27/8/08

Τον αράπη κιαν τον πλένεις....


Ο Ιλκέρ Μπασμπούγ (αριστερά) και ο Ισίκ Κοσανέρ

Αν και αποφεύγουμε τους αφορισμούς σε αυτό το ιστολόγιο, δεν μπορέσαμε να μην καταφύγουμε στη λαϊκή ρήση που λέει: "Το αράπη κιαν τον πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς".
Χθές ανέλαβε τα καθήκοντά του ο νέος αρχηγός του στρατού ξηράς της Τουρκίας Ισίκ Κοσανέρ (Işık Koşaner), από τον προκάτοχό του, Ιλκέρ Μπασμπούγ, ο οποίος αναλαμβάνει νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ.
Ο Κοσανέρ ανέλαβε τα καθήκοντά του εν μέσω δημοσιευμάτων και καταγγελιών για εμπλοκή των αξιωματικών και των υπηρεσιών του στρατού σε δολοφονίες Κούρδων αγωνιστών, εμπόριο ναρκωτικών, εμπόριο λευκής σαρκός και λαθρομεταναστών, για έλεγχο της μαφίας από τις υπηρεσίες του στρατού και της στρατοχωροφυλακής, για συμμετοχή ανωτάτων αξιωματικών, αποστράτων και εν ενεργεία, σε απόπειρες πραξικοπήματος κατά της νόμιμης κυβέρνησης και το μόνο που βρήκε να πει κατά την ανάληψη των καθηκόντων του ήταν ότι οι νόμοι που ψηφίστηκαν για την προσαρμογή της Τουρκίας σε αυτά που απαιτεί η ευρωπαϊκή της προοπτική, περιόρισαν τους τομείς δράσεις του στρατού και ότι απαιτούνται νέες νομοθετικές ρυθμίσεις για να ξαναβρεί ο στρατός τη δύναμή του. Δηλαδή και πάλι δεν αρμενίζουν αυτοί στραβά, στραβός είναι ο γιαλός.
Γι' αυτό καταφύγαμε στην λαϊκή ρήση: "Το αράπη κιαν τον πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.