12/8/08

Oι Τούρκοι επιστρέφουν στο Κοσσυφοπέδιο μέσω της ...παιδείας


Ήταν να το δούμε και αυτό!
Oι Τούρκοι επιστρέφουν στο Κοσσυφοπέδιο μέσω της ...παιδείας.
Όσο και να φαίνεται απίστευτο, οι Τούρκοι επιστρέφουν στο Κοσυφφοπέδιο δια μέσου των επιστημών, της εκπαίδευσης και της οικονομίας.
Η Τουρκία σκοπεύει να ιδρύσει και να λειτουργήσει στοην πρωτεύουσα του Κοσσυφοπεδίου, Πριστίνα, του "Τουρκικό Πανεπιστήμιο Κόσσυφοπεδίου". Για το σκοπό αυτό πρόκεται να υπογραφεί η τελική συμφωνία που αφορά την κατασκευή κτιριακού συγκροτήματος πέντε χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων.
Ήδη το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Ένωσης Επιμελητηρίων και Χρηματιστηρίων Τουρκίας (TOBB ETÜ) έχει αποστείλει διδακτικό προσωπικό και έχει αρχίσει η ανταλλαγή φοιτητών, το Πολυτεχνείο Μέσης Ανατολής (ODTÜ) έχει λάβει τη σχετική απόφαση για την κατασκευή φοιτητικών ξενώνων, ενώ την πιο φιλόδοξη επένδυση θα κάνει το πανεπιστήμιο Μπαχτσέσεχιρ (Bahçeşehir).
Ο πρόεδρος των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του πανεπιστημίου Μπαχτσέσεχιρ, Enver Yücel, ο οποίος επισκεφθηκε πρόσφατα την Πρίστινα, δήλωσε ότι συμφώνησε επί της αρχής με τον ιδιοκτήτη του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Πρίστινας, Femi Azemi, για την ίδρυση τουρκικού πανεπιστημίου στην Πρίστινα και ότι επίκειται η υπογραφή της τελικής συμφωνίας για την κατασκευή κτιριακού συγκροτήματος 5.000 τ.μ. Ο Enver Yücel δήλωσε επίσης ότι οι Αμερικανοί στηρίζουν το εν λόγω εγχείρημα.
Ο Yücel, που συναντήθηκε με τον υπουργό παιδείας του Κοσσυφοπεδίου Enver Hoxhai αποκάλυψε ότι εξασφάλισε τη στήριξη του υπουργού για όλα τα σχέδια και εκπαιδευτικά προγράμματα που αογρούν το Κοσσυφοπέδιο.
Ο κοσσοβάρος υπουργός δήλωσε τα εξής:
"Κατά την άποψή μας οι επαναστατικές αλλαγές που πέτυχε ο Μουσταφά Κεμάλ σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα είναι πολύ σημαντικές. Η επανάσταση του Ατατούρκ είναι πιο σημαντική από τη Γαλλική Επανάσταση. Γιαυτό πρέπει να διευρύνουμε τη συνεργασία μας κυρίως στον τομέα της παιδείας. Είμαστε ανοιχτοί για συνεργασία με όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Τουρκίας. Ως κοσσοβάροι επιθυμούμε να αναπτύξουμε τον τομέα της παιδείας που αφορά την οικονομική εκπαίδευση".
Ο Yücel με τη σειρά του δήλωσε ότι για το παναπιστήμιο που θα ιδρύσουν σε συνεργασία με τον ιδιοκτήτη του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Πρίστινα, έχουν ήδη έλθει σε επαφή με δυο κρατικά αμερικανικά πανεπιστήμια. Για το συγκεκριμένο θέμα ο Yücel είπε:
"Αν κάνουμε ένα πανεπιστήμιο που έχει το ένα σκέλος του στις ΗΠΑ, το άλλο στην Κωνσταντινούπολη και το τρίτο στο Κοσσυφοπέδιο, θα καταστήσουμε την Πρίστινα εκπαιδευτικό κέντρο των Βαλκανίων. Μπορούμε να ιδρύσουμε ένα κολέγιο στην Πρίστινα".
Κανείς δεν ξέρει αν και πώς θα γίνουν πράξη τα φιλόδοξα σχέδια της Άγκυρας. Πάντως είναι θλιβερό να διαπιστώνεις ότι μια χώρα, όπως η Τουρκία, με ελάχιστη ιστορία και παράδοση σε θέματα παιδέιας σχεδιάζει και οραματίζεται και από την άλλη πλευρά να βλέπεις τη χώρα σου, με τόση ιστορία, να βυθίζεται στον εκπαιδευτικό εκβαρβαρισμό.
Πηγή: http://www.karadenizgazete.net/haber_ayrinti.php?h_id=33894o

2 σχόλια:

  1. Πρέπει να εξετάσουμε αυτό το θέμα απο τρείς διαφορετικές πλευρές.
    1. Το γνωστό μουσουλμανικό τόξο που ποτέ δεν έπαψε να στηρίζει η Τ.
    2. Την δήλωση του κοσσοβάρου υπουργού για τον καλό Κεμάλ...
    άποψη που θα μεγαλώσει τα παιδιά των γειτόνων μας .
    3. Την κακή παιδεία μερικών...Ελλήνων... που καίνε το μνημείο του αγνώστου στρατιώτη χωρίς να έχουνε ούτε ιερό ούτε όσιο .

    Αν αναλύσουμε έστω και επιφανειακά τα παραπάνω είναι εύκολο να συμπεράνουμε πως το μέλλον της χώρας σε συνδυασμό με τις κακές πολιτικές σκοπιμότητες δεν είναι καθόλου αισιόδοξο.

    Είναι εύκολο να συμπεράνουμε πως η πολυπόθητη δικαίωση των παππούδων και πατεράδων μας Ποντίων θα αργήσει να έρθει , είναι εύκολο να συμπεράνουμε πως η Ελλάδα έχει καταντήσει ένας απλός όμιλος προβληματισμού χωρίς τόλμη και θάρρος να διεκδικεί τα αυτονόητα απο το παρόν για το μέλλον.

    Υ.Γ. Ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες παίρνουμε πολλά μαθήματα απο τους Ισλαμιστές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Κοσσυφοπέδιο είναι η «καρδιά», η «ιερά κιβωτός» της Σερβίας. Δεν είναι μόνον η κοιτίδα της σερβικής ορθοδοξίας, αλλά και οι «Θερμοπύλες» της. Εκεί δόθηκε το 1389 η περίφημη Μάχη του Κοσσυφοπεδίου, όπου οι Σέρβοι πολέμησαν υπό τον πρίγκιπα Λάζαρο κατά των Οθωμανών, οι οποίοι πέτυχαν πύρρειον νίκη, αν και διέθεταν υπερδιπλάσιο στρατό. Αποτελεί βεβήλωση το γεγονός ότι, με αμερικανικές και ευρωπαϊκές ευλογίες, οι Αλβανοί κατάφεραν να επικρατήσουν πληθυσμιακά, αφού γενοκτόνησαν τους Σέρβους και στην συνέχεια αποσχίσθηκαν πραξικοπηματικά κι έκαναν ένα μαφιόζικο κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.