29/8/08

Η Τουρκία πήρε απόφαση να παρεμποδίσει τις εισαγωγές ρωσικών προϊόντων

Σε προηγούμενη ανάρτησή μας (Τρίτη, 26 Αυγούστου), είχαμε αναφερθεί στο θέμα των τουρκικών εισαγωγών στη Ρωσία και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τις τελευταίες εβδομάδες, λόγω των μέτρων που έχει λάβει το ρωσικό κράτος για την πάταξη της διαφθοράς και του λαθρεμπορίου.
Στο προηγούμενο δημοσίευμά μας είχαμε αναφέρει ότι ο Τούρκος υπουργός επικρατείας, υπεύθυνος για θέματα εξωτερικού εμπορίου, Κιουρσάτ Τουζμέν είχε δηλώσει επί λέξει ότι: "Αυτό που γίνεται μας ενοχλεί και πρέπει να γίνει σαφές ότι εφ' όσον ενοχλούμεθα, θα ενοχλήσουμε και εμείς".
Σήμερα ο Κιουρσάτ Τουζμέν, κατά τη συνάντησή του με τον ιρακινό υπουργό ανάπτυξης Αλί Μπαμπάν, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Τουρκία, από της 1ης Σεπτεμβρίου θα εφαρμόσει πακέτο μέτρων για τον πιο σφιχτό έλεγχο των ρωσικών προϊόντων που εισάγονται στην τουρκική αγορά, στα πλαίσια της αμοιβαιότητος και ως απάντηση στα αντίστοιχα μέτρα που πήρε η ρωσική πλευρά.
Η είδηση, πέρα από την οικονομική της διάσταση και σημασία, έχει και πολιτική βαρύτητα, αφού η Τουρκία φαίνεται ότι είναι αποφασισμένη να ασκήση πολιτική μεγάλης χώρας στις σχέσεις της με τη Ρωσία, αλλά και με τις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.