9/10/08

Τραγωδία στον Κόλπο του Ξηρού με λαθρομετανάστες


Δέκα ανθρώπινα πτώματα έχουν ξεβρασθεί στις ακτές του Κόλπου του Ξηρού (Saros Körfezi), που βρίσκεται βόρεια της χερσονήσου της Καλλίπολης, απέναντι από τη Σαμοθράκη. Τα πτώματα εικάζεται ότι ανήκουν σε λαθροματανάστες που προσπάθησαν να περάσουν σε κάποιο ελληνικό νησί.
Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, οι λαθροματανάστες είχαν επιβαστεί σε βάρκα, στην Αίνο της Ανατολικής Θράκης, με στόχο να περάσουν στις ακτές της Αλεξανδρούπολης ή της Σαμοθράκης. Τα πρώτα πτώματα ξεβράστηκαν στις 5 Οκτωβρίου, στις ακτές των χωριών Güneyli- Koruköy- Kavak και Evreşe.
Να σημειωθεί ότι η περιοχή της Αίνου φυλάσσεται πολύ καλά από δυνάμεις της στρατοχωροφυλακής και του τουρκικού στρατού, ενώ μέχρι πριν από λίγα χρόνια, για λόγους εθνικής ασφαλείας ήταν περιοχή απολύτως κλειστή σε επισκέψεις ξένων.
Η περίπτωση των λαθρομεταναστών που πνίγηκαν στον κόλπο του Ξηρού, είναι μια από τις επαναλαμβανόμενες τραγωδίες που παρουσιάζονται κάθε λίγο, αποτέλεσμα της εμπλοκής των μηχανισμών του τουρκικού κράτους στο εμπόριο λαθρομεταναστών με προορισμό τη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.