2/8/08

ΗΠΑ: Η Οθωμανική Αυτοκρατορία είναι υπεύθυνη για την εξόντωση 1,5 εκατομμυρίων Αρμενίων




Μετά την έγκριση της τοποθέτησης της Μαρίας Γιοβάνοβιτς ως νέου πρέσβη των ΗΠΑ στο Εριβάν της Αρμενίας από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, αποκαλύφθηκε ότι το υπουργείο εξωτερικών των ΗΠΑ θεωρεί την Οθωμανική Αυτοκρατορία υπέυθυνη για τη μαζική εξόντωση των Αμρενίων, το 1915.
Ο βοηθός του υφουρπουργού εξωτερικών Μάθιου Ρέινολτς (Matthew Reynolds), απαντώντας σε επιστολή του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας Τζότζεφ Μπίντεν (Joseph Biden), ο οποίος ζητούσε την επίσημη άποψη του υπουργείου εξωτερικών για τα γεγονότα του 1915, έγραψε στη δική του επιστολή τα εξής:
"Η κυβέρνησή μας αναγνωρίζει ότι η Οθωμανική Αυτοκρατορία είναι υπεύθυνη για τη μαζική εξόντωση, εθνοκάθαρση και μαζικούς εκτοπισμούς περισσότερο από 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων. Θεωρούμε υπεύθυνους για τα εγκλήματα αυτά τους αξιωματούχους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας".
Άλλο ένα μάθημα ήθους, εθνικής αξιοπρέπειας και απόδοσης τιμών στους νεκρούς στην Ελλάδα, από τη μικρή και φτωχή Αρμενία.

1 σχόλιο:

  1. Καιρός πια να αναγνωρισθεί διεθνώς η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και όχι μόνο (του Πόντου εννοώ). Οι Γερμανοί και οι Ιάπωνες ζήτησαν συγγνώμη, διότι αυτοί ήσαν ηττημένοι. Οι Τούρκοι ουδέποτε, παρά το ότι η Αρμενική Γενοκτονία έχει αναγνωρισθεί και από την Γαλλία, όπου μάλιστα έχει ποινικοποιηθεί η άρνησή της, όπως και αυτή του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος.
    Και μόνο για τον λόγο αυτό, δεν θα έπρεπε η Τουρκία να γίνει δεκτή στην ΕΕ. Πολλά μέτρα και πολλά σταθμά εφαρμόζονται, όχι μόνο δύο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.