24/2/09

Έκκληση για σύλληψη του Κενάν Ακίν

Η Επαλξη Ανασυγκρότησης Κέντρου απευθύνει έκκληση σε όλα τα αρμόδια όργανα στην Ευρώπη και το διεθνή παράγοντα να στηρίξουν τις προσπάθειες για εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης του δολοφόνου του Σολωμού Σολωμού, Κενάν Ακίν.
Σε ανακοίνωσή της η Επαλξη αναφέρει πως «είναι αδιανόητο ο Ακίν να έχει την δυνατότητα να παραχωρεί συνεντεύξεις σε εφημερίδες ακόμη και να διεκδικεί ‘βουλευτική έδρα’ στη λεγόμενη βουλή του ψευδοκράτους χωρίς όμως να συλλαμβάνεται από την Ιντερπόλ για το έγκλημα που διέπραξε».
Η Επαλξη στην ανακοίνωσή της «καταδικάζει τις προκλητικές δηλώσεις του Ακίν» και σημειώνει ότι «ο Τούρκος έποικος παραμένει αμετανόητος δηλώνοντας και ότι και σήμερα αν χρειαζόταν θα πυροβολούσε τον Σολωμού».
Ο Κενάν Ακίν, συνεχίζει η Επαλξη, «θεωρεί τον εαυτό του προστατευόμενο λόγω του ότι κατοικεί σε χώρο υπό κατοχή όπου δεν μπορούν να εκτελέσουν διεθνή εντάλματα».
Η Επαλξη εκτιμά ότι «για να υπάρχει θετική εξέλιξη στη διαδικασία των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να απομονωθούν, να δικαστούν και να καταδικαστούν άνθρωποι όπως τον Κενάν Ακίν», καταλήγει η ανακοίνωση.

5 σχόλια:

  1. Όπως και έχει τραγουδηθεί για τον Σολωμού " ΕΛΛΗΝΑ ΜΑΓΚΑ ΣΕΡΝΙΚΕ, ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΑΝΙΚΕ, ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΣΦΑΙΡΑ ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ...ΝΑ ΛΥΓΙΣΕΙΣ!".Συνεπεία των παραπάνω φρονούμε ότι η κίνησή του προς Σημαία ξένου κράτους έστω και μη φίλιου δεν σχολιάζεται.
    Η θυσία του όμως επωφελεία του Ελληνισμού αναγκαιοί όπως παραμείνει στο διηνεκές.
    Κατόπιν των παραπάνω και λαμβανομένης υπόψη της εν λόγω θυσίας,εκτιμάται ότι η Κυπριακή Κυβέρνηση θα πρέπει να θέσει μεταξύ και των λοιπών προϋποθέσεων της συνέχισης του διαλόγου για επίλυση του Κυπριακού, την απονομή δικαιοσύνης, με την παραπομπή σε δίκη του φυσικού αυτουργού της υπόψη δολοφονίας.
    Η Τουρκοκυπριακή πλευρά είναι σφόδρα πιθανό εως και βέβαιο ότι,απορρίπτοντας την παραπομπή σε δίκη, εξασφαλίζει στον Ελληνισμό πλεονέκτημα απαγκύστρωσης από τις συνομιλίες και παραπέρα διαιώνισης της υφιστάμενης κατάστασης, η οποία και πλήττει τα μακροπρόθεσμα γεωστρατηγικά συμφέροντα της Τουρκίας για ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εν μέρει συμφωνώ μετα παραπάνω.Ομως σκέφτομαι: θα βρισκόταν Ελληνας που θα πυροβολούσε αυτόν που θα βεβήλωνε ή πρόσβαλλε την Ελληνική σημαία ;;;;;Και αν θυμάμαι καλά ένας άλλος Κύπριος πιάστηκε στα συρματοπλέγματα, οι φίλοι του τον άφησαν και οι τούρκοι τον λιανίσανε στο ξύλο.....
    απο την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με συγχωρείτε φίλοι μου, δεν πρόκειται μόνο για τον Σολωμού αλλά για το σύνολο των αιμοσταγών δολοφόνων του τ/κ στρατού και μορφώματος από το 1974 και μετά. Εδώ υπάρχουν δηλώσεις στην τηλεόραση και συνεντεύξεις τέτοιων ανθρωπάριων γιατί πρέπει να μένουν ατιμώρητοι από τη διεθνή κοινότητα που "κόπτεται" για τα δικαιώματα των ανθρώπων. Οι "φίλοι" μας αμερικανοί εδώ κίνησαν γη και ουρανό για μια χούφτα κοσοβάρους γιατί δεν ενδιαφέρονται για όλους αυτούς που το παραδέχονται και δημόσια ;
    Και καλά όλοι αυτοί. Από "συμμάχους" έχουμε χορτάσει όλους αυτούς τους αιώνες, που είναι όλο υποσχέσεις μέχρι να κάνουν τη δουλειά τους, εμείς τι κάνουμε ;
    Μηδέν διαβήματα, μηδέν ενδιαφέρον, μηδέν, μηδέν, μηδέν. Μήπως πρέπει να κινητοποιηθούμε λίγο κι εμείς ; Και όχι μόνο με το "σταυρό στο χέρι" όπως συνήθως κάνουμε αλλά και με κυνηγητό σε όλο το Γαλαξία για τέτοια υποκείμενα. Μόνο έτσι θα ξέρουν / μάθουν τέτοια υποκείμενα χθεσινά και μελλοντικά ότι ποτέ δεν θα μείνουν ατιμώρητοι.
    Βέβαια είναι και ένας πολύ καλός λόγος (αν τεθεί για το σύνολο αυτών) να απαγκιστρωθούμε από τις συνομιλίες που θα καταλήξουν πάλι σε ένα νέο σχέδιο Αυνάν-κι-μουν που θα λαμβάνει υπ΄όψη του μόνο τα συμφέροντα των τ/κ.
    Χριστόφια ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ !!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναί,πάντα περιμένουμε από φίλους και συμμάχους...και ακόμη δεν μάθαμε ότι τι φίδι εμείς θα το βγάλουμε από την τρύπα. ΟΤΙ ΧΑΘΗΚΕ ΜΕ ΑΙΜΑ ,ΜΕ ΑΙΜΑ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ.Το ερώτημά μου είναι: σαν Ελληνες κάνουμε ότι πρέπει για την Πατρίδα μας;;;;Ο Θουκιδίδης γράφει:προδοσία δεν είναι μόνον η προδοσία αλλά και η παράλλειψη να πράξεις το σωστό για την πατρίδα σου.Και αν αυτό το σκεφτούμε πολλοί εθνοσωτήρες θα έπρεπε να πάνε στο Γουδί.Από Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νομίζω πως θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην ιδιότητα του "έποικου" γνήσιου Τουρκαλά δολοφόνου.

    Ο Επικοισμός συνιστά Εγκλημα του Διεθνούς Δικαίου.

    Απορώ πως οι Συνέλληνες, Κύπρου και Ελλάδος δεν έδωσαν την δέουσα σημασία στο ανωτέρω γεγονός για να ενισχύσουν τα επιχειρήματά τους για την έκδοση και την τιμωρία του δολοφόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.