17/10/08

Η οργή δεν είναι καλός σύμβουλος

Η εφημερίδα ΤΑΡΑΦ, μετά την επίθεση των ανδρών του ΡΚΚ στο φυλάκιο του Άκτουτουν, που στοίχισε τη ζωή σε 17 Τούρκους στρατιώτες και προκάλεσε τεράστιο κύμα αντιδράσεων -για τα δεδομένα της Τουρκίας- κατά των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στα τουρκικά ΜΜΕ και στην τουρκική κοινή γνώμη, δημοσίευσε μια σειρά απορρήτων στρατιωτικών εγγράφων, αλλά και εικόνων βίντεο που ελήφθησαν από μη επανδρωμένο αεροσκάφος, που όλα μαζί αποδείκνυαν ότι το τουρκικό ΓΕΕΘΑ είχε όλες τις πληροφορίες για τις κινήσεις των ομάδων των ανδρών του ΡΚΚ τουλάχιστον μια μέρα...πριν την εκδήλωση της επίθεσης. Συγκεκριμένα, ένα από τα βίντεο που τραβήχτηκε μια ημέρα πριν την επίθεση, έδειχνε δεκάδες άνδρες του ΡΚΚ να κινούνται σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το φυλάκιο που προσβλήθηκε, όπου οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μέτρησαν 17 νεκρούς.
Η εφημερίδα ΤΑΡΑΦ κάλεσε την ηγεσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων να δώσει εξηγήσεις στον τουρκικό λαό για τη χαρακτηριστική αδυναμία που επέδειξε ο στρατός και η ηγεσία στην αντιμετώπιση της συγκεκριμένης απειλής.
Στη συνέχεια ο Τούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ αντέδρασε βίαια και στην ουσία απείλησε δημόσια την εφημερίδα ΤΑΡΑΦ, καταλογίζοντάς της αυθάδεια και ανευθυνότητα, ενώ την ίδια στιγμή μια σειρά από εφημερίδες και ιστοσελίδες προσπαθούσαν να αποδείξουν ότι οι εικόνες από το βίντεο δεν ήταν από το προσβληθέν φυλάκιο, αλλά από το όρος Κανδήλι, που απέχει 70-80 χλμ από το Άκτουτουν.
Αμέσως μετά, και ενώ νέα είδηση για ενέδρα των Κούρδων ανταρτών σε λόχο της "περιβόητης" Ταξιαρχίας Ορεινών Καταδρομών του Χακιάρι, με πέντε νεκρούς, 15 τραυματίες, ανάμεσα στους οποίους και ο διοικητής της ταξιαρχίας και ένα ελικόπτερο να έχει καταρριφθεί, η εφημερίδα ΤΑΡΑΦ απέδειξε ότι οι εικόνες του βίντεο είναι από το Άκτουτουν και ζήτησε με νέο άρθρο της από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ να απολογηθεί για την κατάσταση που επικρατεί στις ΤΕΔ, και η ...κόντρα συνεχίζεται.
Ακριβώς σε αυτή τη χρονική στιγμή, ο Μελίχ Ασίκ, αρθρογράφος επι δεκαετίες της Μιλλιέτ, με "περγαμηνές" στην πίστη του στον τουρκικό εθνικισμό και των βαθύ κράτος, έγραψε σήμερα στη στήλη του τα εξής:
"Απ'ότι φαίνεται, η στρατηγική που ακολουθεί το ΡΚΚ από το 2004 και εντεύθεν δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Κούρδων, αλλά αυτά των Αμερικανών (ΗΠΑ).
Δηλαδή, το ΡΚΚ επιτίθεται και χτυπάει για λογαριασμό των ΗΠΑ...
Στόχος είναι η αποσταθεροποίηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, η απαξιωσή τους στα μάτια του τουρκικού λαού και η αποδυνάμωση της επιρροής τους στον τομέα της εθνικής πολιτικής της Τουρκίας.
Με αυτό τον τρόπο θα εξουδετερωθεί η αντιπολίτευση του στρατού και θα διευκολυνθεί η πραγματοποίηση των επιδιώξεων των ΗΠΑ σεμια σειρά από κρίσιμα θέματα, αρχής γενομένης από το Βόρειο Ιράκ και την Κύπρο.
Το κυβερντικό κόμμα και η κυβέρνηση του AKP, σε αυτόν αγώνα, είναι με την πλευρά των ΗΠΑ...
Οι ισλαμιστικοί κύκλοι, υπολογίζουν στη δημιουργία ενός θεοκρατικού ισλαμιστικού κράτους στο τέλος αυτής της διαδικασίας.
Όμως κανείς δεν υπολογίζει ότι σε περίπτωση που καταρρεύσουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, η χώρα θα μεταβληθεί σε ένα Πακιστάν ή Αφγανιστά.
Υπάρχει και ένα άλλο θέμα. Οι πληρωμένοι από τις ΗΠΑ στρατιώτες-δημοσιογράφοι στα ΜΜΕ.
Αυτοί διεξάγουν έναν ψυχολογικό πόλεμο εν ονόματι των ΗΠΑ και του ΡΚΚ, εναντίον των εθνικών δυνάεμων, με κάθε είδους παραπληροφόρηση και πισώπλατα χτυπήματα και πισώπλατα μαχαιρώματα.
Όμως...
Για να αντιμετωπιστεί αυτός ο ψυχολογικός πόλεμος, η οργή και οι πιέσεις δεν είναι η καλύτερη λύση. Η καλύερη λύση είναι η πραγματικότητα και οι αλήθειες.
Η οργή μας αποδυναμώνει και ρίχνει σκιά στο δίκαιό μας.
Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, για να γλυτώσουν και να αποφύγουν την κριτική, θα πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους και να διορθώσουν τα κακώς κείμενα και τις αδυναμίες τους. Έτσι, με αυτόν τον τρόπο θα πρέπει να απαλειφθούν και οι αμφιβολίες που έχουν αρχίσει να αεμφανίζονται στο λαό (για την αποτελεσματικότητα των ΤΕΔ).
Για τις σχέσεις των ΤΕΔ με τα ΜΜΕ θα πρέπει να ιδρυθεί ένα δίκτυο συμβούλων.
Οι στρατηγοί δεν θα πρέπει να είναι αυτοί που θα ανοίγουν διάλογο με τα ΜΜΕ και δεν θα πρέπει να μπαίνουν σε διαδικασίες λογομαχίας και διαπληκτισμών. Οι σχέσεις αυτές θα πρέπει να ανατεθούν στα τμήματα του ΓΕΕΘΑ που είναι αρμόδια για την επαφή και τις σχέσεις με τα ΜΜΕ και το κοινό.
Κανείς να μην έχει καμιά αμφιβολία, θα έλθει μια μέρα που οι αλήθειες θα αποκαλυφθούν, όσο βαρειές κιαν είναι".

3 σχόλια:

  1. Αποδυκνειεται στην Πραξη ολα οσα αυτα ψυθιριζονταν. Νοιωθω ευτυχής που
    επιτέλους η Τουρκία ενθετω το χρονο θα πληρωσει τα αποτελεσματα της τυφλής υπακοής της σε ξενη δυναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαίνεται πως η φθορά σε όλα τα επίπεδα στην Τουρκία, από την δράση του ΡΚΚ και την συνεχώς εντεινόμενη ανοδική δυναμική της,προκαλεί σοβαρές κρίσεις, στο πολιτικοστρατιωτικό κατεστημένο. Εάν η Τουρκία βρεθεί μπροστά σε μια Κουρδική «Ιντιφάντα» οι συνέπειες για την συνοχή της θα είναι τεράστιες.
    Σε ότι αφορά τον ρόλο των ΗΠΑ και την εμπλοκή τους στην κρίση,όντως οι απορίες είναι πολλές. Σε κάθε περίπτωση η κατάδειξη των ΗΠΑ ως κυρίου υπεύθυνου της αυξανόμενης δράσης του ΡΚΚ και της αδυναμίας καταστολής και ελέγχου της εκ μέρους των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, αποτελεί και πάλι προσπάθεια εξαγωγής της κρίσης.
    Η δαιμονοποίηση των ΗΠΑ, το φάντασμα του διαμελισμού της Τουρκίας, η σύγκρουση του Πολιτικού Ισλάμ με το Κεμαλικό κατεστημένο, η έντονη κρίση ταυτότητος που διέρχεται η Τουρκική κοινωνία, η οικονομική ανέχεια και λαϊκή αστάθεια, κλπ, είναι παράγοντες που εάν εκμεταλλευθεί καταλλήλως το ΡΚΚ, θα επιφέρει τεράστια πλήγματα σε αυτό το μόρφωμα που ονομάζεται Τουρκία.
    Νομίζω πως το ΡΚΚ αντιλαμβάνεται όσο κανένας άλλος αυτήν την κατάσταση και πορεύεται αναλόγως.
    Η ιστορία της τιτάνιας και διαρκούς σύγκρουσης Κούρδων και Τουρκίας, δείχνει πως η κατάθεση των όπλων εκ μέρους των Κούρδων μαχητών και η ανάληψη πολιτικής δράσης και πρωτοβουλιών δεν έχουν αποδώσει απολύτως τίποτα! Αντίθετα συσπειρώνει τις Τουρκικές πολιτικές δυνάμεις και απαξιώνει τις πολιτικές φιλοδοξίες και προοπτικές μιας σοβαρής Κουρδικής αυτόνομης πολιτικής παρουσίας στην Τουρκία.
    Αντίθετα,η ένταση της ένοπλης δράσης του ΡΚΚ και η ανάληψη πρωτοβουλιών σε μια περίοδο όπου η ισχύ του Τουρκικού Στρατού φαντάζει ακμαιότατη, έχει ως αποτέλεσμα τον ισχυρό κλονισμό της συνοχής του Τουρκικού κατεστημένου, την δημιουργία αντιαμερικανικού κλίματος, αντισημιτικού μένους κλπ και μιας ιδιότυπης αστάθειας η οποία οδηγεί στην αποσάθρωση της δομής του Κεμαλικού μορφώματος.

    Το θέμα είναι πως η όλη κατάσταση, και η καταγραφή των συμπερασματικών τεκταινόμενων, εκ μέρους της Ελλάδας, θα έπρεπε να αποτελεί για την Ελληνική εξωτερική πολιτική, μια ιστορική ευκαιρία, ανάληψης πρωτοβουλιών, απλά της προβολής τους. Θα ήταν αρκετό και μόνον το γεγονός της ανάδειξης της διαμορφούμενης εσωτερικής κατάστασης της Τουρκίας, διεθνώς και ας μην αναλαμβάνονταν οιαδήποτε άλλη πρωτοβουλία στήριξης του Κουρδικού αγώνα.

    Είναι απορίας άξιον, πως ενώ και μήνες τώρα η Κουρδική κρατική οντότητα του Νοτίου Κουρδιστάν, έχει δώσει την άδεια ίδρυσης Ελληνικού Προξενείου στην περιοχή, (Αρμπίλ- Άρβυλα), η αδράνεια από πλευράς μας είναι παροιμιώδης!
    Πέραν των όσων άλλων, ευλόγως εννοουμένων, η παρουσία Ελληνικής Διπλωματικής αντιπροσωπείας στην ιστορική περιοχή, θα αποτελέσει ισχυρό συμβολισμό στην ευρύτερη επικράτεια. Προσωπικές μου πληροφορίες, φέρουν το Υπουργείο Εξωτερικών, να προφασίζεται αντικειμενικές δυσκολίες και τεχνικά προβλήματα, καθώς λένε, δεν υπάρχει πρόθυμο προσωπικό σε όλα τα επίπεδα για την στελέχωσή του, υπάρχει παντελής άγνοια της τοπικής καθομιλουμένης Κουρδικής διαλέκτου-γλώσσας, κλπ, κλπ, κλπ…Δηλ. ποιος Διπλωμάτης μας θα προτιμήσει το «υποανάπτυκτο Αρμπίλ» από τις Βρυξέλες? Ποια Διοικητικά στελέχη του Υπ. Εξωτερικών, θα προτιμήσουν το φτωχό Αρμπίλ, από τα «προσεδοφόρα» Προξενεία της Ανατολικής Ευρώπης, όπου είναι πασίγνωστο πλέον πως φεύγουν με τεράστιες περιουσίες?
    Κούρδος Ηγέτης της περιοχής που επισκέφθηκε πρόσφατα την Ελλάδα στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, αναζητούσε συνομιλητή να μιλήσει για το θέμα της ίδρυσης του Προξενείου μας στο Αρμπίλ και εισέπραττε ερωτήσεις του τύπου, «τι είναι αυτό?», «που βρίσκεται?»
    για να μην αναφέρω άλλου είδους τραγελαφικές ερωτήσεις…
    Μέσα από την παρούσα έγκυρη και πλέον σοβαρή ιστοσελίδα, θα ήθελα να καταθέσω την πρότασή μου προς το Υπουργείο Εξωτερικών, υπό την μορφή ερωτήσεως.
    Είναι τόσο δύσκολο, να ιδρυθεί τουλάχιστον «Επίτιμο Προξενείο» στο Αρμπίλ?
    Να τοποθετηθεί Κούρδος Ελληνομαθής (υπάρχουν αρκετοί) ως Επίτιμος Πρόξενός μας στο Αρμπίλ?
    Να στελεχωθεί με λίγους Κούρδους, ως μια απλή συμβολική παρουσία στην περιοχή?

    Είναι τόσο δύσκολο, στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, στην αρμόδια Δ/νση να δημιουργηθεί αρμόδιο Τμήμα Κουρδικών Υποθέσεων, για την παρακολούθηση και καταγραφή των πολιτικών και άλλων εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή του Κουρδικού ενδιαφέροντος? Να αποτελεί προϊσταμένη υπηρεσία του Επιτίμου Προξενείου μας, και την υψηλή εποπτεία της Πρεσβείας μας στην Βαγδάτη? Επισκέφθηκε άραγε ποτέ ο Πρέσβης μας στην Βαγδάτη το Κιρκούκ? Την Μοσούλη? ΄Άλλες περιοχές του Βορά με τεράστια αρχαιολογική και ιστορική Ελληνική κληρονομιά?
    Εδώ έχουμε Επίτιμα Προξενεία σε περιοχές που ουδέποτε θα ασχοληθούμε και ούτε μας απασχόλησαν ποτέ…
    Αναλήφθηκε ποτέ μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Εξωτερικών, για την αποστολή εμπορικής αντιπροσωπείας στην περιοχή? Ουδέποτε…
    Η οικονομική ανάπτυξη της περιοχής είναι τεράστια! Η εχθρική Τουρκία που επιχειρεί με πολεμικά μέσα στην περιοχή, έχει ισχυρότατη οικονομική παρουσία στην περιοχή. Ξένοι επενδυτές διαθέτουν τεράστια κεφάλαια και προδιαγράφουν μια άνευ προηγουμένου ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα!
    Η Ελλάδα είναι η πλησιέστερη χώρα της ΕΕ στην περιοχή αυτή. Μια έστω συμβολική παρουσία στην χώρο της Παιδείας, θα ήταν πολύ σημαντική.
    Ήδη ξένα εκπαιδευτικά ιδρύματα, εμφανίζονται συνεχώς στην περιοχή και φοιτούν πλήθος Κούρδοι μαθητές και φοιτητές!

    Κουρδικό Κράτος υπάρχει ήδη! Το ξέρει όλος ο κόσμος! Μόνο το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών δεν το έχει αντιληφθεί ακόμη, δυστυχώς…

    Θα μπορούσα να αναφέρω πλήθος άλλες διαστάσεις για το θέμα αυτό. Θα περιοριστώ στην πρότασή μου, για την ίδρυση έστω ενός επιτίμου Προξενείου μας στην περιοχή.
    Θα αφήσω τις περαιτέρω επεκτάσεις και αναλύσεις, στο ειδήμονα ιδιοκτήτη της ιστοσελίδος, φίλτατο και σεβαστό κ. Σάββα Καλεντερίδη, τον οποίο «καλώ και παρακαλώ» όπως εν εύθετο και ευχερών χρόνο, μαζί με τους συνεργάτες του ή ο ίδιος, λάβει την συνέχεια της γραφίδας και μας διαφωτίσει τα μέγιστα.
    Η κατάθεση πλέον σοβαρής και ολοκληρωμένης πολιτικής πρότασης, προς το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, για τις Κουρδικές υποθέσεις, τόσο του Βορείου όσο και του Νοτίου Κουρδιστάν το οποίο πλέον είναι κρατική οντότητα, είναι επιτακτική ανάγκη.
    Ένα τέτοιου είδους εγχείρημα και η σύνταξη μιας πολυσχιδούς και πολυειδούς πολιτικής προτάσεως, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και χρήζει των πλέον εξειδικευμένων γνώσεων ,
    τις οποίες ελάχιστοι εν Ελλάδι διαθέτουν.
    Αγαπητέ και Φίλτατε Σάββα,
    με όλο το θάρρος, νομίζω ήρθε η ώρα να αναλάβεις, με όποιον τρόπο εσύ κρίνεις σκόπιμο και κατάλληλο, την σύνταξη μιας ολοκληρωμένης πολιτικής πρότασης, προς την ηγεσία του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών. Θα μας βρεις συμπαραστάτες στο πόνημά σου. Η κατάσταση και ο καιρός απαιτεί πλέον την περαιτέρω αξιοποίηση των γνώσεών σου, για το Εθνικό συμφέρον.
    Το Εθνικά εφικτό φυσικά βρίσκεται σε «άλλα χέρια».
    Εμπρός λοιπόν, να μετέλθεις πλέον σε άλλο στίβο, τον πλέον παραγωγικό για τα συμφέροντα της Πατρίδος μας, πέραν της παρούσης σημαντικότατης προσφοράς σου στον τομέα της ενημέρωσης.
    Με τιμή
    Φωτιάδης Γ. ΄Ομηρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι άνεμος ελευθερίας και δη ελευθεροτυπίας είναι αυτός που πνέει στην Τουρκία!!!

    Απο πότε επιτρέπει ο Τουρκικός Στρατός να δημοσιεύονται στοιχεία που κατά πάγια τακτική όχι μόνον αυτού αλλά και κάθε Στρατού σε όλον τον κόσμο θεωρούνται "απόρρητα"?

    Κι εννοώ στοιχεία για το "Αντάρτικο" που αντιμετωπίζει μια - οποιαδήποτε - χώρα και που δείχνουν τον Εθνικό Στρατό να ηττάται ταπεινωτικά. Αυτά, για επικοινωνιακούς λόγους ποτέ μα ΠΟΤΕ δεν δημοσιοποιούνται.

    Τι συμβαίνει, που "αποσκοπεί" το Τουρκικό ΓΕΕΘΑ και "επιτρέπει" την (ελεγχόμενη προφανώς) δημοσιοποίησή τους?

    "Απαντήσεις" μάλλον μας δίνουν τα παρακάτω αποσπάσματα του ανωτέρω δημοσιεύματος:

    "...Στόχος είναι η αποσταθεροποίηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων..."

    "....Όμως κανείς δεν υπολογίζει ότι σε περίπτωση που καταρρεύσουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, η χώρα θα μεταβληθεί σε ένα Πακιστάν ή Αφγανιστάν..."

    "....Υπάρχει και ένα άλλο θέμα. Οι πληρωμένοι από τις ΗΠΑ στρατιώτες-δημοσιογράφοι στα ΜΜΕ.
    Αυτοί διεξάγουν έναν ψυχολογικό πόλεμο εν ονόματι των ΗΠΑ και του ΡΚΚ, εναντίον των εθνικών δυνάεμων, με κάθε είδους παραπληροφόρηση και πισώπλατα χτυπήματα και πισώπλατα μαχαιρώματα...."


    Να υποθέσουμε οτι δημοσιεύματα τέτοιου τύπου "προετοιμάζουν τον πληθυσμό" για κάποια "αναγκαία - και δη εξαιρετικά ακραία (?) - κοινωνικοστρατιωτική μετεξέλιξη" της Τουρκίας?

    ΥΓ: παρεμπιπτόντως, απο πότε επίθεση 400 στρατιωτών σε ένα φυλάκιο έχει ως αποτέλεσμα μόνον 17 νεκρούς?

    Και απο πότε, ενώ έχει δορυφορική εικόνα ένας στρατός της "επικείμενης" επίθεσης των ανταρτών απο την προηγούμενη μέρα, την αφήνει να "εκδηλωθεί" αντί να στείλει μαχητικά ή πυρά πυροβολικού ή μονάδες ή πύραυλους ή κάτι τέλος πάντων που θα αποτρέψει την επίθεση?

    Πολλά "παράξενα" μαζεμένα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.