13/8/08

Στο έλεος των αλβανικού παρακράτους οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου



Στις 10 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στη Χειμάρρα από εκατοντάδες Έλληνες κατοίκους της περιοχής που διαμαρτύρονται για την υφαρπαγή των ακίνητων περιουσιών τους βάση του νόμου 7501. Το αλβανικό παρακράτος προσπάθησε για ακόμη μια φορά να ματαιώσει εκδήλωση της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, διοργανώνοντας αντισυγκέντρωση την ίδια ώρα και διοχετεύοντας πληροφορίες για επεισόδια. Στη συγκέντρωση που έγινε υπό καθεστώς τρομοκρατίας, οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου δεν έφεραν Ελληνικές Σημαίες για το φόβο συλλήψεων. Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν οι συνεχείς κλήσεις σε απολογία Ελλήνων της Χειμάρρας, κατηγορούμενοι για "συμμετοχή σε παράνομη συγκέντρωση" (άρθρο 262/2 του Ποινικού Κώδικα), όταν Αλβανοί αστυνομικοί αντιλαμβάνονται ότι ...συνομιλούν στην ελληνική γλώσσα! Η κατάφωρη αυτή καταπάτηση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων οφείλει να απασχολήσει και τη διεθνή κοινότητα, από τη στιγμή που το γειτονικό κράτος -πλέον μέλος του ΝΑΤΟ- επιθυμεί την ένταξη του στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η συνεχιζόμενη πρακτική της μη συμμόρφωσης της Αλβανίας και το αβέβαιο μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων πρέπει να βρει την Ελλάδα έτοιμη και αποφασισμένη να προασπίσει με κάθε μέσο τα εθνικά της συμφέροντα και κυρίως τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου, ακόμα και αν αυτό συνεπάγεται την αυτονόμηση της περιοχής.
Αναδημοσίευση από το http://strategy-geopolitics.blogspot.com/

2 σχόλια:

  1. Το περιστατικό είναι ένα γεγονός που πήρε δημοσιότητα , όχι βέβαια τόση όσο θα έπρεπε.
    Κι' όμως , στην πολύπαθη Β.Ηπειρο τα αδέλφια μας ζούνε καθημερινά παρόμοιες καταστάσεις καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
    Απο το τεράστιο θέμα των ιδιοκτησιών μέχρι την νοθεία σε εκλογές.... ο κατάλογος δεν έχει τέλος.

    Η Ελλάδα που θέλει να παίξει το χαρτί του παράγοντα της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης δεν μπορεί να ...καθαρίσει ... το θέμα της Β.Ηπείρου ?
    Θα ακούσουμε στην Δ.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ τον Πρωθυπουργό να επικαλείται τον σημαντικό ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή την στιγμή που δεν μπορεί να προασπίσει τα δικαιώματα των Ελλήνων στην Β.Ηπειρο...
    Να το πώ υποκρισία ?να το πώ εμπαιγμό? να το πώ άγνοια?
    Αφήνω τους αδελφούς μου Β.Ηπειρώτες να το πούνε όπως θέλουνε...

    Αν δεν μπορούμε να λύσουμε το θέμα της Β.Ηπείρου πως περιμένουμε να μας ζητ'ησουνε συγγνώμη οι Τουρκοι για τις γενοκτονίες εις βάρος του Ελληνισμού?
    Β.Ηπειρος Ελληνική γή που ελευθερώσαμε δις κι'ομως ανήκει στους συνεργάτες των ΝΑΖΙ...εσκεντεριδες...
    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ...

    Υ.Γ. Τους σκοτωμένους στρατιώτες μας που έφτασαν στην ΧΕΙΜΑΡΑ το 1940 τους έχουμε βρεί όλους ?

    Δεν σεβόμαστε το παρελθόν μας , το μέλλον δεν θα σεβαστεί εμάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τους δοκιμαζόμενους αδελφούς μας της Β. Ηπείρου και καλά άνοιξε ο Σαμαράς τα σύνορα το 1991 και πλημμυρίσαμε από βαρυποινίτες των αλβανικών φυλακών, που ο Ραμίζ Αλία είχε ελευθερώσει για να γλυτώσει τα έξοδα συντηρήσεώς των, υπό τον όρο να εγκαταλείψουν το αλβανικό έδαφος. Καλή η πρόθεση του Σαμαρά, αλλά και τόση αφέλεια πια!
    Η Ελλάδα, ως γνωστόν, ακολουθεί (sic) στην εξωτερική της πολιτική το δόγμα "δεν παραχωρούμε τίποτε και δεν διεκδικούμε τίποτε". Ως προς το πρώτο μόνο σκέλος είναι ασυνεπής, διότι παραχωρεί τα πάντα. Στο δεύτερο είναι συνεπέστατη: Δεν διεκδικεί ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ!! Ούτε αυτά που έχει, διάβολε, καθήκον να διεκδικήσει!! Υπάρχει μία Βόρειος Ήπειρος, μία Ίμβρος, μία Τένεδος, που έπρεπε να είναι αυτόνομες και όμως είναι υπόδουλες. Γιατί, λοιπόν, να μην διεκδικούμε τίποτε; Ποιος είπε ότι είναι ντροπή να διεκδικεί κανείς το δίκιο του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.