8/10/08

Τείχη Ελληνικής Αντίστασης

Λάβαμε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο από τον φίλο μας Ντίνο Τομάζο, από την Αυστραλία, το άρθρο που ακολουθεί.

Τείχη Ελληνικής Αντίστασης
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το θέμα των ημερών, ήταν τα ευτράπελα που έλαβαν χώρα στην παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου. Η κοινή γνώμη, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης, ορθώς έχει ήδη καταδικάσει τις προερχόμενες από την αστυνομία παρανομίες (αδικαιολόγητη άσκηση βίας, συλλήψεις και προσαγωγές στο τμήμα "για εξακρίβωση στοιχείων"). Δυστυχώς, στην ημέρα του εορτασμού της εγκαθίδρυσής της, η πολύπαθη Κυπριακή Δημοκρατία, δέχθηκε ακόμα μια μαχαιριά. Ίσως θα ήταν εύστοχο να πούμε ότι η ημερομηνία της 1ης Οκτωβρίου 2008 να μείνει στην ιστορία, ως... η γιορτή για τη δημοκρατία, που κατέληξε σε πένθος.
«Η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί το προστατευτικό κέλυφος των Ελλήνων της Κύπρου», έλεγε το επίμαχο φυλλάδιο, για το οποίο διώχθηκαν τα μέλη του "Κινήματος Ελληνικής Αντίστασης", που κατηγορούνται άδικα για υπονόμευσή της. Άλλοι όμως είναι αυτοί που δέχονται την κατάργησή της και την αντικατάστασή της με το τερατούργημα του συνεταιρικού κράτους της "Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας". Με αυτά που διέπραξαν τα όργανά της τάξης (με βάση βέβαια τις άνωθεν οδηγίες που πήραν), σαν να διέλυσαν τα ίδια, το προστατευτικό αυτό κέλυφος. Σαν να μην έφτανε δηλαδή που οι εχθροί της Κ.Δ. το έχουν πάρει απόφαση να την καταργήσουν (το λέει κι αυτό, το "αιρετικό" φυλλάδιο), γίνονται τώρα και προσπάθειες "εκ των έσω".
Το ανησυχητικό είναι ότι δεν είναι το πρώτο πλήγμα που δέχεται η δημοκρατία (θυμίζω μόνο το επεισόδιο με την ομιλία του Μητροπολίτη Πάφου, στο συνέδριο των Αποδήμων). Είναι αλλεπάλληλα τα κρούσματα της προσπάθειας φίμωσης, της αντίθετης άποψης. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι επί διακυβέρνησης Χριστόφια, θα είναι η πρώτη φορά που δε θα μπορούμε να δηλώνουμε πια περήφανοι για τα προνόμια της δημοκρατίας και της ελεύθερης έκφρασης. Ενδεχομένως, κάποιος ουδέτερος ξένος, βλέποντας αντικειμενικά τα πράγματα, θα μπορούσε να μας ρωτήσει: Μα, γιατί κάνετε τόσο θόρυβο για τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη στιγμή που οι ηγέτες σας έχουν ήδη προαποφασίσει ότι στην μελλοντική "λύση" θα υπάρχουν σημαντικά ελλείμματα σε αυτά; Τι είδους απάντηση θα μπορούσαμε να του δώσουμε; Ίσως ότι ο αγώνας μας θα συνεχιστεί, μέχρι να ξυπνήσουμε τους συμπατριώτες μας από τον λήθαργο στον οποίο τους έχουν ρίξει τα κόμματα του κατεστημένου.
Γιατί, εκτός από τους άμεσα υπεύθυνους, που έχουν χαράξει πολιτική (τον νυν πρόεδρο και το Α.Κ.Ε.Λ.), υπάρχουν και οι συνυπεύθυνοι. ΔΗ.ΚΟ. και ΕΔΕΚ (και Οικολόγοι), είναι συνένοχοι για αυτά που συμβαίνουν. Αν ο ΔΗ.ΣΥ. συμπολιτεύεται… αντιπολιτευόμενος, αυτοί, συμπεριφερόμενοι ως επιτήδειοι κατεργάρηδες, στην καλύτερη περίπτωση αντιπολιτεύονται (υποτίθεται), συμπολιτευόμενοι. Δεν είναι δηλαδή, παρά η άλλη όψη του ιδίου νομίσματος. Είναι όμως διπλά υπεύθυνοι για το ότι ο πρόεδρος έχει την άνεση να κομπάζει ότι «έχει τη στήριξη για να προχωρήσει». Ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους!
Είναι θλιβερό να σκεφτεί κανείς ότι ο εκάστοτε Υπουργός Δικαιοσύνης είναι, θεωρητικά, υπερασπιστής του δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σε άλλες χώρες, με ανεπτυγμένη την πολιτική ευθιξία, ο υπουργός θα υπέβαλλε την παραίτησή του. Δεν πείθουν, λοιπόν, οι δικαιολογίες της κυβέρνησης Χριστόφια! Τέτοιες πρακτικές, δεν αρμόζουν σε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό κράτος. Εκτός κι αν αποδεχτούμε ότι ξεκινούμε από τώρα, πριν από την υιοθέτηση (ό μη γένοιτο), της αναχρονιστική "λύσης" Δ.Δ.Ο. που επιδιώκει η πλειοψηφία της ηγεσίας μας, να ζούμε στην "ανελεύθερη Ενωμένη Κύπρο" του σχεδίου Ανάν.
Καταγγέλλουμε την "προκαταβολική κατάργηση της δημοκρατίας!" Δηλώνουμε ότι η μέθοδος της κατατρομοκράτησης των πολιτών, δε θα φέρει αποτέλεσμα. Δε θα σταματήσουμε ποτέ να μαχόμαστε ως υπεύθυνοι δημοκρατικοί πολίτες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Κυπριακού Ελληνισμού. Θα συνεχίσουμε την εντός των δημοκρατικών πλαισίων δράση μας, αποφασισμένοι να μην αφήσουμε να χαθούν τα κεκτημένα της δημοκρατίας μας. Καλούμε τους πολίτες που είναι ακόμα "ζωντανοί Εθνικά", να ορθώσουν το ανάστημα τους. Να γίνουν κομμάτι του τείχους της Ελληνικής αντίστασης που θα σώσει τον τόπο.
Πανίκος Ελευθερίου
Άσσια – Κατεχόμενη Αμμόχωστος (μέλος Κινήματος Ελληνικής Αντίστασης – Κ.Ε.Α.)

2 σχόλια:

  1. 1)
    http://www.simerini.com.cy/nqcontent.cfm?a_id=350649 αν αυτο ισχυει τοτε τα υπολοιπα εναι το λιγοτερο
    2) Τι εγραφαν αυτα τα περιφημα φυλλάδια πολιτικού περιεχομένου που νεαροί διενεμαν μπορουμε να μαθουμε?
    3)Πάμε να ξεχασουμε ποιοί ειμαστε λές και δεν υπαρχουν στρατευματα κατοχής λές και δεν εγινε εισβολή Αττίλας 1 και 2 , λές και δεν υπηρξαν νεκροί, λές και δεν υπαρχουν αγνοουμενοι, λές και δεν υπαρχουν εκτοπισμενοι, λές και θα σταματησει ο τουρκικος επεκτατισμός. Μας εδειξε η ζωη και η ιστορια πως οσο πιο υποχωρητική γινόμαστε τοσο ποιο πολλα μας ζητούν να παραχωρησουμε. Αν οντως το πηραν απόφαση οι ηγητορες του ελληνισμού αυτό ε τοτε ας μας αλλαξουν και τα διαβατηρια για να ησυχάσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Sub92 καλημέρα
    Το άρθρο που αναφέρεις ήδη το έχω αναρτήσει και ευχαριστώ για την υπόδειξη. Αν υποπίπτουν στην αντίληψή σου σημαντικά, κατά την άποψή σου, άρθρα, να μου τα στέλνεις.
    Για τα υπόλοιπα, ελπίζω να απαντήσει ο Τομάζος ή ο συντάκτης του άρθρου.
    Ευχαριστώ

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.