25/8/08

Και οι Ισραηλινοί φέρονται να είναι ενοχλημένοι με τον Μπάιντεν


Εκτός από την Τουρκία και το Ισραήλ φέρεται να είναι ενοχλημένο με την επιλογή του Μπάιντεν στη θέση του αντιπροέδρου των ΗΠΑ.
Με βάση ανάλυση που δημοσιεύθηκε χθες (24 Αυγούστου) στην εφημερίδα Χααρέτζ (Haaretz) του Ισραήλ, ο Μπάιντεν, αν και αναγνωρίζεται για τη φιλοϊσραηλινή του στάση, δεν θεωρείται ο ιδανικός "πάρτνερ" για το ρόλο που θέλει να παίξουν οι ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή. Ειδικά στο ζήτημα του Ιράν, το δίδυμο Ομπάμα-Μπάιντεν δεν φαίνεται να ικανοποιεί το Ισραήλ. Στην ανάλυση υπογραμμίζεται ότι ο Μπάιντεν έχει δηλώσει επανειλλημένα ότι δεν θεωρεί πως ο αποκλεισμός του Ιράν αποτελεί αποδοτικό μέσο για την επίλυση της κρίσης που σχετίζεται με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
Η Haaretz, αναφέρθηκε και στη δήλωση του Matthew Brooks, προέδρου του Εβραϊκού Συνασπισμού Ρεπουμπλικάνων, ο οποίος είπε τα εξής: "Με την επιλογή του Μπάιντεν η προοπτική επικράτησης των Δημοκρατικών έχει μετατραπεί σε μια επικίνδυνη ρουλέτα για την εβραϊκή κοινότητα. Ο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της καρίερας του είχε συνεχώς λάθος θέση στο ζήτημα του Ιράν, ενώ κατά τη διάρκεια ψηφοφοριών που αφορούσαν το Ισραήλ επέδειξε ασταθή στάση. Και ο Μπάιντεν, όπως και ο Ομπάμα, έχουν εκ βάθρων λανθασμένη εντύπωση στο θέμα των προσπαθειών που καταβάλει το Ιράν για να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Επί πλέον, και οι δυο ήταν αντίθετοι στην ψήφιση ενός νομοσχεδίου που αφορούσε την επιβολή μέτρων που θα υποχρέωναν το Ιράν να σταματήσει τις προσπάθειες απόκτησης πυρηνικών όπλων. Ο Μπάιντεν απέτυχε να κατανοήσει πόσο μεγάλη απειλή είναι το Ιράν για το Ισραήλ και για τους φίλους των ΗΠΑ στην περιοχή".
Από την πλευρά του το Εθνικό Εβραϊκό Συμβούλιο Δημοκρατικών δήλωσε ότι "ο Μπάιντεν είναι ένας ασφαλής φίλος του Ισραήλ και μεγάλος φίλος των Εβραίων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.