20/10/08

Επεισόδια στην Τουρκία για κακομεταχείριση του Αμπντουλλάχ Οτζαλάν από τους δεσμοφύλακες (2)

Τα καταστήματα σήμερα δεν άνοιξαν στο Ντιγιαρμπακίρ

Γράψαμε χθες για το θέμα της κακομεταχείρισης του Αμπντουλλάχ Οτζαλάν και για επεισόδια που σημειώθηκαν σε διάφορες πόλεις της Τουρκίας και της Ευρώπης με αφορμή πληροφορίες που διέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων FIRATNEWS και οι δικηγόροι του έγκλειστου στη φυλακή του Ιμραλί Κούρδου ηγέτη, Αμπντουλλάχ Οτζαλάν, σύμφωνα με τις οποίες ο Άπο κακοποιήθηκε από τους δεσμοφύλακές του, μέσα στο κελί του.
Τα επεισόδια συνεχίστηκαν και χθες σε διάφορες πόλεις και περιοχές της Τουρκίας, καθώς και σε δεκάδες πόλεις της Ευρώπης, όπου γραφεία και καταστήματα τουρκικών συμφερόντων δέχτηκαν επιθέσεις Κούρδων διαδηλωτών.
Να σημειωθεί ότι τα επεισόδια συνεχίζονται και σήμερα σε Ευρώπη και Τουρκία. Συγκεκριμένα στο Ντιγιαρμπακίρ το 90% των καταστημάτων της πόλης δεν άνοιξαν, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην κακομεταχείριση των τουρκικών αρχών στον Άπο. Σήμερα επισκέφθηκε το Ντιγιαρμπακίρ ο πρωθυπουργός Ερντογάν, ο οποίος βρήκε μια πόλη έρημη, ως διαμαρτυρία στη στάση της κυβέρνησης γενικότερα στο Κουρδικό και ειδικά στο θέμα του Αμπντουλλάχ Οτζαλάν.
Τα επεισόδια συνεχίζονται και τη στιγμή αυτή σε διάφορες πόλεις της Τουρκίας.
Φωτογραφίες από τα επεισόδεια στις διεύθυνσεις:
http://galeri.internethaber.com/gallery.php?id=2233
http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/galeridetay.aspx?cid=17039&rid=2http://www.milliyet.com.tr/Siyaset/SonDakika.aspx?aType=SonDakikaGaleri&ArticleID=1005447&PAGE=1


4 σχόλια:

  1. και ο τοτε πρωθυπουργός της Ελλάδας Κ. Σημίτης που συνειδητά παρέδωσε τον Οτζαλάν στους Τούρκους μέσω Ναϊρόμπι τι λέει τώρα; Αυτή η πραγματική προδοσία που θυμίζει την παράδοση του Ρήγα Φεραίου στους Τούρκους από τους Αυστριακούς αναφέρεται ρητά στο βιβλίο του Σάββα Καλεντερίδη, "Παράδοση Οτζαλάν, Η Ωρα της Αλήθειας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι σοσιαλιστές παρέδωσαν τόν κομμουνιστή στούς φασίστες. Οι Ελληνες παρέδωσαν τόν Κούρδο στούς Τούρκους. Οι πουλημένοι παρέδωσαν τόν αγωνιστή στούς κατακτητές.
    Οι προδότες παρέδωσαν τόν ήρωα στούς δεσμοφύλακες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε ανώνυμε, θα προτιμούσα να γράψεις το όνομά σου, για να μην θεωρήσουν κάποιοι ότι στήνουμε διαλόγους στο ιστολόγιό μας.
    Τέλος πάντων, για να μιλήσουν και να εξηγήσουν τη στάση τους οι υπεύθυνοι πολιτικοί της παράδοσης του Οτζαλάν στους Τούρκους, πρέπει να γίνει πολιτικός διάλογος για το θέμα.
    Ο κ. Σημίτης για παράδειγμα αρκέστηκε σε ορισμένες άθλιες ψευδολογίες στο βιβλίο του, στις οποίες έδωσα σαφείς απαντήσεις στο δικό μου βιβλίο.
    Έκτοτε, άκρα του τάφου σιωπή.
    Ελπίζω κάποια στιγμή οι πολιτικοί μας να βρουν χρόνο από τις σοβαρές τους ασχολίες και να ασχοληθούν σοβάρα και υπεύθυνα με το θέμα.

    φιλικά

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ουδένα κόμμα στην Ελλάδα δεν έφερε το θέμα στην Βουλή για να διαλευκανθεί η υπόθεση Οτσαλάν, άσχετα εάν όλοι μας γνωρίζουμε τι συνέβη…
    Ο «Φάκελος Οτσαλάν» είναι ισάξιος σε βαρύτητα με τον «Φάκελο της Κύπρου», όσο κι αν η άποψή μου αυτή, μοιάζει αρκετά προωθημένη…
    Πέρασαν πλέον σχεδόν 10 χρόνια και θα ανέμενε κανείς τα ΜΜΕ να αναμοχλεύσουν το θέμα και να αφιερώσουν κάποιο ρεπορτάζ ή να διεξάγουν κάποια έρευνα κλπ.
    Ελπίζω, πως το επερχόμενο έτος 2009, με την συμπλήρωση 10 ετών αιχμαλωσίας του Οτσαλάν και προδοσίας του, να ασχοληθεί επιτέλους κάποιος σοβαρά με την υπόθεση αυτή, που έχει στιγματίσει και ντροπιάσει βάναυσα τον Ελληνικό Λαό και την ιστορία μας…
    ΄Ηδη οι πληροφορίες μου φέρουν, πανελλήνιας εμβέλειας τηλεοπτικό μέσο, να σκέφτεται σοβαρά να κάνει ένα ειδικό αφιέρωμα στην υπόθεση Οτσαλάν.
    Ας αναμένουμε με αγωνία την πιθανότητα ο «Φάκελος Οτσαλάν» να ανοίξει τώρα που οι μνήμες είναι πολύ νωπές ακόμα , ελπίζοντας πως η όλη υπόθεση δεν θα τύχει κομματικής εκμετάλλευσης από κάποιους…
    ΄Ομηρος Φωτιάδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.