11/12/08

Των οικιών, των καταστημάτων, των πανεπιστημίων, των, των, ... ημών εμπιπραμένων, η Τουρκία συνεχίζει τις έρευνες

Στις περιοχές που είναι χρωματισμένες με κόκκινο χρώμα η Τουρκία (ΤΡΑΟ) ισχυρίζεται ότι διαθέτει "άδειες διεξαγωγής πετρελαϊκών ερευνών". Ο χάρτης από το www.ntvmsnbc.com

Της ΚΥΡΑΣ ΑΔΑΜ

Η τουρκική κυβέρνηση συνεχίζει απτόητη τις σεισμικές έρευνες στη Μεσόγειο, χωρίς να λαμβάνει υπόψη της τις πρόσφατες αντιδράσεις πρωτίστως της Κύπρου, αλλά και της Ελλάδας, όταν νορβηγικό πλοίο επιχείρησε να προχωρήσει σε έρευνες σε τμήμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας κάτω από το Καστελόριζο.
Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, η κρατική εταιρεία πετρελαίων της Τουρκίας (ΤΡΑΟ) ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε διπλής και τριπλής διάστασης σεισμικές έρευνες στη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο.
Τον σχετικό διαγωνισμό που είχε προκηρύξει η τουρκική εταιρεία κέρδισε...-και πάλι- νορβηγική εταιρεία, η «Wavefield», η οποία θα διεξαγάγει τις σχετικές έρευνες σε μια έκταση 7.982 τ.χλμ. στη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο.
Η σχετική τουρκική ανακοίνωση αποφεύγει επιμελώς να αναφερθεί στην περιοχή που καλύπτει η τουρκική υφαλοκρηπίδα στη Μεσόγειο. Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική κυβέρνηση μόλις προσφάτως έδωσε συγκεκριμένα στίγματα των ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην περιοχή της Μεσογείου, χωρίς αντίδραση της Αγκυρας, η οποία όμως από το 2003 έχει ενημερώσει εγγράφως τον ΟΗΕ ότι η τουρκική υφαλοκρηπίδα εκτείνεται δυτικώς από τον 32ο μεσημβρινό, δηλαδή υπερκαλύπτει πλήρως την ελληνική υφαλοκρηπίδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 11/12/2008


4 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Σάββα,

    "Των οικιών, των καταστημάτων, των πανεπιστημίων, των, των, ... ημών εμπιπραμένων, η Τουρκία συνεχίζει τις έρευνες"

    Κάνε το σταυρό σου να συνεχίσει να κάνει ... μόνον έρευνες!! Διότι δρυός πεσούσης (εν προκειμένω πίπτουσας) ... Κι έχουμε και την Αλβανία από πάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα το καταλαβουμε αν κανει κατι παραπανω απο ερευνες.....διοτι θα ξαναγινουν ...τα ιδια παλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άδεια;από ποιον πήραν άδεια;Η ελληνική αντίδραση-έστω και ανεπίσημη-πια είναι;περικυκλώνουν την Λέσβο και υπερκαλύπτουν το Καστελόριζο!δεν μπορεί θα έχουμε πάρει και εμείς τα μέτρα μας πιστεύω,ή όχι;Ακόμα ο χάρτης αυτός είναι ακριβής;γιατί για να κυκλώνουν έτσι τη Λέσβο τί τους εμποδίζει να το κάνουν για όλα τα νησιά(συγκυριαρχία στο Αιγαίο όπως λένε);Προσωπικά μου φαίνονται πολύ επικίνδυνες αυτές οι μεθοδεύσεις της Τουρκίας γιατί αν συνεχίσουν έτσι θα αναγκαστούμε να απαντήσουμε με απροσδιόριστο μέχρι στιγμής τρόπο που κάλλιστα θα μπορούσε να φτάσει σε θερμό επεισόδιο,ήθελα να 'ξερα για την ευρωπαϊκή τους πορεία δεν νοιάζονται καθόλου (γιατί κάτι τέτοιο θα την καθιστούσε αδύνατη) ή πια κατάλαβαν ότι δεν έχουν ελπίδες και προσπαθούν να βρουν αλλού διέξοδο με πιθανόν μεγαλύτερα γι΄αυτούς κέρδη(τι να την κάνουν την Ευρώπη αν έχουν πετρέλαια);θα μπορούσε απλώς η απειλή θερμού επεισοδίου να είναι μοχλός τους για άλλους στόχους τους;οι άλλοι Ευρωπαίοι πως αντιδρούν(θεωρητικά ελληνικά=ευρωπαϊκά σύνορα προς ανατολή,Ευρωπαϊκό έδαφος η Ελλάδα πιθανά κέρδη είναι και δικά τους);
    Ξέρω ότι έθεσα πολλά,αλλά οι σκέψεις αυτές ήρθαν απ'ευθείας ως φυσικό επακόλουθο του χάρτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ manos141

    Oμολογώ ότι δεν κατάλαβα τι εννοείς. Ποια "τα ίδια πάλι";

    Λοιπόν, η Κύρα Αδάμ είναι μία όαση μέσα σ' εκείνη την φυλλάδα (και ο Στάθης, μην τον αδικήσουμε). Φαίνεται ότι τους έχουν για "παραλλαγή", έτσι δεν το λέγαμε στο στρατό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.