος και ο Ελληνισμός θα πληρώσουν πολύ ακριβά την εκλογή του Χριστόφια και της κυβέρνησής του στις τελευταίες εκλογές!!

    Δυστυχώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1) Το ΑΚΕΛ έχει αποδεχθεί την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε.?

    2) Στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη στην Ευρώπη συμμετέχουν όλα τα κράτη της Ευρώπης πλην της Κυπριακής Δημοκρατίας. Συμμετέχουν, ακόμη και η Ρωσία, η Ελβετία, καθώς και η Σερβία, η οποία είχε βομβαρδιστεί από το ΝΑΤΟ?

    3) Η Κύπρος ήταν και είναι ΝΑΤΟ και ας μη στρουθοκαμηλίζουμε. Είναι ΝΑΤΟ μέσω των Βάσεων, του τουρκικού κατοχικού στρατού και της ΕΛΔΥΚ.

    4)Κατανοητή η συναισθηματική σχέση ΑΚΕΛ-ΡΩΣΙΑΣ μα δεν θα ήταν καλύτερα η Κύπρος να είναι στο ΝΑΤΟ σαν οντότητα και όχι μέσω των άλλων?

    5)Πώς, διευκολύνεται η Τουρκία; Με την αποχή της Κύπρου ή με την υποβολή αίτησης ένταξης της στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη και τη συμμετοχή της ή ακόμη και το ΝΑΤΟ;

    Για ένα κράτος το χειρότερο είναι όταν συγχέουν οι πολιτικοί τις προσωπικές συναισθηματικές τους φορτίσεις και αντιλήψεις με την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος

    Αυτα τα ερωτήματα έχω καιρό τώρα και πιστεύουν ότι αποτελούν την ουσία του θέματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.