9/10/08

ΗΠΑ: Κατηγορούνται οι Εβραίοι για την οικονομική κρίση


Μετά την εμφάνιση του οικονομικού κραχ στις ΗΠΑ εδραιώνεται σταδιακά η άποψη στην αμερικανική κοινή γνώμη ότι υπεύθυνοι για την εμφάνιση της οικονομικής κρίσης είναι οι Εβραίοι που διείσδυσαν και απέκτησαν επιρροή στη Wall Street και την αμερικανική κυβέρνηση και με την απληστία τους, που θεοποίησε το χρήμα και το κέρδος, προκάλεσαν την σοβαρότερη οικονομική κρίση της σύχρονης ιστορίας της ανθρωπότητος.
Φαίνεται μάλιστα ότι εκείνοι που συμμερίζονται την άποψη ότι σοβαρό μερίδιο ευθύνης για την οικονομική κρίση έχουν οι Εβραίοι χρηματιστές και τραπεζίτες των ΗΠΑ είναι τόσοι πολλοί, που θορυβήθηκε η οργάνωση που έχει αναλάβει εργολαβικά την καταπολέμηση του αντισημητισμού (Anti-Defamation League, ADL), η οποία εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.
Εντύπωση προκαλεί η αναφορά της ADL στο διαδίκτυο, το οποίο αναδεικνύεται σε κυρίαρχο μέσω έκφρασης και ενημέρωσης των πολιτών και της κοινής γνώμης, σε μια εποχή που πολλά από τα ΜΜΕ των ΗΠΑ ελέγχονται ασφυκτικά από μεγάλα εβραϊκά οικονομικά συμφέροντα, που θεωρούνται υπεύθυνα για την πρόκληση της τεράστιας οικονομικής κρίσης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Υ.Γ. Επειδή αντιλαμβάνομαι ότι το δημοσίευμα είναι δυνατόν να δημιουργήσει παρεξηγήσεις (ήδη υπάρχουν μερικές), θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πρώτα-πρώτα ως άνθρωπος και ως Έλληνας ποντιακής καταγωγής ότι είμαι αλληλέγυος με τον εβραϊκό λαό, που υπέστη την άγρια γενοκτονία από τους ναζί, ασχέτως αν οι ίδιοι δεν ήταν μέχρι τώρα αλληλέγγυοι φανερά (με εξαίρεση ορισμένες περιπτώσεις παρουσίας Εβραίων Ελλήνων σε εκδηλώσεις τα τελευταία 2-3 χρονια) στη Γενοκτονία που υπέστησαν οι Έλληνες από τους Τούρκους στη Θράκη, τον Πόντο και την Ανατολία.
Τώρα όσον αφορά την ουσία της υπόθεσης, ασφαλώς δεν είναι δυνατόν να θεωρηθούν υπεύθυνοι αποκλειστικά οι Εβραίοι για την οικονομική κρίση που μαστίζει την ανθρωπότητα.
Ανάμεσα στους υπεύθυνους υπάρχουν Αμερικανοί πολίτες εβραϊκής, ιρλανδικής, ιταλικής και ίσως και ελληνικής καταγωγής. Άρα έχουν ατομική ευθύνη όλοι όσοι έπαιξαν το ρόλο που έπαιξαν στην εκδήλωση αυτής της κρίσης.
Αν υπάρχουν φήμες στις ΗΠΑ που αδικούν τους Εβραίους, καλό θα είναι να κάνει η ίδια η ADL αλλά και οι αλλοι εβραϊκοί φορείς των ΗΠΑ μια έρευνα με τις κυριώτερες εταιρείες που θεωρούνται υπέυθυνες για την οικονομική κρίση και να αναφέρονται τα εργοδοτικά συμφέροντα των εταιρειών αυτών.
Αυτό θα ήταν η καλύτερη απάντηση σε υπερβολές που σέρνονται στις ΗΠΑ, αλλά και στη διεθνή κοινή γνώμη.
Ακτιβιτστικού και προβοκατόρικου τύπου επιθέσεις σε δημοσιεύματα, που έχουν έστω και το στοιχείο της υπερβολής, δεν συμβάλλουν στην αποκατάσταση της αλήθειας.

φιλικά

Σάββας Καλεντερίδης

11 σχόλια:

  1. :(
    Τι σοϊ δημοσιευμα ειναι αυτο skal ? Δεν σε ειχα για κυνηγο μαγισσων.Κριμα, ενας αποστρατος να αναπαραγει φοβικα συνομωσιολογικα σεναρια Μεσαιωνικου τυπου το 2008.

    Αντε και καλο βολι βρε.

    Εχασα πασα ιδεα ........πασα ιδεα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε ανώνυμε
    Αν έχουμε να πούμε κάτι, να το λέμε καθαρά.
    Ποιό είναι το πρόβλημα κατά την άποψή σου, γράψτο.
    Τί δεν σ' αρέσει στο δημοσίευμα το δικό μου και τί σε αυτό της ΑDL;
    Για να λάβεις και την ανάλογη απάντηση, στο μέρος που μας αφορά.
    Ποιά είναι η κριτική σου, δεν κατάλαβα;


    φιλικά

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή μια διαπίστωση όπως η αύξηση του αντισημιτισμού στην Αμερική εξ’ αιτίας της οικονομικής κρίσης είναι κυνήγι μαγισσών; Και δεν πρέπει να εκλαμβάνεται απλά σαν ενημέρωση. Εφ όσον μάλιστα δεν εκφέρεται σε συνέχεια της συγκεκριμένης δημοσίευσης άποψη πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Άρα γιατί πρέπει οπωσδήποτε να κινούμαστε στα πλαίσια του «πολιτικά ορθού» που κάποιοι άλλοι ορίζουν και πρέπει σώνει και καλά να αποκρύπτουμε έστω και λάθος αντιλήψεις των Αμερικανών από την στιγμή που αυτές υπάρχουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με ρωτας αν το "αρθρακι" αναπαραγει τη Ναζιστικη ιδεολογια δηλαδη ? Αν το "αρθρακι" αναπαραγει Ρατσισμο ? Αν εχει ενα ιστορικο αιωνων πισω του ?
    Αν το "αρθρακι" και αλλα σαν και αυτο, οδηγησε στη δολοφονια εκατομυριων ?

    Ναι, ειμαι σκληρος στις εκφρασεις μου, αλλα ... αναμεσα στα τοσα αιτια, στις δεκαδες αφορμες, με ενα ιστορικο ετων αυτης της οικονομικης κρισης ΑΥΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ.
    --->Και με αυτην την επικεφαλιδα.
    ΗΠΑ: Κατηγορούνται οι Εβραίοι για την οικονομική κρίση
    Οχι "κατηγορουνται οι χρηματιστες"
    Οχι "κατηγορουνται τα hedge funds"
    Oχι τα "futures" ...
    Oχι ...
    Οχι ...


    Δεν λεω.Δικαιωμα σου ειναι.

    Αν ομως, λεω ΑΝ θα ηθελες να κρατησεις ισες αποστασεις, ΑΝ ηθελες να γραψεις ενα ολοκληρωμενο αρθρο, οσο αυτο ειναι δυνατον αφου δεν εισαι του χωρου, θα εγραφες εντελως διαφορετικο αρθρο, με εντελως διαφορετικη αισθητικη και επισημανσεις.Και προπαντως διαφορετικη επικεφαλιδα.

    Δεν συμπεριελαβες χρηματιστες, managers, το χαωδες κερδοσκοπικο τραπεζικο συστημα και και και ...ΑΛΛΑ.
    Ω ξαφνου, ανακαλυψες κατι, ας το πω σκανδαλιστικο ...Τους Εβραιους !
    Ω, τι πρωτοτυπια !

    Να αναρωτηθω τι θα απαντουσες σε επισημη διαμαρτυρια ?
    Μηπως να το προωθουσα ?

    Οχι.Δεν θα το κανω.Ισως το διαβασουν καποιοι.Ισως και οχι.
    Η ιδεολογικη βαση του ειναι γελοια και αναξια κριτικης ετσι κι αλλιως.

    Η επιλογη ομως συγγραφης ενος αρθρου μονο και μονο για να επισημανεις οτι
    "Μετά την εμφάνιση του οικονομικού κραχ στις ΗΠΑ εδραιώνεται σταδιακά η άποψη στην αμερικανική κοινή γνώμη ότι υπεύθυνοι για την εμφάνιση της οικονομικής κρίσης είναι οι Εβραίοι που διείσδυσαν και απέκτησαν επιρροή στη Wall Street και την αμερικανική κυβέρνηση και με την απληστία τους, που θεοποίησε το χρήμα και το κέρδος, προκάλεσαν την σοβαρότερη οικονομική κρίση της σύχρονης ιστορίας της ανθρωπότητος..."
    δειχνει την ιδεολογια που υποβοσκει πισω απο τις λεξεις.Ετσι ?

    Και αν ακομα επιμενεις οτι δεν συμπαθεις παρομοιες ιδεολογιες και τις καταδικαζεις, ενα ειναι σιγουρο.Οτι αλλιως θα το εγραφες το αρθρακι.

    Επαναλαμβανω οτι ειναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ σου.
    Εν τελει ομως, να θυμασαι οτι οι επιλογες μας, μας χαρακτηριζουν.
    Οπως εμενα ετσι και σενα.
    Επειδη οπως προανεφερα στην αρχη του σχολιου, ΑΝ ηθελες να γραψεις ενα ολοκληρωμενο αρθρο και οχι εναν αφορισμο ...
    ΔΕΝ ειναι αυτο που ηθελες ομως.
    Και αυτο δεν ειναι παρερμηνεια.Ειναι διαπιστωση.Δυστυχως.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Holocaust

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τώρα μάλιστα, να καταλαβαίνουμε τι μας γίνεται.
    Όσον αφορά τον τίτλο, ναι, ομολογώ ότι θα μπορούσε να είναι και διαφορετικός, όμως απλά απεικονίζει αυτό που διαπίστωσε και η ίδια η ADL.
    Το κείμενο του άρθρου, όμως, στην ουσία απεικονίζει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στις ΗΠΑ, κατάσταση που ανάγκασε την ίδια την ADL να παρέμβει.
    Η δε παραπομπή στην ανακοίνωση της ADL, πιστεύω να αναγνωρίσεις ότι δίνει τη δυνατότητα στον αναγνώστη να ενημερωθεί και να μάθει τί πραγματικά συμβαίνει, διαβάζοντας την άποψη της εβραϊκής οργάνωσης.
    Όσον αφορά το κείμενο συνολικά, ναι, αναγνωρίζω ότι ίσως μέσα σ' αυτό να υπάρχει, να εμφιλοχωρεί μια πικρία, που δεν αφορά τους Εβραίους ως θρησκευτική ομάδα συνολικά, αλλά τις εβραϊκές οργανώσεις των ΗΠΑ.
    Και αυτή η πικρία δεν είναι ιδεολογική, είναι καθαρά πολιτική, γιατί θλίβομαι όταν βλέπω ανθρώπους που έχασαν τους δικούς τους συγγενείς στη Γενοκτονία των Εβραίων από τους Ναζί, να είναι χρόνια τώρα χέρι-χέρι με τους Τούρκους και το ισχυρότερο στήριγμα στις ΗΠΑ των δικών μας Γενοκτόνων.
    Τέλος πάντων, ίσως όταν γράφουμε άρθρα για την οικονομική κρίση, δεν θα πρέπει να μπλέκουμε άλλα πράγματα, αλλά, υπάρχει παντού και πάντα το μικρόβιο της πολιτικής.
    Όσο κι αν ψάχνεις να βρεις ιδεολογίες που θα στήριζαν την άποψή σου για μια υποβόσκουσα ιδεολογία, δεν θα τις βρεις. Και αν είχα τέτοια ιδεολογία, να είσαι σιγουρος ότι θα είχα το θάρρος να την στηρίξω. Έτσι έχω μάθει στη ζωή μου. Η ιδεολογία μου είναι φανερή στα γραπτά μου, που, άσχετα με την ποιότητά τους, δεν είναι λίγα. Δεν είναι κρυμμένη σε ένα άρθρο που αφορά μια συγκεκριμένη θρησκευτική ομάδα. Για ξανασκέψου το.
    Τέλος γράφεις ότι οι επιλογές μας μας χαρακτηρίζουν.
    Εδώ υπάρχει ένα θέμα, ότι εγώ γράφω και υπογράφω.
    Και είμαι υπεύθυνος αυτών που λέω και γράφω, αναρτώ τα επικριτικά σχόλια, όλα, χωρίς καμμία εξαίρεση (παρεμβαίνω μόνο στα υβριστικά, γιατί αυτό είναι πολιτική απόφαση για το ιστολόγιο).
    Η επωνυμία, η ανάρτηση και η αποδοχή της κριτικής, η απάντηση με όσα και ό,τι επιχειρήματα έχω, είναι ξέρεις και αυτά απόρροια μιας ιδεολογίας και μας χαρακτηρίζουν, όπως ιδεολογία είναι και η ανωνυμία, η οποία επίσης μάς χαρακτηρίζει.

    φιλικά

    Σάββας Καλεντερίδης

    Υ.Γ. 1.
    Αυτά για τις προωθήσεις με απειλητικό τόνο, δείχνουν και αυτά μια ιδεολογία ξέρεις. Μια που το έχεις ρίξει στην ψυχογραφία, ρίξε και σύ μια ματιά μέσα στην ψυχούλα σου, κάτι θα βρεις.

    Υ.Γ. 2.
    Ρίξε μια ματιά και στη δική μας Γενοκτονία και κάνε καμμία παρέμβαση, έστω και ανώνυμη βρε αδερφέ, σε εκείνους που αποτελούν τα βασικότερα στηρίγματα των δικών μας Γενοκτόνων, που συνέχισαν το έργο τους και μετά το 1923 και το συνεχίζουν μέχρι σήμερα.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Pontic_Greek_Genocide

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για το ΥΓ1.
    Απειλητικο τονο δεν ειχαν οι σκεψεις περι προωθησης.
    Ηταν ενα πολυ καλο μεσο ωστε να αντιληφθεις τις συνεπειες των λογων σου.Και δεν εννοω την Εβραϊκη κοινοτητα στην Ελλαδα.Εννοω ολους οσους σε παρακολουθουν στο blog αυτο.Δεν ειναι φασιστες ή αναρχικοι ολοι.Ειναι και φιλελευθεροι και δημοκρατες και πολλοι αλλοι.

    Οποιος ομως μεγαλωσε μεσα σε υπηρεσιες σαν και την ΕΥΠ βλεπει παντου πρακτορες.Δεν το κακοχαρακτηριζω.Το επισημαινω απλα ωστε να καταλαβεις το λαθος σου.

    Τελος δεν ειμαι αγιος.
    Αλλα δεν ειμαι εγω που εχω την ευθυνη της δημοσιευσης.Ειμαι ενας απο τους δεκαδες εκατονταδες που θα μπορουσαν να γραψουν παρομοιες σκεψεις.Δεν θα βοηθουσε τιποτα και κανεναν η δημοσιοποιηση της ταυτοτητας μου.Παντως πρωην συναδελφος δεν ειμαι.

    Για το ΥΓ2.
    Το χερι μου το βαζω οπου με παιρνει και εχω γνωση αρκετη ωστε να καθοδηγησω αδαεις τριτους με πληρη την ευθυνη των λογων μου.
    Εαν ειχα γνωσεις να βελτιωσω περαιτερω το link θα το εκανα.Δεν κολαω.
    Εχει ηδη ομως 72 σημειωσεις και εκτενεστατη βιβλιογραφια.Δεν το παιζω εξυπνος ευκολα και μαλιστα σε θεματα που δεν κατεχω.
    Ελπιζω αυτο το σκεπτικο να το ακολουθησουν περισσοτεροι στο μελλον.

    Τελος ξεκαθαριζω οτι λογιζω το αρχικο αρθρο σαν ενα απο τα μελανα σου σημεια σε αυτην την εστω και μικρη διαδυκτιακη σου διαδρομη.

    Εχασες απο τον τροπο που επελεξες να γραψεις αυτην τη δημοσιευση.
    Γιατι παρολο που παντα υπηρχαν 2ες σκεψεις ως αναφορα ατομα με συγκεκριμενο background οπως εσυ, τωρα πλεον πολλαπλασιαστηκαν οι επιφυλαξεις.

    Αυτη ειναι μια ευπρεπης και ευκολοχωνευτη δηλωση.

    ZΧ (ευχαριστημενος ?) :ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν και δεν χρειάζεται κανέναν αυτόκλητο δικηγόρο ο Σ.Κ. η επίθεση που δέχτηκε είναι εξόχως εξοργιστική και ενδεικτική της ιδεολογικής τρομοκρατίας που βιώνουμε..


    «Να αναρωτηθω τι θα απαντουσες σε επισημη διαμαρτυρια ?
    Μηπως να το προωθουσα ?»


    Και μόνο η φράση αυτή αρκεί για να σε χαρακτηρίσει ως αυτό που μετά βίας προσπάθησες να προσάψεις στον δημιουργό του blog..

    Δηλαδή, που θα μπορούσε να προωθηθεί (ΚΙΣ;), σε ποιά σύγχρονη Ιερά Εξέταση γνώμης, ποιος τους όρισε ως λογοκριτές και ποιος είσαι εσύ που κρίνεις ως αντισημιτικό ένα άρθρο και άξιο καταδίκης τον συγγραφέα;;

    Μπορείς να ονομάσεις αυτήν την επιτροπή λογοκρισίας για να την μάθουμε κι εμείς;;

    Επίσης, όπως πολύ σωστά επεσήμανε ο ίδιος ο Σ.Κ., μήπως έχεις κάνει έρευνα στους μετόχους των εμπλεκομένων χρηματοοικονομικών οργανισμών και βρήκες την σύνθεσή τους από πολίτες εβραϊκής καταγωγής ανάλογη του ποσοστού των Εβραίων επί του πληθυσμού της Αμερικής;;

    «ΗΠΑ: Κατηγορούνται οι Εβραίοι για την οικονομική κρίση
    Οχι "κατηγορουνται οι χρηματιστες"
    Οχι "κατηγορουνται τα hedge funds"
    Oχι τα "futures" ...
    Oχι ...
    Οχι ...»


    Το άρθρο δεν αναφερόταν στην επαγγελματική ιδιότητα των εμπλεκομένων, αλλά εξέταζε εάν υπάρχει κοινή εθνική/θρησκευτική ιδιότητα, όπως στην ίδια την Αμερική φημολογείται.
    Όχι, και τόσο επιτυχημένος αποπροσανατολισμός πάντως…



    «Με ρωτας αν το "αρθρακι" αναπαραγει τη Ναζιστικη ιδεολογια δηλαδη ? Αν το "αρθρακι" αναπαραγει Ρατσισμο ? Αν εχει ενα ιστορικο αιωνων πισω του ?
    Αν το "αρθρακι" και αλλα σαν και αυτο, οδηγησε στη δολοφονια εκατομυριων ?»



    Παρακαλώ τον κ. Καλεντερίδη να αποσύρει το όπλο μαζικής καταστροφής…ε, αρθράκι ήθελα να πω από το blog του…

    Επίσης, από που κι ως που, τα εγκλήματα των ναζί εναντίον των Εβραίων αθωώνουν για τα πάντα και δια παντός κάθε κατηγορία εναντίον των Εβραίων;

    Τα εγκλήματα του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων, είναι κι αυτά μήπως στο απυρόβλητο ή ισχύει λογιστικός συμψηφισμός έως ότου συμπληρώσουν και οι Εβραίοι 6.000.000 (υπερβολικός αριθμός, αλλά ας τον δεχτούμε προς χάρην της συζήτησης) ως θύτες αυτήν την φορά, και από εκεί και πέρα ξεκινάει το μέτρημα και η απόδοση κατηγοριών;;

    Μπορείς σε παρακαλώ, να θέσεις ένα όριο πάνω από το οποίο θα μας δίνετε την ελευθερία του λόγου να εκφράζουμε κατηγορίες εναντίον του εβραϊκού λαού, όπως συχνότατα εκφράζουμε άλλωστε για τόσους άλλους λαούς (αμερικάνους, ρώσσους, τούρκους, αλβανούς κλπ) όπου όμως ΟΥΔΕΠΟΤΕ αντιδράτε;;;



    Υ.Γ.1 Θεωρώ θαραλλέα την κίνηση του Σ.Κ. να δημοσιεύσει και να εκφέρει γνώμη σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, ανεξαρτήτως της δικαίωσης ή όχι των φημών περί συμμετοχής των Εβραίων στην παρούσα κρίση.

    Την συμμετοχή τους ή όχι, ίσως την αποδείξει ή διαψεύσει η Ιστορία, το να προσπαθούμε να φιμώσουμε όμως όχι μόνο όσους ενστερνίζονται αυτές τις φήμες, αλλά και όσους τις αναπαραγάγουν ως είδηση, δαιμονοποιώντας τους, αποτελεί όντως μεσαιωνική τακτική και δείγμα ακραίας λογοκρισίας.

    Υ.Γ.2 Είμαι σίγουρος πώς εάν οι φήμες αυτές, αφορούσαν τους Αρμένιους, τους Πόντιους ή τους Παλαιστινίους (λαούς που έχουν υποστεί ανάλογες γενοκτονίες με τους Εβραίους), τα αντανακλαστικά των διαφόρων αντι-αντισημιτών θα ήταν υπερβολικά δυσκίνητα…

    Όπως φαίνεται…γενοκτονίες υπάρχουν πολλές, του «εκλεκτού λαού» όμως μία…


    ΙΣΑΔΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Aνώνυμε είσαι κι εσύ απ αυτούς που ενοχλούνται οταν κατηγορούνται οι Εβραίοι, τα παρακάτω γραμμένα για σένα

    Θεωρείται ρατσισμός, η υπενθύμιση ιστορικών γεγονότων που κάνουν λόγο για τις μη αρεστές μεθοδεύσεις συγκεκριμένων ομάδων, οργανώσεων και λαοτήτων που επεδίωκαν ανέκαθεν να διαμορφώσουν καταστάσεις στα μέτρα των εθνικών, θρησκευτικών, οικονομικών και των κάθε είδους στόχων και συμφερόντων τους.

    Κρίνεται αδύνατον όσα χρόνια και να περάσουν να αποκρυφτούν ή να διαγραφούν δεινά που προκλήθηκαν στην ανθρωπότητα και που επαναλαμβάνονται με ποικίλους τρόπους μέχρι σήμερα, τα οποία δεν επιτρέπουν τον εφησυχασμό και την ειρήνευση του κόσμου σε παγκόσμιο επίπεδο, όσο κάποιοι «ηγέτες» σκέπτονται «πονηρά» και δρουν μυστικά και ύπουλα, προκαλώντας παντού προβλήματα, χωρίς να υπολογίζουν ακόμα και τις ζωές αθώων ανθρώπων, προκειμένου να επιτύχουν εκβιαστικά τις επιδιώξεις τους.

    Το παράδοξο της όλης υποθέσεως είναι ότι ενώ όλοι οι δολίως συμπεριφερόμενοι διεθνώς, προσπαθούν να υλοποιήσουν ακόμα και με ακραίο φανατισμό τα σχέδια και τις «ιδεολογίες» τους, εδώ στη χώρα μας εάν ο οποιοσδήποτε αναφερθεί ή καυτηριάσει τέτοιου είδους θέματα άκρως επικίνδυνων για όλο τον κόσμο, ευθύς θεωρείται εθνικιστής, πατριώτης, φανατικός κ.ο.κ., ενώ όσοι επιχειρούν να πετύχουν τους «οικουμενισμούς» τους δεν λογίζονται ως φανατικοί εθνικιστές!
    Αναμφίβολα δεν μπορεί να παραβλεφθεί η μακραίωνη μυστική δράση των Σιωνιστών (φανατικών Εβραίων ηγετών) που επιχειρούν αιώνες τώρα να επικρατήσουν διεθνώς με κάθε μέσον, εγκαθιδρύοντας παγκοσμίως το ποθούμενο γι' αυτό Ιουδαϊκό βασίλειο, όπως ορίζει το Ταλμούδ και κατευθύνει το κρυφό επιτελείο «Γκαχάλα» (στην Παλαιστίνη λέγεται Σανχεντρίν) προσπαθώντας να κυριαρχήσουν παντού μέσω της οικονομίας, του εμπορίου, της πολιτικής κ.λ.π., αυτοαποκαλούμενοι ως «ο εκλεκτός λαός του Θεού» που είναι προορισμένος να κυριαρχήσει πάνω στη γη (!!!).Όμως, ό,τι έχουν σχεδιάσει μέχρι σήμερα συντρίβεται και στρέφεται εναντίον τους. Μερικά τρανταχτά συμβάντα της δράσης τους αποδεικνύουν το πώς διεισδύουν παντού επιχειρώντας να εξουδετερώσουν τα θεωρούμενα εμπόδια.
    Αυτό που περισσότερο αντιβαίνει στις επιδιώξεις τους είναι ο Χριστιανισμός.
    Αφού σταυρώθηκε ο Χριστός που δεν πίστεψαν, αν και σε Αυτόν εκπληρώθηκαν όλες οι προφητείες για τον ερχομό του Μεσσία που στους Εβραίους είχαν αποκαλυφθεί, εν συνεχεία (70 μ.Χ) αλώθηκε η Ιερουσαλήμ απ' τους Ρωμαίους και σταυρώθηκαν τόσοι πολλοί Εβραίοι που έκτοτε διασκορπίστηκαν σ' όλα τα σημεία της γης!Τον 6ο αιώνα μ.Χ. βλέποντας οι Εβραίοι τον Χριστιανισμό να εξαπλώνεται, δημιουργούσαν τον Μεωμεθανισμό, ώστε με τη βία του να πλήξουν τους Χριστιανούς! Ο Μωάμεθ ήταν εκ μητρός Εβραίος και οι τρεις τουλάχιστον γυναίκες του ήταν Εβραίες! Το περιβάλλον του αποτελείτο από Εβραίους μάγους, αστρολόγους, αποκρυφιστές, με πρώτο τον διαβόητο Ουάρακα, εξάδελφο γυναικός του. Σήμερα όμως, εκατομμύρια φανατικοί μουσουλμάνοι είναι ορκισμένοι να αφανίσουν από προσώπου γης τους Εβραίους και όχι τους Χριστιανούς όπως είχε προσχεδιαστεί!Οι Εβραίοι δημιούργησαν τον κομμουνισμό! Ο Κάρολος Μαρξ καταγόταν από Ιουδαίους. Ήταν Γερμανοεβραίος. Ο Λένιν εκ μητρός Εβραίος και εβραιομασόνος 33ου βαθμού, ξεκίνησε το 1917 τη Ρωσική επανάσταση με επιτελείο 217 συνεργατών, αποτελούμενο από 8 Ρώσους και τους υπόλοιπους όλους Εβραίους! Το συμβούλιο των λαϊκών εκπροσώπων της πρώτης κομμουνιστικής κυβέρνησης της Ρωσίας είχε 22 μέλη. Οι 17 Εβραίοι και 3 Ρώσοι! Από τους 554 διοικητικούς εκπροσώπους της μεταεπαναστατικής Ρωσίας, οι 30 ήταν Ρώσοι και οι 447 Εβραίοι! Οι ενισχυτές του Λένιν ήταν οι γνωστοί Αμερικανοεβραίοι τραπεζίτες Σιφφ, Λοέμπ, Κούχνε! Όμως, το 1956 οι Ρώσοι κομμουνιστές στράφηκαν μανιωδώς κατά των Εβραίων Σιωνιστών με έναν πρωτοφανή διωγμό!Επίσης, οι Εβραίοι Σιωνιστές είναι ανακατωμένοι σε όλους τους χώρους, ελέγχοντας κυβερνήσεις κρατών, μέχρι και συμβούλια ομοφύλων, ιερόδουλων, δήθεν οικολόγων, για να γνωρίζουν τα πάντα. Είναι ιδρυτές και συνεχιστές αιρέσεων όπως των Ιεχωβάδων (οι Ρώσελ, Ρόδερφορδ, Νορ, ήταν Ιουδαϊκής καταγωγής)! Δημιούργησαν τη μασονία όπως οι ίδιοι οι Σιωνιστές το λένε (βλ. πρωτόκολλα σοφών της Σιών) και όταν πολλοί μασόνοι αποχωρούσαν γιατί διαπίστωναν ότι είναι Ιουδαϊκών συμφερόντων το όλο σύστημα, τότε ιδρύθηκαν στο εβραιοκρατούμενο Σικάγο οι λέσχες Ρόταρυ (1905) και Λάϊονς (1917)! Στον προσκοπισμό ο Εβραιομασόνος Μάρτιν έδωσε από το 1917 πλήρες μασονικό περιεχόμενο (εμβλήματα, χαιρετισμούς, όρους κ.α.). Επινόησαν στη συνέχεια τον Χιτλερισμό με τον Αδόλφο Χίτλερ κατά το ήμισυ Εβραίο, με σύμβολο τον τεθλασμένο σταυρό της μαύρης μαγείας, τη «σβάστικα», επιχειρώντας το 1933 να επιβάλλουν τη «νέα τάξη πραγμάτων» ώσπου όλα στράφηκαν εναντίον τους, με θύματα 6.500.000 αθώους Εβραίους!
    Με πάμπολλους τρόπους οι Σιωνιστές προσπαθούν να επιβληθούν εν ονόματι των «θεωριών» τους, φθάνοντας στο σημείο να ελέγχουν σήμερα παγκοσμίως το χρήμα, κρατώντας τη δύναμη του χρυσού, την κυριαρχία του κεφαλαίου, το μονοπώλιο της Βιομηχανίας και του εμπορίου, τις επιστήμες, τις πολυεθνικές εταιρείες, τη λειτουργία των χρηματιστηρίων, των υπηρεσιών, των ΜΜΕ της κοινής γνώμης, στοχεύοντας στην παγκόσμια σιωνιστική αυτοκρατορία, φιλοδοξώντας ότι σ' αυτήν θα είναι υποταγμένη ολόκληρη η ανθρωπότητα!¨

    panbak@gmail.com
    greeknation.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών δεν είναι «σαν τις άλλες». στις οποίες την πλειοψηφία των μετοχών έχουν οι εθνικές κυβερνήσεις, που επιλέγουν της διοικήσεις .
    Η Federal Reserve, (Χαϊδευτικά Fed), είναι ιδιωτική. Και είναι η καρδιά του συστήματος Ρότσιλντ –Ροκφέλερ. Το άρθρο 1, παράγραφος 8, εδάφιο 5, του συντάγματος των Ηνωμένων Πολιτειών ορίζει ότι το Κογκρέσο έχει το δικαίωμα να εκδίδει νόμισμα και να ρυθμίσει την ισοτιμία του με τα ξένα νομίσματα. Η συνταγματική πρόνοια έμεινε στα χαρτιά. Η έκδοση νομίσματος δεν ανήκει στη σφαίρα αρμοδιοτήτων της αμερικανικής κυβέρνησης η οποία ούτε ελέγχει την κυκλοφορία του Χρήματος. Αυτές οι αρμοδιότητες έχουν εκχωρηθεί σε μια ιδιωτική εταιρία που είναι καταχωρημένη στην πολιτεία του Delaware ,την Federal Reserve Bank. Το Ομοσπονδιακό τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ, δημιουργήθηκε από τον Πρόεδρο Woodrow Wilson το 1913, για «να αντικαταστήσει την δικτατορία των ιδιωτικών τραπεζών», (θεωρητικά), και «για να σταθεροποιήσει την κυκλοφορία τραπεζογραμματίων».
    Το προηγούμενο «φεουδαλικό » τραπεζικό σύστημα, επέτρεπε στους τραπεζίτες να εκδίδουν δικά τους τραπεζογραμμάτια και να ελέγχουν τις τοπικές κοινότητες. Η αμερικανική κυβέρνηση δεν είχε κανέναν έλεγχο στο σύστημα.Έτσι, από το απόλυτο χάος, το σύστημα πέρασε από την «δικτατορία των πολλών τραπεζιτών», στην απόλυτη δικτατορία των Ρότσιλντ –Ροκφέλερ.Ο βουλευτής Charles Α. Lindberg, (πατέρας του διάσημου πιλότου), αντέδρασε στις προτάσεις του Woodrow Wilson και σε δημόσια ομιλία του ,στις 20 Ιανουαρίου 1915, είχε πει: «Το σύστημα είναι Καθαρά ιδιωτικό, και αποβλέπει σε έναν μόνο σκοπό, την μεγιστοποίηση των πιθανών κερδών από τη χρήση των χρημάτων άλλων ανθρώπων, προς όφελος των μετόχων και εκείνων που συνδέονται με αυτούς ». Η καρδιά του συστήματος του Wilson ήταν και είναι η ομοσπονδιακή τράπεζα της Νέας Υόρκης, Federal Reserve Bank of New York, οποία κατέχει το 53% της ομοσπονδιακής τράπεζας, και γύρω από αυτήν λειτουργούν 12 ακόμα περιφερειακές ομοσπονδιακές τράπεζες.
    Η νομισματική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της ομοσπονδιακής τράπεζας, δηλαδή των ιδιωτών ίδιο και όχι της κυβέρνησης. Αυτή η πρακτική βρίσκεται σε άμεση αντίφαση με το αμερικανικό σύνταγμα που εκχωρεί αυτή την αρμοδιότητα στο ομοσπονδιακό Κογκρέσο. Η Βουλή των αντιπροσώπων και η Γερουσία προσπάθησαν το 1936 να ανακτήσουν αυτό το δικαίωμα χωρίς επιτυχία.Όταν άρχισαν οι ακροάσεις η επιτροπή του Κογκρέσου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Το Κογκρέσο θεωρεί η μόνιμη ευημερία των ανθρώπων και η προστασία της οικονομικής ζωής του έθνους εξαρτώνται από την καθιέρωση ενός νομισματικού συστήματος που θα βρίσκεται πλήρως υπό τον έλεγχο του, το οποίο θα υποστηρίζει τα συμφέροντα των αγροτών, των εργαζομένων, της βιομηχανίας, και του εμπορίου, και που θα εξασφαλίζει επαρκή χρηματοδότηση, εμπόριο, σταθερή μέση αγοραστική δύναμη, και θα αποφύγει την υπερβολική επέκταση ή την καταστρεπτική περικοπή των πιστώσεων».
    Ο καθηγητής Allen B. Brown, στην κατάθεσή του στο Κογκρέσο, είχε υποστηρίξει την εκτύπωση νομίσματος αντί για δανεισμό για την κάλυψη των ελλειμμάτων του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού, τονίζοντας ότι ο αμερικανικός λαός πληρώνει με ιδρώτα και αίμα τους τόκους των δανείων. Οι τράπεζες είχε πει ο καθηγητής δεν δανείζονται αλλά εκδίδουν χρήμα. Για κάθε δολάριο που οι τραπεζίτες προσφέρουν στο πιστωτικό σύστημα, δημιουργούν αλλά 10 πιστωτικά δολάρια, που το θεωρούν δικά τους, αν και τα πιστωτικά δολάρια στηρίζονται στον ανθρώπινο ιδρώτα και την εργασία και στις παραγωγικές ιδέες που δεν είναι δικιες τους . Τα σχόλια Allen B. Brown ήταν ένα άμεσο ράπισμα στο Ομοσπονδιακό σύστημα που ήταν μόνο 23 ετών, τότε.Το 1963, ο Πρόεδρος John Kennedy αποφάσισε να κάνει τη μεγάλη δημοκρατική μεταρρύθμιση, και να καταργήσει το Ομοσπονδιακό Τραπεζικό Σύστημα. Υπέγραψε διάταγμα με το οποίο έδινε εντολή στην κυβέρνηση του, να αποκαταστήσει την συνταγματική τάξη για τον έλεγχο της εκδόσης του αμερικανικού νομίσματος.Ο Πρόεδρος Kennedy ήταν νεκρός τρεις εβδομάδες αργότερα. Όταν ο Πρόεδρος Lyndon Johnson ανέλαβε τα καθήκοντά του, ακύρωσε αμέσως το διάταγμα Kennedy και οι Ρότσιλντ –Ροκφέλερ κέρδισαν έναν ακόμα πόλεμο.Περισσότερο από το 50% των μετοχών της Federal Reserve Bank ανήκαν στις μεγάλες τράπεζες της νέας Υόρκης, η National City Bank του Ροκφέλερ, η National Bank of Commerce, η First National Bank, η Chase National Bank, και η Marine National Bank. Όταν η National City Bank του Ροκφέλερ συγχωνευθηκε με την J.P. Morgan - First National Bank το 1955, ο όμιλος Ροκφέλερ ελέγχε το 22% των μετοχών της Federal Reserve Bank of New York.Οι βασικοί μέτοχοι της Federal Reserve Bank είναι:
    1. Οι Τράπεζες Rothchild του Λονδίνου και του Βερολίνου. Οι ναυαρχίδες του συστήματος. Ο πατριάρχης το συστήματος βαρόνος M. A. Rothschild είχε πει: «Δώστε μου τον έλεγχο του νομίσματος ενός έθνους και δεν με ενδιαφέρει ποιος κάνει τους νόμους».
    2. Η επενδυτική Τράπεζα των αδελφών Lazard του Παρισιού, (Lazard Brothers Bank ) που ανήκει στο σύστημα Rothchild. Ιδρύθηκε το 1848, και μέχρι το 2005 ήταν ιδιωτική εταιρεία.
    3. Οι Τράπεζες Warburg Bank του Αμβούργου και του Άμστερνταμ, που και αυτές ανήκουν στο σύστημα Rothchild. Οι τραπεζιτική δραστηριότητα της εβραϊκής οικογένειας Warburg ξεκίνησε με την ίδρυση της M.M. Warburg & Company, το 1798 . Οι αδελφοι Max και Sidney Warburg, ήταν οικονομικοί υποστηρικτές του Χίτλερ από το 1929. Από το ημερολόγιο του Αμερικανού πρέσβη στο Βερολίνο William Dodd, γνωρίζουμε ότι συναντήθηκαν το 1933 με τον καγκελάριο πια Χίτλερ και έκλεισαν «δουλειές» ο Henry Mann της National City Bank ,ο Winthrop W. Aldrich της Chase. Bank και ο διευθυντής δημοσίων σχέσεων του Rockefeller, Ivy Lee. (Ακούσατε ποτέ την Wall Street να καταγγέλλει το «Ολοκαύτωμα» των ομοθρήσκων και ομοεθνών τους, και τα στρατόπεδα συγκεντρώσεως;). Ο Paul Moritz Warburg, που διορίστηκε από τον πρόεδρο Wilson στο πρώτο συμβούλιο της ομοσπονδιακής τράπεζας ,(1913-1918), εγκαταστάθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1902 και μπήκε συνεταίρος στην Kuhn, Loeb & Company όπου εργαζόταν σαν στέλεχος ο κουνιάδος της γυναίκας του, ο Jacob Schiff, ο οποίος αργότερα χρηματοδότησε με 20 εκατ. δολ, τον Τρότσκι, για να φέρει εις πέρας την επανάσταση των μπολσεβίκων. Ο Paul Moritz Warburg ήταν από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της ανάγκης δημιουργίας της Federal Reserve. Ο Paul Moritz Warburg τοποθετήθηκε διευθυντής στο πρώτο συμβούλιο του περίφημου Council on Foreign Relations κατά την ίδρυση του,το 1921.
    4. Η «Israel Moses Seif Bank» της Ιταλίας
    5. Η Lehman Brothers Bank της Νέας Υόρκης, του συστήματος Ρότσιλντ (που χρεοκόπησε). Ο Henry Lehman, Εβραίος μετανάστης από τη Γερμανία εγκαταστάθηκε στο Montgomery της Alabama το 1844 και άνοιξε ένα μπακαλικάκι. Έξι χρόνια μετά ήρθαν κοντά του τα αδέλφια Emanuel και Mayer και έτσι δημιουργήθηκαν οι Lehman Brothers που ασχολήθηκαν με το βαμβάκι. Το 1858 ανοιξαν υποκατάστημα στη νέα Υόρκη, τους γνώρισαν οι Ρότσιλντ που προστάτευαν όλους τους Γερμανοεβραίους, και τους έκαναν τραπεζίτες. .
    6. Η «Kuhn-Loeb bank» της Νέας Υόρκης
    7. Η « New York Chase Manhattan Bank» των Ροκφέλερ , που ελέγχει τις άλλες 11 περιφερειακές ομοσπονδιακές τράπεζες.
    8. Η «Goldman-Sachs» της Νέας Υόρκης.Λίγοι Εβραίοι Τραπεζίτες, οι Lehman, Goldman, Sachs, Kuhn, Loeb, Rockefeller, Max, Sidney και Paul Warburg, Jacob Schiff, Henry Mann, Rothchild είναι αυτοί που σπέρνουν την καταστροφή , τον όλεθρο και τον πόλεμο, που ρουφάνε καθημερινά το αίμα των ανθρώπων για τους τόκους. Είναι αυτοί που δολοφόνησαν τον Τζον Κένεντι.Αυτοί προκάλεσαν, την κρίση που θα πληρώσουμε όλοι μας. Η μόνη λύση είναι εκείνη που προσπάθησε να επιβάλει ο πρόεδρος Κένεντι. Το εκδοτικό προνόμιο στο κράτος. Έκδοση νομίσματος, με κανόνες, και όχι δανεισμός για την κάλυψη του δημοσίου ελλείμματος.Τέρμα στην ασυδοσία των τραπεζιτών. Ο έλεγχος της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας, πρέπει να περάσει στα κοινοβούλια. Τέρμα το « ποίημα» η για την δήθεν ανεξαρτησία της. Θυγατρική του συστήματος Ρότσιλντ –Ροκφέλερ είναι.
    Η μόνη διέξοδος από το δόκανο που έχουν ζήσει οι τραπεζίτες, όπου το δημόσιο χρέος αυτοαναπαράγεται είναι να φορολογηθούν ως έσοδα οι τόκοι του εξωτερικού χρέους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ZX καλημέρα
    Γράφεις:
    "Απειλητικο τονο δεν ειχαν οι σκεψεις περι προωθησης.
    Ηταν ενα πολυ καλο μεσο ωστε να αντιληφθεις τις συνεπειες των λογων σου.Και δεν εννοω την Εβραϊκη κοινοτητα στην Ελλαδα.Εννοω ολους οσους σε παρακολουθουν στο blog αυτο.Δεν ειναι φασιστες ή αναρχικοι ολοι.Ειναι και φιλελευθεροι και δημοκρατες και πολλοι αλλοι."

    Είδες λοιπόν, μερικές γραμμές έγραψες και άλλα εννοούσες εσύ, όπως λές, και άλλα εννούν άλλοι.
    Και ζητάς να κατανοήσουμε και να δεχτούμε ότι άλλα εννοούσες, ενώ οι αναγώστες (κι εγώ) άλλα κατάλαβαν.
    Ξέρεις όμως τί γίνεται, για να ακολουθήσω τη δική σου πρακτική.
    Εσύ θέλεις τα δικά μου γραπτά να εννοούν ότι θέλεις να καταλαβαίνεις εσύ και τα δικά σου, ότι θέλεις να καταλαβαίνεις πάλι εσύ.
    Ξέρεις πως λέγεται αυτό;
    Κορώνα-γράμματα κερδίζω.
    Όσο για την προώθηση, πάλι δεν καταλαβαίνω, γιατί δεν βγαίνει νόημα. Αντιπαρέρχομαι τα "Εννοω ολους οσους σε παρακολουθουν στο blog αυτο.Δεν ειναι φασιστες ή αναρχικοι ολοι.", γιατί νομίζω ότι σε τέτοιους χαρακτηρισμούς προσφεύγουν ανασφαλή άτομα που δεν έχουν επιχειρήματα.
    Δηλαδή, πού θα προωθούσες το άρθρό, σε εκείνους που ήδη είναι επισκέπτες του ιστολογίου;
    Τέλος πάντων, είπαμε και οι δυο τις απόψεις μας, και εγώ και εσύ, έστω και ως ανώνυμος, λαμβάνουμε από τους αναγνώστες αυτό που μας αναλογεί.
    Ελπίζω την άλλη φορά να είσαι πιο δημοκράτης και να μης μας απειλείς με ...προωθήσεις.

    Φιλικά

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα θερμά συγχαρητήριά μου τόσο στον κ.ΣΚ όσο και στον greece που δεν πτοούνται από την ασφυκτική και συντονισμένη λογοκρισία που μας έχουν επιβάλλει οι Εβραιομασώνοι Σιωνιστές και οι υπηρέτες τους! Είναι πραγματικό θλιβερό και αξιολύπητο που ζούμε σε μια εποχή που όποιος νοιάζεται λίγο παραπάνω από το "επιτρεπτό" όριο, για την πατρίδα του ευθύς αμέσως χαρακτηρίζεται αναλόγως όπως πολύ σωστά επισημάνθηκε ήδη.Αλλά επίσης είναι εξίσου θλιβερό που υπάρχουν άνθρωποι πρόθυμοι να χαρακτηρίσουν!Αυτοί οι τελευταίοι μάλιστα είναι τις περισσότερες φορές Έλληνες!
    Αγαπητέ κ.ΣΚ συνεχίστε μέσα από αυτό το καταπληκτικό ιστολόγιο να μας διοχετεύετε με πληροφορίες οι οποίες σε όσους είναι πρόθυμοι θα τους ανοιξουν τους ορίζοντες της σκέψης σε όσους πάλι δεν είναι, απλά θα έχουν διαβάσει κάτι που είναι ανίκανοι να καταλάβουν τη σπουδαιότητά του.
    ΥΓ.1:"Οποιος ομως μεγαλωσε μεσα σε υπηρεσιες σαν και την ΕΥΠ βλεπει παντου πρακτορες.Δεν το κακοχαρακτηριζω.Το επισημαινω απλα ωστε να καταλαβεις το λαθος σου".

    Με την παραπάνω δήλωση του ανώνυμου μπορεί κανείς έυκολα να αντιληφθεί ότι έχουμε να κάνουμε με άνθρωπο στενόμυαλο, που αρέσκεται στο να βάζει ταμπέλες και εντελώς ανίκανο στο φιλτράρει γεγονότα και πρόσωπα! Δλδ για να κατλάβουμε κι εμείς Ανώνυμε, εννοείς ότι το επαγγελματικό παρελθόν του κ.ΣΚ τον κάνει να σκέφτεται καχύποπτα; Ε, τότε αυτό είναι προς τιμήν του, γιατί στην εποχή που ζούμε η μεγαλύτερη μάζα των Ελληνων και όχι μόνο, πολιτών καταπίνει αμάσητα ό,τι του πασάρουν Πολιτικοί, Μ.Κ.Ο. και τα τσιράκια τους!
    Αλήθεια Ανώνυμε, τι θα έλεγες για την αξιοσημείωτη περίπτωση Βλαντιμίρ Πούτιν; κι αυτός γέννημα θρέμμα της KGB δεν ήταν; Μήπως κι αυτός με τη σημερινή γεωπολιτική κατάσταση έφτασε εκεί που έφτασε τη Ρωσία κάνοντας "κυνήγι μαγισσών";;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.