25/8/08

Μια εικόνα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων



Στους φακέλους της δικογραφίας της υπόθεσης ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ, υπάρχουν και πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία που αφορούν τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία που συνέλεξε για διάφορυς αξιωματικούς ο απόστρατος ταγματάρχης Φικρέτ Εμέκ (Fikret Emek), που υπηρετούσε στη Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων (Özel Kuvvetler Komutanlığı) μέχρι το 2004.
Στο σχετικό φάκελο που είχε "φακελωμένους" τους συναδέλφους του ο απόστρατος ταγματάρχης υπήρχαν διάφορες πληροφορίες που αφορούσαν την πίστη, την ιδεολογία και διάφορα άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των αξιωματικών και των οικογενειών τους.
Μεταφράζουμε κατά λέξη μερικές περιπτώσεις που θεωρούμε ότι είναι ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατέι στον τουρκικό στρατό και την τουρκική κοινωνία, με την επισήμανση της στοχοποίησης των αξιωματικών που είναι αλεβίτες.

Υποστράτηγος Şevket D.: Αριστερός, έχει σχέσεις με τους αλεβίτες
Υποστράτηγος Rasim A.: Αριστερός
Υποστράτηγος Volkan T.: Αριστερός
Σμήναρχος Ιπτάμενος Επιτελικός Adnan K.: Αλεβί ιδεολόγος, οργανωτικός, σε διοικητική θέση, από τη Μερζιφούντα
Σμήναρχος Ιπτάμενος Επιτελικός Ali Kemal C.: Αλεβί, πάντα στηρίζει και προωθεί τους ανθρώπους του
Συνταγματάρχης Επιτελικός Metin Ç.: Αριστερός, έχει στενές σχέσεις με τους αλεβίτες. Στηρίζει πάντα τους δικούς του ανθρώπους. Έχει πολιτικούς (αλεβί) στόχους.
Υποπτέραρχος Mustafa Ç.: Είναι ιεράρχης αλεβί (dede)και όλες του οι ενέργειες αποσκοπούν στην επικράτηση των Αλεβιτών στην πολεμική αεροπορία. Επιδιώκει να τοποθετηθεί στη Διοίκηση της Σχολής Πολέμου Αεροπορίας.
Ταξίαρχος Atilla Ö.: Αλεβί ιδεολόγος, προστατεύει τους ομοϊδεάτες του
Σμήναρχος Ιπτάμενος Επιτελικός Özdilek Ö.: Ιεδολόγος Αλεβί. Υπάρχουν φήμες που τον φέρουν να έιναι συγγενής του Αμπντουλλάχ Οτζαλάν. Ο γιος του έχει το όνομα Baran και η κόρη του Berfin (κουρδικά ονόματα σ.τ.μ.). Συχνά χρησιμοποιεί τη φράση: "Έχω σιχαθεί αυτούς τους Τούρκους".
Συνταγματάρχης Μηχανικός Zeki D.: Αλεβί, εξασφαλίζει προσωπικά συμφέροντα για τον εαυτό του και για τους ανωτέρους του.
Συνταγματάρχης Επιτελικός Doğan N.: Ιδεολόγος αλεβί, οργανώνει και προστατεύει τους ομοϊδεάτες του.
Ταξίαρχος Π.Α. ....: Ισλαμιστής
Ταγματάρχης Πληροφοριών ...: Ήλθε στη Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων για να δημιουργήσει προβλήματα και να αποδυναμώσει τους υγιείς...
Ταγματάρχης ...: Εχθρός της πίστης, άθεος.

1 σχόλιο:

  1. Μετά τους Κούρδους αν ανοίξει και το θέμα των Αλεβί, τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα για την Τουρκία. Απ' ότι φαίνεται πάντως, οι σουνιτικοί μηχανισμοί του στρατού παρακολουθούν στενά τους αλεβί. Αυτό ίσως είναι προάγγελος κρίσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.