4/8/08

Όταν η επανάσταση εξευτελίζεται


Μόνον ως αποτέλεσμα του προχωρημένου της ηλικίας του Φιντέλ Κάστρο μπορεί να εξηγηθεί η απόφασή του να επιτρέψει το στήσιμο βάθρου με την προτομή του Μουσταφά Κεμάλ στην πολυσύχναστη λεωφόρο Puerto της πρωτεύουσας της Κούβας Αβάνα.
Στην τελετή ανόρθωσης της προτομής του Μουσταφά Κεμάλ, που έγινε στις 31 Ιουλίου 2008, παρευρέθησαν ο υφυπουργός εξωτερικών της Τουρκίας, πρέσβης Haydar Berk, ο πρέσβης της Τουρκίας στην Αβάνα Şanıvar Kızıldeli, ο ιστορικός της πόλης της Αβάνα Dr. Eusebio Leal Spengler και εκπρόσωποι του υπουργείου εξωτερικών, του Κουβανικού Οργανισμού Φιλίας των Λαών, του δημοτικού συμβουλίου της Αβάνας κ.ά.
Αν και ως Έλληνες δεν έχουμε δικαίωμα να πούμε και πολλά, αφού οι δικοί μας πολιτικοί και στρατιωτικοί ηγέτες καταθέτουν στεφάνια στο μαυσωλείο του Κεμάλ, αναρωτιώμαστε. Άραγε, όταν ο Κουβανικός Οργανισμός Φιλίας των Λαών παρίστατο στην τουρκοτελετή, δεν σκέφτηκε τους Αρμένιους, τους Έλληνες, τους Συροχαλδαίους και τους Κούρδους που πέρασαν από το μαχαίρι του Κεμάλ και του κεμαλισμού;
Τέλος, σας παραθέτουμε την ομιλία του ιστορικού πόλεων, Dr. Eusebio Leal, για να αντιληφθούμε ότι όταν αφήνουμε τα πράγματα στην τύχη τους, η ιστορία παραχαράσσεται και εκδικείται:
“Η προτομή του Ατατούρκ, που συνέβαλε στη διαμόρφωση της καλύτερης ανθρωπιστικής ιδεολογίας, που μας έμαθε πώς να είμαστε υπερήφανοι άνδρες και γυναίκες, πώς να συγκροτούμε ένα έθνος και πώς να είμαστε πολιτισμένοι, στήθηκε στην καρδιά της Αβάνας. Ευχαριστούμε την Τουρκία που γέννησε έναν ανίκητο και ανθρωπιστή δάσκαλο, που ήξερε πώς να διαμορφώνει το μέλλον".
Αν και, όπως προαναφέρουμε, με τα καμώματά μας δεν έχουμε δικαίωμα να μιλάμε γι' αυτό το θέμα, μια λέξη αρκεί: Ντροπή

2 σχόλια:

  1. Δυστυχώς αγαπητέ Σάββα, η επανάσταση της Κούβας απο καιρό έχει χάσει το νοήμα της, μετα την πτώση της Πρώην Σοβιετικής Ένωσης, οι φίλοι κουβανοί χάσανε τον δρόμο τους και έκανα διάφορες παραχωρήσεις, να το θυμηθείς έαν πεθάνει και ο Φιντέλ η Αμερική θα κόψει και επίσημα το εμπάργκο.
    Δεν υπάρχει σοσιαλιστική χώρα ας το πάρουμε χαμπάρι.
    Ως αφορά την προτομή Κεμάλ του μεγαλύτερου σφαγέα του Ελληνισμού περίμενα απο την Ελλάδα μια αντίδραση έστω και ηπίων τόνων.
    Αλλά φαίνεται η Κυρία Μπακογιάννη θα έχει άλλες δουλείες...

    Κρίμα γιατι και έγω κάποτε στήριξα την κυβέρνηση της ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ φίλε,
    μια χώρα, άσχετα με το τί επιδιώκει και θέλει να είναι, σοσιαλιστική, αστική δημοκρατία ή ότι άλλο, πρώτα απ' όλα θα πρέπει να σέβεται τη δική της ιστορία και στη συνέχεια την ιστορία των άλλων χωρών και λαών.
    Όσο για τη χώρα μας, κατά την άποψή μου ασελγεί κατά συρροήν στην ίδια την ιστορία του λαού και του έθνους μας. Με άθλιες ενέγειες τα τελευταία χρόνια έχει καταστρέψει το μύθο που είχε πλαστεί γύρω από το όνομα Ελλάδα.
    Πώς λοιπόν να διαμαρτυρυθεί η Μπακογιάννη στους Κουβανούς, όταν μεθοδεύεται η αγιοποίηση του Μουσταφά Κεμάλ στην ίδια την Ελλάδα;
    Ας ελπίσουμε ότι θα επαληθευθεί η ρήση που λέει ότι "ο λαός δεν λησμονεί".
    Χαιρετισμούς στη Ζάκυνθο
    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.