21/11/08

Αντιδράσεις από την τουρκική -και όχι μόνο- πλευρά για την επίσκεψη Χριστόφια στη Μόσχα


Τελικά, η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού, αλλά και -όταν ασκείται με δεξιοτεχνί- της δημιουργίας παραισθήσεων στις αντίπαλες πλευρές.
Δείτε στις συνδέσεις που ακολουθούν τις αντιδράσεις Τούρκων και Αμερικανών για την επίσκεψη Χριστόφια στη Μόσχα.
Για τους Τούρκους και τον τρόπο που αντιδρούν, δεν έχουμε να πούμε τίποτα. Εκτός της "λαμπρής" ιστορικής τους παράδοσης, συνεχίζουν να είναι μια δύναμη παράνομης στρατιωτικής κατοχής στην Κύπρο.
Η αντίδραση όμως των Αμερικανών (που, μαζί με τους Άγγλους, είναι οι κύριοι υπεύθυνοι της συνεχιζόμενης τραγωδίας της Κύπρου, όπως άλλωστε το ομολόγησε ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον στο ελληνικό κοινοβούλιο), όπως εκφράστηκε από τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Κύπρο, Φρανκ Ούρμπαντσικ, ο οποίος απείλησε ευθέως την κυβέρνηση της Κύπρου, ότι «το τίμημα της μη λύσης θα το πληρώσουν οι δύο ηγέτες», δηλώσεις που έγιναν με γλώσσα που κάθε άλλο παρά διπλωματική μπορεί να χαρακτηριστεί και υποδηλώνουν πλήρη έλειψη σεβασμού και αυθάδεια απέναντι σε ένα κυρίαρχο κράτος, ρίχνουν βαρειά τη σκιά τους στον αέρα της αλλαγής που φύσηξε με την εκλογή του Μπάρακ Ομπάμα. Ας ελπίσουμε ο κύριος αυτός να αποτελεί κατάλοιπο μια εποχής και μιας νοοτροπίας που πέρασε ανεπιστρεπτί.
Διαβάστε σχετικά με την υπόθεση στους παρακάτω συνδέσμους:
http://www.sigmalive.com/news/politics/88217
http://www.sigmalive.com/news/politics/88004



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.