14/8/08

Το βαθύ κράτος πίσω από τις επιθέσεις εναντίον των χριστιανών στην Τουρκία

Στο φάκελο της δικογραφίας που αφορά την υπόθεση της τρομοκρατικής-φασιστικής οργάνωσης ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ, συμπεριλαμβάνονται πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία που σχετίζονται με την παρακολούθηση από τις υπηρεσίες πληροφοριών των δραστηριοτήτων των διαφόρων χριστιανικών οργανώσεων στην Τουρκία. Συγκεκριμένα στη δικογραφία υπάρχουν έγγραφα της διεύθυνσης πληροφοριών της Στρατιάς Αιγαίου τα οποία αναφέρονται στη δράση των χριστιανικών ιεραποστολικών οργανώσεων σε διάφορες πόλεις της Τουρκίας. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μετά την καταγραφή των δραστηριοτήτων από τις τουρκικές υπηρεσίες ασφάλειας και πληροφοριών στις συγκεκριμένες πόλεις καταγράφεται αύξηση των επιθέσεων εναντίον των χριστιανών.
Στον υπ' αρ. 227 φάκελο της δικογραφίας μεταξύ άλλων υπάρχει ένα δελτίο πληροφοριών με ημερομηνία 1 Δεκεμβρίου 2004 που υπογράφεται από των αξιωματικό πληροφοριών εσωτερικού, ταγματάρχη E. B., αναφέρεται ότι στο πλαίσιο της δράσης της Εκκλησίας της Σωτηρίας της Άγκυρας (Ankara Kurtuluş Kilisesi) ήλθαν στην Τουρκία 13 καθαγιασμένα άτομα που στη συνέχεια εστάλησαν στα Άδανα, Προύσα, Ντιγιαρμπακίρ, Σπάρτη (Πισιδίας), Σμύρνη, Σαμσούντα και Τραπεζούντα.
Επί πλέον στα δελτία πληροφοριών από το διάστημα από την 1 Οκτωβρίου 2004 μέχρι τις 10 Ιουλίου 2005 γίνονται συχνές αναφορές στις δραστηριότητες των χριστιανικών ιεραποστολών στην Κωνσταντινούπολη και την Αττάλεια.
Να σημειωθεί ότι μετά τον εντοπισμό και την καταγραφή των δραστηριοτήτων των χρισιτανικών ιεραποστολών σε εννιά νομούς της Τουρκίας από τις διάφορες υπηρεσίες ασφάλειας και πληροφοριών του τουρκικού κράτους, σε επτά από τους νομούς αυτούς ακολούθησαν επιθέσεις στις εκκλησίες και τους ιερωμένους που ιερουργούσαν σ' αυτές.
Συγκεκριμένα δέχτηκαν επιθέσεις ο επικεφαλής της Εκκλησίας των Προτεσταντών στα Άδανα, Καμίλ Κίρογλου (Kamil Kıroğlu), το 2005, ο καθολικός ιερέας Αντριάνο Φραντσίνι (Adriano Franchini), το 2006 στη Σμύρνη, ο καθολικός ιερέας Πιέρ Φρανσουάζ Ρενέ Μπρούνισσεν (Rahip Pierre Francoisse Rene Brunissen), το 2006 στη Σαμσούντα και ο έπίσης καθολικός ιερέας Αντρέα Σαντόρο (Andrea Santoro), που δολοφονήθηκε στην Τραπεζούντα το 2007. Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες για τις επιθέσεις αυτές ήταν παιδιά ή άτομα με διαταραγμένη προσωπικότητα.
Από τα δελτία πληροφοριών που συντάχθηκαν από τις μονάδες πληροφοριών της Στρατιάς Αιγαίου προκύπτει ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις παρακολουθούν συστηματικά τις δραστηριότητες των χριστιανών στην Τουρκία.
Παραθέτουμε μερικά από τα δελτία πληροφοριών που αφορούν τη δράση των χριστιανικών οργανώσεων στην Τουρκία:

1 Δεκεμβρίου 2004 (Δελτίο Πληροφοριών ΓΕΕΘΑ)
Στη συγκέντρωση ανταλλαγής απόψεων που έκαναν τα τμήματα των ιεραποστολικών οργανώσεων συζητήθηκαν τα εξής:
α. Η ίδρυση μιας ανώτερης θεολογικής σχολής την επόμενη περίοδο.
β. Η αποστολή 12 καθαγιασμένων προσώπων στις πόλεις Άδανα, Προύσα, Ντιγιαρμπακίρ, Σπάρτη (Πισιδίας), Σμύρνη, Σαμσούντα και Τραπεζούντα.

19 Ιανουαρίου 2005 (Δελτίο Πληροφοριών Στρατιάς Αιγαίου)
Εκτιμάται ότι μέχρι τις 3 Οκτωβρίου 2005 που θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε., το τμήμα Μπαχάι του Ρωμέικου Πατριαρχείου Φαναρίου (Fener Rum Patrikanesi Bahai kesimi) θα αυξήσει τις δραστηριότητές του για να πετύχει τους γνωστούς στόχους που έχει θέσει, για να επωφεληθεί από τη διαδικασία εισόδου της Τουρκίας στην Ε.Ε.

7 Ιανουαρίου 2005 (Δελτίο Πληροφοριών ΓΕΕΘΑ)
Έγινε γνωστό ότι στις 19 Ιανουαρίου 2004 θα γίνει συγκέντρωση στην ιταλική καθολική εκκλησία του Αγίου Στεφάνου Κωνσταντινούπολης (İstanbul/Yeşilköy), με τη συμμετοχή εκπροσώπων των καθολικών εκκλησιών της Σμύρνης (İzmir/Bayraklı), της Αλεξανδρέτας, της Αντιόχειας, της Μερ΄σιανς και της Τραπεζούντας “με σκοπό την ενδυνάμωση της πίστης των νέων μελών της χριστιανικής εκκλησίας".

23 Φεβρουαρίου 2005(Δελτίο Πληροφοριών Στρατιάς Αιγαίου)
Έγινε γνωστό ότι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Εκκλησίας Αγίου Νικολάου Μύρων (Αττάλεια) πρόκειται να μοιράσει δωρεάν το χριστιανικό προπαγανδιστικό βιβλίο "Η Ζωή" (Hayat) στους μαθητές της κωμόπολης Σερίκ και των γύρω χωριών.

Αυξάνονται οι επιθέσεις εναντίον των χριστιανών
Μετά την αύξηση του ενδιαφέροντος των υπηρεσιών πληροφοριών, όπως φαίνεται από τα δελτία πληροφοριών που υπάρχουν στη δικογραφία της ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ, τα χρόνια που ακολούθησαν (2005, 2006, 2007) αυξήθηκαν οι επιθέσεις εναντίον των εκλλησιών και των ιερωμένων στις πόλεις που αναφέρονται στα δελτία πληροφοριών, δηλαδή στα Άδανα, Προύσα, Ντιγιαρμπακίρ, Σπάρτη (Πισιδίας), Σμύρνη, Σαμσούντα και Τραπεζούντα.

Μερικές από τις επιθέσεις:

Κωνσταντινούπολη
Ιανουάριος 2005: Επίθεση κατά της προτεσταντικής εκκλησίας του Ντιριλί (Dirili)
Αύγουστος 2005: Επίθεση σε χριστιανό εργαζόμενο σε κατάστημα ρούχων.

Αττάλεια
Άγνωστοι επιχείρησαν να γκρεμίσουν το Πολιτιστικό Κέντρο Άγιος Παύλος

Ντιγιαρμπακίρ
Αύγουστος 2005: Στο δρόμο που περνούσε το αυτοκίνητου του Συροχαλδαίου επισκόπου εξερράγη νάρκη
Απρίλιος 2006: Άγνωστοι εισέβαλαν στην εκκλησία και τρομοκράτησαν τους εκκλησιαζόμενους. Μετά την καταγγελία η αστυνομία δεν έστειλε επί μέρες περιπολικό.

Άδανα
Ιανουάριος 2006: Ο επικεφαλής της προτεσταντικής εκκλησίας Καμίλ Κίρογλου δέχτηκε επίθεση, γρονθοκοπήθηκε βάναυσα και δέχτηκε απειλές κατά της ζωής του.

Τραπεζούντα
Φεβρουάριος 2007: Δολοφονήθηκε ο ιερέας της καθολικής εκκλησίας Τραπεζούνας, Ανδρέα Σαντόρο (Andrea Santoro).

Μερσίνα
Μάρτιος 2006: Τα μέλη της καθολικής εκκλησίας Μερσίανς απειλήθηκαν με μαχαίρι.

Σμύρνη
Μάιος 2006; Λειτουργία που τέλεσαν τα μέλη της ορθόδοξης κοινότητας της Σμύρνης στην Πέργαμο επιχειρήθηκε να ματαιωθεί μέσω διαμαρτυριών.
Νοέμβριος 2006: Η προτεσταντική εκλησία του Οδεμησίου (Ödemiş) δέχτηκε επίθεση με έξι βόμβες μολότωφ.
Δεκέμβριος 2007: Ο ιερέας της εκκήσίας του Αγίου Αντωνίου στο Μπαϊρακλί της Σμύρνης, Αντριάνο Φραντσίνι (Adriano Franchini) δέχτηκε επίθεση με μαχάιρι.

Σαμσούντα
Ιούλιος 2006: Ο ιερέας Pierre Francoisse Rene Brunissen τραυματίστηκε μετά άπό επίθεση που δέχτηκε με μαχαίρι.
Ιανουάριος 2007: Άγνωστοι έσπασαν με πέτρες τα τζάμια της προτεσταντικής εκκλησίας.

Μαλάτεια
Απρίλιος 2007: Ισλαμιστές, που αποδείχτηκε ότι καθοδηγήθηκαν από αξιωματικούς και στελέχη της διοίκησης ανορθοδόξου πολέμου των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, εισέβαλαν στον χριστιανικό εκδοτικό οίκο Ζιρβέ και κατακρεούργησαν τρεις χριστιανούς.

Πηγή
www.radikal.com.tr/Default.aspx?aType=Detay&ArticleID=893551&Date=14.08.2008&CategoryID=77

3 σχόλια:

  1. Σάββα σε ευχαριστώ απο τα βάθη της καρδιάς μου για τα στοιχεία αυτά που βγάζεις στο φως.
    Το Τουρκικό κατεστημένο κυνυγάει με μανία τους Έλληνες Ορθοδόξους αρκετές δεκαετίες, μετα την επικράτηση των Νεότουρκών του Κεμάλ οι Ελληνες περνάν δύσκολα.
    Μακάρι η Υπουργός Εξωτερικών να μιλήσει για αυτά τα πράγματα.
    Πάντως αν υπήρχε ένα άλλο καθεστώς στην Τουρκία ίσως τώρα να συνήπηρχαν αρμονικά Έλληνες και Τούρκοι, αλλά το μίσος που έχουν οι Κεμαλιστές σε εμάς δεν έχει όρια.
    Συνέχισε έτσι Σάββα πραγματικά διαβάζω το blog σου και χαίρομαι για την Πατριωτική σου Φωνή που χτυπάει το κατεστημένο

    Φιλιά απο Ζάκυνθο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά το βαθύ κράτος στην Τουρκία πόσο βάθος έχει?
    Σε λίγο θα μάθουμε οτι για το οτι ο ΠΑΟΚ έχει να πάρει 23 χρόνια και ... πρωτάθλημα φταίει το βαθύ κράτος στην Τουρκία και η ανάδελφος Μπεσίκτας ...
    Μήπως πρέπει να το ψάξουμε , γιατί όσο το σκέφτομαι ίσως να φταίει το βαθύ κράτος...

    Αν προσγειωθούμε στην πραγματικότητα , με αυτά και με τα άλλα το βαθύ κράτος στην Τουρκία είχε και έχει ακόμη δύναμη ωστε να μπορεί να ταράζει τα νερά και των γειτόνων του...ακόμη και σήμερα που μιλάμε κάποιοι φοβούνται εξωτερίκευση της κρίσης του εσωτερικού της Τουρκίας και αυτό κοστίζει πολύ ακριβά στον Έλληνα φορολογούμενο με πολλές ,πάρα πολλές παράπλευρες απώλειες για τον κοινωνικό μας ιστό...παιδεία , υγεία...Ελληνισμός...
    Λυπάμαι που το λέω αλλά τα απόνερα του βαθέως κράτους της Τουρκίας θα τα βλέπουμε για αρκετά χρόνια ακόμη.
    Υπομονή ...έρχονται και άλλες αποκαλύψεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για το ότι ο ΠΑΟΚ δεν πήρε τόσα χρόνια προωτάθλημα φταίει το ελληνικό βαθύ κράτος της διαφθοράς και της αρπαχτής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.