16/8/08

Οι τουρκικές υπηρεσίες βρίσκονται πίσω από το εμπόριο λαθρομεταναστών προς τη χώρα μας

Την Πέμπτη, 14 Αυγούστου 2008 συνελήφθη από τις αρχές ασφαλείας ο συνταγματάρχης ε.α. Αρίφ Ντογάν (Arif Doğan), που υπηρετούσε για πολλά χρόνια στην υπηρεσία πληροφοριών της Στρατοχωροφυλακής, την περιβόητη JİTEM.
Σε αποθήκη που νοίκιαζε ο απόστρατος συνταγματάρχης στη συνοικία Μπεϊκόζ (Beykoz) της Κωνσταντινούπολης βρέθηκαν 280 χειροβομβίδες, δυο όπλα καλάσνικοφ, ένα αεροβόλο όπλο, 1000 σφαίρες τυφεκίου μάχης, 500 γραμμάρια ναρκωτικών ουσιών και ένα φορτηγό διαβαθμισμένα έγγραφα διαφόρων υπηρεσιών του τουρκικού κράτους.
Ο εισαγγελέας΄"έφθασε" στον απόστρατο συνταγματάρχη, που θεωρείται δεξί χέρι του προφυλακισμένου υποστρατήγου ε.α. Βελή Κιουτσούκ, επικεφαλής του επιχειρησιακού τμήματος της ΕΡΓΕΝΕΝΚΟΝ, στα πλαίσια των ερευνών που διεξάγει για την υπόθεση ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ, αλλά και για την πρόσφατη έκρηξη στο Γκιούνγκιορεν της Κωνσταντινούπολης, που έχασαν τη ζωή τους 18 άτομα και τραυματίστηκαν άλλα 120.
Σύμφωνα με όσα δημοσιεύθηκαν στον τουρκικό τύπο, ο Αρίφ Ντογάν ανήκε στο επιχειρησιακό σκέλος της υπηρεσίας πληροφοριών της Στρατοχωροφυλακής, που είναι γνωστή ως JİTEM και έλαβε μέρος σε πολλές ειδικές επιχειρήσεις της υπηρεσίας αυτής, με στόχο κυρίως Κούρδους αγωνιστές.
Άλλοι τομείς, εκτός από τις δολοφονίες Κούρδων, στους οποίους εξειδικευόταν ο Αρίφ Ντογάν ήταν το λαθρεμπόριο καυσίμων και η διοχέτευση λαθρομεταναστών στην Ελλάδα. Τους ισχυρισμούς αυτούς εκμυστηρεύτηκε μετά τη σύλληψη του Αρίφ Ντογάν σε δημοσιογράφο της εφημερίδας ΖΑΜΑΝ ο M.D., που συμμετείχε και ο ίδιος για ένα διάστημα στη JİTEM.
Σύμφωνα με τον M.D., ο Αρίφ Ντογάν, μαζί με τον Βελί Κιουτσούκ και τον δολοφονηθέντα ταγματάρχη Αχμέτ Τζεμ Ερσεβέρ (Ahmet Cem Ersever), ήταν από τους ιδρυτές της JİTEM και έλαβε και ο ίδιος μέρος στη δολοφονία του Ερσεβέρ, ο οποίος πλήρωσε το τίμημα της διαφωνίας του με τον Κιουτσούκ.
Συγκεκριμένα ο M.D. είπε στη ΖΑΜΑΝ:
"Ο Αρίφ Ντογάν έμεινε πιστός στον Βελί Κιουτσούκ. Τη δολοφονία του Ερσεβέρ την ανέθεσαν στον Ντογάν. Όπου υπάρχει λαθραίο πετρέλαιο στην Τουρκία, εκεί θα βρεις τον Ντογάν. Όποια περιοχή της Τουρκίας τεθεί υπό τον έλεγχο της Στρατοχωροφυλακής (jandarma), εκεί εμφναίζεται το λαθραίο πετρέλαιο και οι λαθρομετανάστες, εκεί και ο Ντογάν. Ο Ντογάν είναι ένα σημαντικό όνομα. Έχει δέκα σωματοφύλακες. Όλες του τις δουλειές τις κάνει δια μέσου του απόστρατου ταγματάρχη Ahmet Ş. Το θέμα δεν είναι μόνον ο Βελί Κιουτσούκ και ο στρατηγός Ερουιγκούρ. Πρόκειται για τη ζωή όσων χρησιμοποιούν στα κατώτερα κλιμάκια".
Έχουν γραφτεί πολλά για τη λαθρομετανάστευση στην Ελλάδα και για το πρόβλημα που συνιστά για τη χώρα μας. Δεν είναι δεν λίγοι εκείνοι που διατείνονται ότι η διοχέτευση λαθρομεταναστών στην Ελλάδα αποτελεί σχέδιο της Τουρκίας, που υλοποιούν οι τουρκικές αρχές ασφαλείας -με το αζημίωτο βέβαια- σε συνεργασία με δίκτυα και συμμορίες διακίνησης λαθρομεταναστών, που πολλές φορές απλώνονται και στο εσωτερικό της χώρας μας. Έτσι, οι Τούρκοι αξιωματούχοι πετυχαίνουν "το τερπνόν μετά του ωφελίμου". Δηλαδή αφ' ενός εξασφαλίζουν τεράστια ποσά από τη διακίνηση δεκάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών το χρόνο (κατά μέσο όρο πληρώνουν 3.000 δολάρια το άτομο) και αφ' εταίρου εκπληρώνουν και έναν εθνικό σκοπό, την επιβάρυνση του προβλήματος που αντιμετωπίζει η Ελλάδα από τον υπερβολικό αριθμό λαθρομεταναστών που φιλοξενεί στο έδαφός της.
Ασφαλώς η ομολογία ενός αξιωματούχου και η εύρεση κάποιων στοιχείων στα αρχεία της οργάνωσης δεν αποτελούν ικανά τεκμήρια για να "στριμωχτεί" η Τουρκία και να περιορίσει τη συστηματική διακίνηση λαθρομεταναστών από το έδαφός της προς την Ελλάδα και την Ευρώπη. Όμως σε κάθε περίπτωση το θέμα πρέπει να απασχολήσει την ελληνική κυβέρνηση και σε διμερές και σε επίπεδο Ε.Ε.
Δεν είναι δυνατόν να διακινούνται δεκάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες σε μιά αστυνομοκραοτύμενη χώρα, όπως είναι η Τουρκία, χωρίς να έχουν την υποστήριξη των αρχών ασφαλείας οι διακινητές των λαθρομεταναστών.
Ας ελπίσουμε ότι τη φορά αυτή η Τουρκία θα δεχτεί να συνεργαστεί για να αντιμετωπιστέι αυ΄το το μείζον ζήτημα για τη χώρα μας.

Πηγές:
http://www.aksam.com.tr/haber.asp?a=126916,3
http://www.bugun.com.tr/haber_detay.asp?haberID=36550
http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=726435&title=ilginc-iddia-jitemci-dogan-insan-kacakciliginin-basindaydi

6 σχόλια:

  1. Πρώτα θα πρέπει να μας απαντήσει η πολιτική ηγεσία γιατί δεν μπορεί τα τελευατία 15 χρόνια να περιορίσει την είσοδο των λαθρομετανάστών απο την Ανατολή .
    Γιατί δεν χρησιμοποιεί το σύστημα bora ...το οποίο δοκίμασε πετυχημένα αλλά απόσυρε μυστηριωδώς...και στα μικρότερα νησάκια και νησίδες που φυλάσσονται απο το στρατό.
    Γιατί ενώ έχουμε έλλειψη σε προσωπικό Λιμενικό Σώμα και Ε.Δ. δεν προχωράνε σε προσλήψεις για την κάλυψη θέσεων και μέσων κατ'επέκταση.
    Το παιχνίδι που παίζει το ΝΑΤΟ και ο Ευρωστρατός για τις περιπολίες στα θαλάσσια σύνορα της ΝΑ Ευρώπης και τα σχέδια του το ξέρει κανένας ... γιατί έχει προεκτάσεις που αγγίζουν τον ψυχρό πόλεμο Ρωσίας ΗΠΑ Νο 2.

    Οι Τούρκοι την δουλεία τους κάνουνε , εμείς γιατί δεν κάνουμε την δική μας ?

    Έτσι κι'αλλιώς η Τουρκία..όπως και η Ελλάδα , έχουνε χαρακτηρισθεί χώρες transit και όχι χώρες προορισμού... ένα παραπάνω να μην έχει η Τ. μεταναστευτική πολιτική αλλά να χρησιμοποιεί το θέμα για το δικό της συμφέρον.

    Εμείς γιατί δεν τους στέλνουμε άμμεσα πίσω?

    Υ.Γ. Η φιλευσπλαχνία σε τέτοιες περιπτώσεις έχει πολύ ακριβό τίμημα για χώρες όπως η Ελλάδα... και δεν είναι οικονομικό ...μόνο...λαμβάνει και κοινωνικές διαστάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Οι Τούρκοι την δουλεία τους κάνουνε , εμείς γιατί δεν κάνουμε την δική μας ?"

    Μα την κάνουμε, πώς δεν την κάνουμε; Δική μας δουλειά δεν είναι να κάνουμε ... την δουλειά των Τούρκων;
    Σχετικά με τον Ευρωστρατό (αλήθεια, συγκροτήθηκε αυτός τελικά;), να σας θυμίσω ότι, σύμφωνα με το κείμενο της Άγκυρας(*), το οποίο προσυπέγραψε ανεπιφύλακτα ο ελληνόφωνος πρωθυπουργός Σημίτης, ο Ευρωστρατός δεν μπορεί να δράσει στην περιοχή του Αιγαίου και της Κύπρου!!

    Ξανάδε κανείς χώρα να κυβερνάται από απροκάλυπτους εθνικούς μειοδότες με την ψήφο του λαού;

    (*)κείμενο βρεττανοτουρκικής εμπνεύσεως, ονομάστηκε αρχικά "κείμενο Κων/λης", ύστερα "Αγκύρας" και τέλος, αν η μνήμη μου δεν με απατά, "Βρυξελλών". Είχε διαρρεύσει η ύπαρξή του και όταν ο Σημίτης θα πήγαινε στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν τα περί συγκροτήσεως Ευρωστρατού, του είχε τεθεί από δημοσιογράφους το ερώτημα τι θα κάνει, αν του παρουσιάσουν τέτοιο κείμενο. Είπε, λοιπόν, ότι ... δεν γνώριζε την ύπαρξη τέτοιου κειμένου (που την γνώριζε και η τελευταία επαρχιακή εφημερίδα), αλλά αν του το παρουσίαζαν, ασφαλώς και θα το απέρριπτε ασυζητητί. Του το παρουσίασαν και το υπέγραψε ... ασυζητητί. Τήρησε δηλαδή την υπόσχεσή του, μόνον ως προς το δεύτερο σκέλος, το "ασυζητητί".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Ελλάδα πρέπει να βρει τρόπο να στέλνει όλους τους λαθρομετανάστες πίσω στην Τουρκία, εφ' όσον προέρχονται από εκεί. Μόνο τότε θα σταματήσει αυτή η ιστορία που απειλεί τη χώρα μας με δημογραφική αλλοίωση.
    Ναι, όσοι είναι εδώ, στην Ελλάδα να ενσωματωθούν, να ληφθούν όμως μέτρα για να μην έρχονται σωρηδόν και ανεξέλεγκτα άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η μετανάστευση στο επίκεντρο συνάντησης Κ. Καραμανλή - Πρ. Παυλόπουλου

    Συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και συζήτησαν για το θέμα της Μετανάστευσης, το οποίο αποτελεί προτεραιότητα για τη γαλλική προεδρία στην ΕΕ.

    Ο Π. Παυλόπουλος δήλωσε ότι η γαλλική προεδρία προωθεί την υπογραφή, μέσα στον Οκτώβριο, του Συμφώνου για τη Μετανάστευση,καθώς το 3,8% του πληθυσμού της ΕΕ είναι υπήκοοι Τρίτων Χωρών. Ενάμισι με δύο εκατομμύρια υπήκοοι Τρίτων Χωρών μπαίνουν, το χρόνο, στην ΕΕ, η οποία άργησε να αντιληφθεί τη σημασία μιας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής για τη μετανάστευση.

    Η Ελλάδα, είπε ο κ. Παυλόπουλος, από το 2005 είχε πρωτοστατήσει στο να υπάρξει αυτή η πολιτική, η οποία παίρνει σάρκα και οστά επί γαλλικής προεδρίας.

    Το κυριότερο θέμα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε είναι το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε διπλά,σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών. Ο κ. Παυλόπουλος πρόσθεσε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί όχι μόνο ως ένα φαινόμενο του τι κάνουμε όταν φθάνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετανάστες, αλλά πως μπορούμε να τους ενημερώσουμε από τις χώρες προέλευσης, ώστε να μην υπάρχουν οι αιτίες που οδηγούν τους ανθρώπους αυτούς να είναι θύματα των δουλεμπόρων.

    Μόνο πέρυσι στην Ελλάδα, σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος, είχαμε 112 χιλιάδες μετανάστες και υπογράμμισε ότι ελήφθησαν μέτρα και σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργήθηκαν Κέντρα Φιλοξενίας Μεταναστών, όπως στη Σάμο και στη Λακωνία, αλλά και το Κέντρο στην Αμυγδαλέζα για τα παιδιά. Σε συνεργασία με την ΕΕ,είπε, θα προωθήσουμε τη δημιουργία και νέων Κέντρων Φιλοξενίας για να μην υπάρξουν τα φαινόμενα που υπήρξαν στο παρελθόν, δεδομένου ότι η Ελλάδα οφείλει, κατά την παράδοση,τον πολιτισμό της και την δημοκρατία της, να συμπεριφερθεί σε όλους σύμφωνα με τις ανθρώπινες αξίες.

    Πολλά από τα σημεία του Συμφώνου που προωθεί η γαλλική προεδρία, είπε, προέρχονται από ελληνικές πρωτοβουλίες και ως χώρα έχουμε κάθε λόγο να βοηθήσουμε στην άμεση εφαρμογή του, αλλά και να συμφωνήσουν ο Βορράς και ο Νότος στην Ευρώπη και να μην υπάρξουν οι διαφορές απόψεων, που παρατηρήθηκαν στο παρελθόν.

    Ο Π. Παυλόπουλος δήλωσε ότι σε αυτές τις συζητήσεις η Ελλάδα και ο πρωθυπουργός θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο και γι' αυτό θα υπάρξει μία ενδιάμεση συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών στα τέλη Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια τον Οκτώβριο θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση κορυφής.

    www.kathimerini.gr με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Επιτέλους ξύπνησε ο Παυλόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ 1:05 πμ

    Δυστυχώς, οι Τούρκοι αθέτησαν και εκεί την υπόσχεσή των να παίρνουν πίσω τους λαθρομετανάστες που εγκαταλείπονται στα νησιά μας και αποδεδειγμένα προέρχονται απ' αυτήν. Άλλωστε, όπως είχαν δημοσιεύσει και οι Aegeantimes, οι ίδιες οι λιμενικές αρχές της βοηθούν -με το αζημίωτο φυσικά- τους δουλεμπόρους. Αφήνω στην φαντασία του καθενός να συλλάβει τι θα γινόταν, αν ποτέ η Τουρκία γινόταν μέλος της ΕΕ, οπότε θα είχε και το δικαίωμα να εκδίδει ευρωπαϊκά διαβατήρια. Θα έκαναν χρυσές δουλειές! Θα πολιτογραφούσαν σαν τουρκικό τον μισό πληθυσμό της Ασίας και της Αφρικής και θα τον πέρναγαν νόμιμα, με ευρωδιαβατήριο, μέσα στην Ευρώπη!!

    @ 6:27 πμ

    Η κυβέρνηση Καραμανλή και ο κ. Παυλόπουλος ιδιαίτερα δεν πείθουν. Η μέχρι τούδε πολιτική των έναντι των λαθρομεταναστών υπήρξε κάτι παραπάνω από χαλαρή. Κατάντησαν την χώρα ξέφραγο αμπέλι. Ο "Πάκης" καυχιόταν ότι μέχρι τέλος του έτους θα έχουν νομιμοποιηθεί σχεδόν όλοι οι παράνομοι μετανάστες και είχε γίνει καταγέλαστος πριν ένα χρόνο στην τηλεόραση, όταν ευχαρίστησε τους μετανάστες που ... προτιμούν την χώρα μας. Τώρα ξύπνησαν; Τώρα που οι μετανάστες έχουν γτάσει κοντά στο 30% του ελληνικού πληθυσμού της χώρας; Μέχρι χθες ακόμη έκανε ευκολότερη την επανένωση των οικογενειών, την ασφάλιση των μεταναστών στον ΟΓΑ, με δικαίωμα συνασφαλίσεως και των μελών της οικογενείας των!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ 18 Αύγουστος 2008 4:27 μμ

    "Επιτέλους ξύπνησε ο Παυλόπουλος"

    Εμένα μου λες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.