18/11/08

Η Τουρκία σχεδιάζει ήδη το πρώτο "παζάρι' με τον Ομπάμα

O χάρτης της ντροπής και της βαρβαρότητας, με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα δρομολόγια θανάτου των Αρμενίων

του Σάββα Καλεντερίδη
Ο Μπάρακ Ομπάμα, που είχε την αμέριστη συμπαράσταση των Αρμενίων αλλά και των Ελλήνων στο κρίσιμο διάστημα της προεκλογικής εκστρατείας, είχε δηλώσει ότι σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ, θα αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων. Μια τέτοια προοπτική θεωρείται καταστροφική για την Τουρκία, αφού στην ουσία θα σημάνει την επαναφορά στο προσκήνιο του Ανατολικού Ζητήματος ή για την ακρίβεια των εκρεμμοτήτων του Ανατολικού Ζητήματος.
Γι' αυτό η Άγκυρα έχει αρχίσει τους υπολογισμούς για το "παζάρι" που θα κάνει με τον Ομπάμα, για να τον αποτρέψει από...την προεκλογική του δέσμευση προς τους Αρμενίους. Τα "όπλα" που υπολογίζει να χρησιμοποιήσει η Τουρκία είναι οι σχέσεις της με το Ισραήλ και το εβραϊκό λόμπι στις ΗΠΑ και η γεωστρατηγική θέση της Τουρκίας, που βρίσκεται στο επίκεντρο μια ευρύτερης περιοχής, στην οποία οι ΗΠΑ έχουν ζωτικά συμφέροντα.
Σε σχέση με τη γεωστρατηγική θέση της Τουρκίας, ο πρώτος υπολογισμός που κάνει η Άκγυρα είναι η ανάγκη που έχει η Ουάσιγκτον για να χρησιμοποιήσει τους οδικούς άξονες, τα εροδρόμια και τα λιμάνια της Τουρκίας, στη γιγαντιαία επιχείρηση της αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ.
Ακριβώς εκεί σποπεύει να "πατήσει" η Άγκυρα, για να υποχρεώσει τον Ομπάμα να υποχωρήσει από τη δέσμευσή του για αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων. Να δώσει δηλαδή άδεια για να χρησιμοποιήσουν οι ΗΠΑ τους οδικούς άξονες, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια για την αποχώρηση των 152.000 Αμερικανών στρατιωτών από το Ιράκ, με αντάλλαγμα το "θάψιμο" της γενοκτονίας των Αρμενίων. Με απλά λόγια, ανταλλαγή δρόμων και λιμανιών με βαρβαρότητα και αίμα.
Να δούμε ποια θα είναι η στάση του Ομπάμα σε αυτό το ζήτημα, που θα έχει ιδιαίτερο συμβολισμό για την εικόνα των ΗΠΑ τη νέα εποχή που σήμανε η εκλογή του Μπάρακ Ομπάμα.

3 σχόλια:

  1. Μου αρέσει αυτός ο εκβιασμός των Τούρκων θα το πληρώσουν πολύ ακριβά στο τέλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω την αίσθηση ότι αυτός ο εκβιασμός των Τούρκων θα καταλήξει (φαινομενικά) εις βάρος της πατρίδας μας. Πιστεύω ότι Αμερικάνοι και ευρωπαίοι από κοινού θα πιέσουν την Τουρκία όχι μόνο για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων αλλά και για την παραχώρηση κάποιων δικαιωμάτων στους Κούρδους με τη μορφή μιας χαλαρής και άτυπης "αυτονομίας"
    Ήδη έχουν προσφέρει στην Τουρκία το όχημα επέκτασης της επιρροής τους στα Βαλκάνια με την ανεξαρτητοποίηση του Κόσσοβου. Αυτό είναι μεγάλη χάρη των δυτικών κυβερνήσεων προς τους Τούρκους. Τώρα έρχεται η ώρα να ζητήσουν το αντάλλαγμα. Η υπόθεση της μονομερούς αναγνώρισης του Κόσσοβου θα αποδειχθεί εις βάρος της Τουρκίας υπο το πρίσμα αυτής της λογικής. Ακόμη και ο γέροντας της πατρίδας μας δλδ ο γέροντας Παϊσιος έλεγε ότι: "οι ευρωπαίοι θα διαμελίσουν με το...βαμβάκι την Τουρκία" δλδ ευγενικά θα τους λένε: "Αφού εκεί σας κάναμε τη χάρη (στο Κόσσοβο), δώστε και σεις μια αυτονομία στους Κούρδους" Και δε θα μπορούν να κάνουν διαφορετικά οι Τούρκοι. Θα εγκλωβιστούν και θα αναγκαστούν να το πράξουν.
    Επανέρχομαι στην αρχή του συλλογισμού μου για να εξηγήσω πως αυτή η διαδικασία θα επηρεάσει αρνητικά κα την Ελλάδα μας. Όταν θα περιέλθουν σε αυτή τη δεινή διπλωματική θέση οι Τούρκοι, θα υποστούν το διεθνή εξευτελισμό διά της παγκόσμιας αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων. Θα υποχρεωθούν πιθανόν να παραχωρήσουν και μια χαλαρή αυτονομία στους Κούρδους της Τουρκίας. Αλλά μετά, επειδή θα θεωρήσουν δυσανάλογες τις παραχωρήσεις τους αυτές με το κέρδος που αποκομίζουν από την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κόσσοβου, θα ζητήσουν κάποια άλλα ανταλλάγματα για να κλείσουν τη χασούρα και νά 'χουν και κέρδος επιπλέον. ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!!!
    Και εκεί αρχίζουν τα προβλήματα για τη δική μας πατρίδα, γιατί στην στρατιωτική πρόκληση των Τούρκων δε θα δούμε δυτική και ευρωπαϊκή συμπαράσταση. Όλα θα φαίνονται δυσοίωνα. Και θα είναι έτσι, γιατί πίσω από αυτή την διαφαινόμενη άσχημη κατάληξη για μας, κρύβεται η ύπουλη και κρυφή στρατηγική του διεθνούς σιωνισμού εις βάρος της ορθόδοξης πατρίδας μας. Αυτοί ετοιμάζουν όλα αυτά και με την αναγνώριση του Κοσόβου, τη μετέπειτα πίεση στους Τούρκους για αποδοχή της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων και την παραχώρηση μιας "αυτονομίας" στους Κούρδους ουσιαστικά αποσκοπούν να στρέψουν τους Τούρκους ενάντια στην ορθόδοξη πατρίδα μας. Αυτό είναι το σκοτεινό τους σχέδιο. Τόσο ύπουλα και υπόγεια δρουν. Αλλά όπως έλεγε και ο γέροντας Παϊσιος: "κάνουν οι παγκόσμιες δυνάμεις (που θέλουν να λέγονται πολιτισμένοι αλλά είναι παγκόσμιοι κανίβαλοι) τα σχέδιά τους αλλά κάνει και ο Θεός τα δικά Του. Το Θεό που τον βάζετε; Και όταν ο διάβολος σπέρνει ο Θεός θερίζει". Στο τέλος τα σχέδια τους θα αποτύχουν και αντί τη συρρίκνωση της πατρίδας μας θα επέλθει η καταστροφή των Τούρκων και η απελευθέρωση των μαρτυρικών κρυπτοχριστιανών της Τουρκίας. Θα προκύψουν αστάθμητοι παράγοντες με κύριο την αντίδραση του Ρωσικού κοιμώμενου γίγαντα, που θα ανατρέψει τα δεδομένα υπέρ της πατρίδας μας. Αυτού του γίγαντα θα θιγούν τα συμφέροντα (ενεργειακά) και θα αντιδράσει απρόσμενα όπως ήδη πια έχει δείξει ότι είναι ικανός να κάνει. Επομένως γι' αυτό το λόγο χρησιμοποίησα αρχικά τον όρο "φαινομενικά εις βάρος μας", διότι οι εξελίξεις θα οδηγήσουν στην καταστροφή της Τουρκίας και στην ανασύσταση του ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ!!!
    Μπορεί να με θεωρήσετε γραφικό ή θρησκόληπτο ή υπερβολικό "πατριώτη", αλλά θα σας αποκαλύψω ότι ενόσο ζούσε ακόμη ο γέροντας Παϊσιος είχαν διαδοθεί παντού όλες οι προφητείες του για το πονεμένο και αδικημένο γένος μας. Μέχρι και στους ίδιους τους Τούρκους. Θορυβήθηκαν τόσο από τα λεγόμενά του περί της καταστροφής τους που έστειλαν στο Άγιο Όρος μυστικό τους πράκτορα να "σκανάρει" το γέροντα. Ο παππούλης βέβαια με το προορατικό του χάρισμα τον κατάλαβε αμέσως και όταν ο πράκτορας των ρώτησε αν αληθεύουν όλα όσα ακούγονται και αποδίδονται σε αυτόν ο γέροντας με παληκαριά απάντησε: " Ναι θα καταστραφείτε γιατί και άδικο έχετε και άπιστοι είστε. Εμείς έχουμε μαζί μας και το δίκιο και το ΘΕΟ" .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι αδιανόητο!!!

    Είναι στο ΝΑΤΟ, έχουν υποχρεώσεις προς τους Αμερικανούς, μια εκ των οποίων, η πλέον βασική είναι το "δικαίωμα διέλευσης" των συμμαχικών στρατευμάτων....

    Και όμως την "διαπραγματεύονται"...

    Είναι ανήκουστο το τουρκοανατολίτικο θράσος τους!!!

    Την "διέλευση" την αρνείσαι όταν είναι εχθρός ο άλλος. Και ιστορικά οδηγούσε πάντα σε πόλεμο.

    Κι όμως, οι Τούρκοι το έκαναν μια φορά και είναι έτοιμοι να το κάνουν κι άλλη.

    Οι Τούρκοι, αργά ή γρήγορα θα την κάνουν την "θερμή έκρηξη".

    Θα την κάνουν τώρα?

    Θα περιμένουν καμιά δεκαριά χρόνια να αποκτήσουν και πυρηνικό - βαλιστικό οπλοστάσιο ώστε να ανατραπεί η Ελληνοτουρκική στρατιωτική ισορροπία εις βάρος μας? (εμείς βλέπεις ούτε ν' ακούμε θέλουμε για πυρηνικοποίηση της Ελλάδας, είμαστε "καλά παιδιά").

    Πιο πιθανό φαίνεται το δεύτερο.

    Αν και κάποιες "δυνάμεις" τους "δεν κρατιούνται" και θα ήθελαν απο τώρα τη σύγκρουση...

    (Την οποία και "μεθοδεύουν" μέρα τη μέρα...)

    Κι εμείς τι κάνουμε?

    Έχουμε πείσει τους εαυτούς μας οτι ο πόλεμος ήταν ένα κακό πράγμα που έκαναν κάποτε οι πρωτόγονοι άνθρωποι αλλά που ευτυχώς τώρα έφυγε απο τη γειτονιά μας και δεν θα μας ξαναγγίξει...

    Έτσι θέλουν να πιστεύουν πάντα οι εκάστοτε προύχοντες, Μαυροκορδάτοι πολιτικοί και κοτζαμπάσηδες. Οι "μίζες" βλέπεις ανήκουν στα "καλούδια της Ειρήνης". Εν καιρώ πολέμου ισχύει το στρατιωτικό δίκαιο και ο νόμος του Πολέμου και των Στρατηγών. Τουτέστιν, όποιος συλλαμβάνεται να κλέβει το Δημόσιο (δηλαδή το Στρατό, εφόσον αυτός διεκδικεί τότε τους πόρους του έθνους) τουφεκίζεται.

    Έτσι κι αλλιώς, κι αυτοί και οι θαρραλέοι γόνοι τους με το που θα σκάσει ο πόλεμος θα εξαφανιστούν - όπως πάντα - στα σαλέ του πάντα ειρηνικού Βορρά.

    Το ερώτημα πλανάται αμείλικτο ως Δαμόκλειος Σπάθη:

    "...αφού θα γίνει που θα γίνει η Ελληνοτουρκική σύρραξη, δεν θα έπρεπε να επιλέξουμε εμείς την πλέον κατάλληλη χρονικά στιγμή για να γίνει?"

    "...δεν θα έπρεπε να ακολουθήσουμε - αναγκαστικά - την Τουρκία (αλλά και τα Σκόπια, την Βουλγαρία και την Αλβανία) στην Πυρηνική πορεία που επέλεξαν για να διατηρήσουμε την στρατιωτική ισορροπία ?"

    "...αφού θα γίνει που θα γίνει η σύγκρουση με την Τουρκία, καλό δεν θα ήταν να έχουμε και το Βορρά/Δύση στο πλευρό μας? Αυτό θα συμβεί όμως ΜΟΝΟΝ σε μια περίπτωση: Η Τουρκία να μετατραπεί σε Ισλαμικό καθεστώς/κοινωνία και να στραφεί (και) κατά της Δύσης. ..." (εναντίον της Ελλάδας θα στραφεί ούτως ή άλλως)

    Αντί λοιπόν να "πριμοδοτούμε" τον (δήθεν ούτως ή άλλως) "εξευρωπαϊσμό" της Τουρκίας (που δεν είναι τίποτε άλλο απο "στάχτη στα μάτια κι Ελλήνων κι Ευρωπαίων")δεν θα έπρεπε να "πριμοδοτούμε" το ακριβώς αντίθετο? Τουτέστιν, την "ισλαμοποίηση" της Τουρκίας - εφόσον αυτό και μόνον αυτό θα αφαιρέσει τους Βόρειους/Δυτικούς απο το πλευρό της Τουρκίας (που ιστορικά είναι κολλημένοι) και θα τους φέρει στο πλευρό της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.