6/7/08

O βοηθός πρωθυπουργού της Τουρκίας ομολογεί ότι το τουρκικό κράτος χρησιμοποιεί την ισλαμική θρησκεία εναντίον των Κούρδων

Başsavcı'ya göre ezan okumak da laikliğe aykırı
Ο βοηθός πρωθυπουργού της Τουρκίας Τζεμίλ Τσιτσέκ (Cemil Çiçek), στην απολογία που έκανε στο συνταγματικό δικαστήριο, εν ονόματι του κόμματος ΑΚΡ, εν όψει της λήψης απόφασης για την απαγόρευση ή όχι της λειτουργίας του κυβερνητικού κόμματος, μετά από δίωξη που άσκησε ο γενικός εισαγγελέας Αμπντουρραχμάν Γιαλτσίνκαγια (Abdurruhman Yalçınkaya), τόνισε ότι η κυβέρνηση κινήθηκε προς πλήρωση των κενών θέσεων των ιμάμηδων, υπακούοντας σε μυστική απόφαση που έλαβε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ) της Τουρκίας, για την αντιμετώπιση της κουρδικής απειλής.
Με βάση το σκεπτικό τουΣΕΑ, το τουρκικό κράτος θα πρέπει να πληρώσει τις θέσεις των ιμάμηδων σε όλες τις ευαίσθητες περιοχές της Τουρκίας, με προτεραιότητα το Κουρδιστάν, για να μπορέσει δια της θρησκείας να ελέγξει τους πληθυσμούς και να περιορίσει την πολιτική δράση του ΡΚΚ, που οδηγεί στη συνειδητοποίηση και στη χειραφέτηση του κουρδικού έθνους.
Ο Τσιτσέκ διάβασε στα μέλη το συνταγματικού δικαστηρίου τη μυστική απόφαση του ΣΕΑ, καθώς και το "Σχέδιο Εξουδετέρωσης της Δράσης της Διαμελιστικής Οργάνωσης", που εκδόθηκε από την Γραμματεία του Ανώτερου Συμβουλίου Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας". Το σχέδιο αυτό επίσης προβλέπει την επάνδρωση όλων των τζαμιών, κυρίως στην Ανατολική και Νοτιοανατολική Τουρκία, όποου κατοικούν κυρίως κουρδικοί πληθυσμοί.
Είναι από τις ελάχιστες φορές που ακούγεται από τα πιο επίσημα χείλη ότι το τουρκικό κράτος, που διατείνεται ότι είναι κοσμικό και αντίθετο με το Ισλάμ, χρησιμοποιεί με σχέδιο την ισλαμική πίστη για πολιτικούς και εθνικιστικούς λόγους.
Εκτός από το Κουρδιστάν, όπου το Ισλάμ χρησιμοποιήθηκε επί δεκαετίες για την εθνική και πολιτισμική αφομοίωση των Κούρδων, η ίδια πρακτική χρησιμοποιήθηκε στην περιοχή του Πόντου και συγκεκριμένα του νομού Τραπεζούντας, όπου η πυκνότητα των ισλαμικών λυκείων είναι η μεγαλύτερη στην Τουρκία, με στόχο την ολοκληρωτική αφομοίωση των ελληνόφωνων κατοίκων της περιοχής.
Η ίδια τακτική χρσιμοποιήθηκε και συνεχίζει να χρησιμοποιείται στην ελληνική Θράκη, όπου οι ψευδομουφτήδες αποτελούν φανατικά όργανα του τουρκικού φυλετικού εθνικισμού και με κέντρο τα ισλαμικά τεμένη καταβάλουν συνεχείς προσπάθειες για τον εκτουρκισμό των Πομάκων και των Ρομά της περιοχής.

Πηγή: http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=147886&interstitial=true

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.