24/10/08

Ο υπουργός άμυνας της Τουρκίας στο Ισραήλ


Στο Ισραήλ μεταβαίνει την επόμενη εβδομάδα ο υπουργός άμυνας της Τουρκίας Βετζντί Γκιονούλ (Vecdi Gönül), επικεφαλής επιτροπής αξιωματικών και τεχνικών που θα παρακολουθήσουν τις δοκιμές των μη επανδρωμένων αεροσκαφών τύπου HERON που πρόκειται να παραλέβει η Τουρκία το επόμενο διάστημα.
Ο Βετζντί Γκιονούλ, που παρεβρέθη στο συνέδριο της επαρχιακής επιτροπής του κόμματος κυβερνητικού κόμματος ΑΚΡ, δήλωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν οι δοκιμές των μή επανδρωμένων αεροσκαφών που παρήγγηλε η Τουρκία στο Ισραήλ πριν από τρία χρόνια.
Συγκεκριμένα, ο Γκιονούλ, που θα μεταβεί επικεφαλής αντιπροσωπείας στο Ισραήλ για να παρατεί στις δοκιμές δήλωσε:..."Τα αεροσκάφη αυτά φέρνουν σε πέρας αποστολές που μέχρι χθες αναλάμβαναν προωθημένοι παρατηρητές ή περίπολοι συλλογής πληροφοριών. Τώρα τη δουλειά αυτή θα την κάνουν τα HERON, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να εντοπίζουν ακόμα και την παραμικρή κίνηση στο πεδίο που μας ενδιαφέρει και να μεταδίδουν την πληροφορία άμεσα, με τις αντίστοιχες συντεταγμένες".
Η Τουρκία πρόκειται να παραλάβει δέκα μή επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου HERON, τα οποία θα αυξήσουν σημαντικά τις δυνατότητες συλλογής πληροφοριών της Τουρκίας στον αγώνα για την αντιμετπώιση των ανταρτών του ΡΚΚ, ενώ οι δυνατότητες αυτές αναμένεται να χρησιμοποιηθούν και σε περιοχές των νησιών, του Έβρου και της Κύπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.