25/10/08

Συνεχίζεται η ψυχολογική βία στον Οτζαλάν - Συνεχίζονται και οι διαδηλώσεις



Εικόνες από τη διαδήλωση και την ανοικτή συγκέντρωση στην πόλη Βαν

Συνεχίζονται οι ψυχολογικές πιέσεις που υφίσταται από τους δεσμοφύλακές του ο έγκλειστος στη φυλακή του Ιμραλί Κούρδος ηγέτης, Αμπντουλλάχ Οτζαλάν, μετά τη φυσική βία που ασκήθηκε πάνω του τις προηγούμενες ημέρες.
Οι δικηγόροι του Οτζαλάν, που τον επισκέφθηκαν χθες στη φυλακή, διένειμαν γραπτή ανακοίνωση, στην οποία αναφέρονται τα εξής:
"Ο έγκλειστος στη φυλακή με ένα φυλακισμένο που βρίσκεται στο Ιμραλί πελάτης μας κύριος Αμπντουλλάχ Οτζαλάν, μας δήλωσε ότι στις 15 Οκτωβρίου δέχτηκε φυσική βία από το προσωπικό της φυλακής και όταν αντέδρασε δέχτηκε απειλές για τη ζωή του. Οι πράξεις αυτές που στρέφονται...εναντίον του κ. Οτζαλάν, προκάλεσαν τις σφοδρέςαντιδράσεις του λαού και των μαζικών οργανώσεων. Μπροστά σ' αυτές τις εξελίξεις, στις 19 Οκτωβρίου ο υπουργός δικαιοσύνης, κ. Mehmet Ali Şahin, δήλωσε ότι επιθεωρητής διεξάγει σχετική έρευνα για το θέμα.
Στις 24 Οκτωβρίου 2008 ο κ. Οτζαλάν μας δήλωσε ότι οι συνθήκες απομόνωσης συνεχίζονται αυξανόμενες, όπως επίσης συνεχίζονται και οι ψυχολογικές πιέσεις που του ασκούνται. Το ραδιόφωνο μιας συχνότητας που έχει στο κελί του παρεμβάλλεται, το ένα βιβλίο που δικαιούται να έχει στο κελί του κάθε ημέρα δεν αντικαθίσταται και παρεμποδίζεται η καθημερινή ενημέρωσή του με εφημερίδες, ενώ δεν έχει ιδέα για την έρευνα που δήλωσε ο υπουργός δικαιοσύνης ότι βρίσκεται σε εξέλιξη. Αν και έχουμε υποβάλλει αιτήσεις σχετικές με το θέμα στον υπουργό δικαιοσύνης και τον εισαγγελέα, δεν έχουμε κάποια απάντηση για το θέμα.
Επίσης, τα δημοσιεύματα που φέρουν τη διαθνή οργάνωση εναντίον των βασανισμών CPT να έχει επισκεφθεί τον πελάτη μας, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα....
Η διάψευση του γεγονότος της άσκησης φυσικής βίας στον πελάτη μας από το υπουργείο δικαιοσύνης με τον τρόπο που έγινε δεν είναι πειστική και ενισχύει την άποψη ότι η ζωή του πελάτη μας είναι σε κίνδυνο. Όλα τα αρνητικά μέτρα που επιβλήθηκαν στον πελάτη μας στη φυλακή του Ιμραλί από το 1999 πρέπει να αποκαλυφθούν και να δουν το φως της δημοσιότητας. Είναι φανερό ότι ο υπουργός δικαιοσύνης, που είναι ο κύριος υπεύθυνος για τη ζωή και την ασφάλεια του κ. Οτζαλάν στη φυλακή, πρέπει να φερθεί πιο υπεύθυνα".

Εν τω μεταξύ συνεχίστηκαν και σήμερα οι διαδηλώσεις σε διάφορες πόλεις του Βορείου (τουρκικού) Κουρδιστάν και την Κωνσταντινούπολη, με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών. Ογκώδης διαδήλωση έγινε στην πόλη Βαν, ενώ μεγάλη πολιτική σημασία έχει η διαδήλωση που έγινε στην πόλη Τούντζελι, λίγες ώρες πριν την επίσκεψη του πρωθυπουργού Ερντογάν, στη διάρκεια της οποίας οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα με τα οποία δήλωναν ότι ο πρωθυπουργός είναι ανεπιθύμητος στην πόλη τους. Πριν την επίσκεψη του Ερντογάν στην πόλη, συνεργεία του δημαρχίας, που ανήκει στο (κουρδικό) Κόμμα Δημοκρατικής Τουρκίας κατέβασαν το μοναδικό πανώ που καλωσόριζε τον Ερντογάν στην πόλη τους.
Σημειώνεται ότι σήμερα έγινε πορεία και διαδήλωση για τον Αμπντουλλάχ Οτζαλάν στην πόλη Σουλεϊμανίγια του Νοτίου Κουρδιστάν, στην οποία συμμετείχαν δυόμισι χιλιάδες άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.