27/8/08

Απειλές σε μέλη ιεραποστολής στην Τουρκία


Ο Jeremiah Mattix, που δέχτηκε απειλές στο Ντιγιαρμπακίρ

του Σάββα Καλεντερίδη
Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) μετέδωσε ότι ο Αμερικανός πολίτης Jeremiah Mattix, που είναι μέλος μιας ιεραποστολής προτεσταντών και εργάζεται στο Ντιαρμπακίρ, πρωτεύουσα του τουρκικού (Βόρειου) Κουρδιστάν, άγνωστοι τον απείλησαν με μαχαίρι και έκαψαν το ιερό Ευαγγέλιο μέσα στην εκκλησία.
Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων έκανε αναφορά και στους τρεις χριστιανούς που βασανίστηκαν και κατακρεουργήθηκαν στη Μαλάτεια (ο ένας ήταν Γερμανός και οι δυο Τούρκοι) και ανέφερε ότι οι χριστιανοί που θέλουν να διαδώσουν την πίστη τους στην Τουρκία βρίσκονται σε κίνδυνο. Στην είδηση αναφέρεται ότι ο Jeremiah Mattix, που δέχτηκε τις απειλές, έχει βαφτίσει μέχρι σήμερα 70 μουσουλμάνους στο Ντιγιαρμπακίρ.
Ο Mattix δήλωσε ότι κάθε μήνα μοιράζει στον κόσμο 250 ευαγγέλια και ότι ο κόσμος έχρεται κρυφά στην εκκλησία, γιατί υπάρχουν αντιδράσεις και πιέσεις, ενώ οι νέοι χριστιανοί δέχονται απειλές ακόμα και για τη ζωή τους.
Επίσης ο Mattix, αναφερόμενος σε ΄΄οσους προτιμούν τη χριστιανική θρησκεία, είπε; "Ορισμένοι μουσουλμάνοι καταπιέζονται από την απολυτότητα του Ισλάμ και έρχονται σε μας, επειδή θεωρούν ότι η χριστιανική πίστη είναι πιο ανθρώπινη. Το Κοράνι δεν τους πείθει".
Ο Walter Flick, ειδικός σε θέματα θρησκειών, του Διεθνούς Συλλόγου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που έχει έδρα τη Φραγκφούρτη, δήλωσε τα εξής:
"Οι ιεραποστολές πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να προκαλούν τους μουσουλμάνους. Όμως στην Τουρκία η ανεξιθρησκεία είναι μόνο στα χαρτιά. Στην ουσία η δράση των ιεραποστολών και η αλλαγή πίστη δεν είναι νόμιμες. Όπως φαίνεται από τη δολοφονία του καθολικού ιερέα Σαντόρο στην Τραπεζούντα, το 2006 και των τριών χριστιανών στη Μαλάτεια, το 2007, οι προσπάθειες εκχριστιανισμού εκλαμβάνονται ως εθνική απειλή και ως απόπειρα κατάληψης της Τουρκίας".
Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα άρθρα μας, σύμφωνα με την εκτίμηση του τουρκικού κράτους, η δράση των χριστιανικών ιεραποστολών αποτελεί σοβαρή απειλή για την Τουρκία, αφού σε περίπτωση που επιτραπεί η ελεύθερη δράση τους, σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις τους, τις επόμενες δεκαετίες θα εκχριστιανιστεί το 30% των κατοίκων της Τουρκίας.

Πηγή
http://www.milliyet.com.tr/Siyaset/HaberDetay.aspxaType=HaberDetay&Kategori=siyaset&ArticleID=983263&Date=27.08.2008&b=Misyonere%20tehdit&ver=97

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.