23/7/08

"Καθηγητής του Παντείου στο ...πλευρό του Ν.Γκρουέφσκι!"


"Μπορεί οι επιστολές του κ.Γκρουέφσκι να μη βρίσκουν ανταπόκριση τόσο στην Ελλάδα όσο επίσης σε Ε.Ε. και Ουάσινκτον στο σημερινό δημοσίευμα όμως του Greece-Salonika φαίνεται πως βρίσκουν μέσα στη χώρα μας..
"H Eλλάδα πρέπει να αναγνωρίσει την ύπαρξη Μακεδονικής μειονότητας να αποζημιώσει τις δημευμένες περιουσίες των εκδιωχθέντων κατοίκων της και να δεχτεί την λύση της διπλή ονομασίας στις διαπραγματεύσεις της με τη"Μακεδονία"...
Το παραπάνω δεν αποτελεί απόσπασμα ενός εκ των γνωστών επιστολών του Σκοπιανού πρωθυπουργού αλλά πρόταση του καθηγητή Διεθνών Σχέσεων στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου κ.Αλέξη Ηρακλείδη, ο οποίος απάντησε σε ερωτήσεις σκοπιανού πρακτορείου ειδήσεων!
Συνέχισε μάλιστα λέγοντας πως:
"η Ελλάδα θα πρέπει να πάψει τον στρουθοκαμιλισμό και να αρνείται την ύπαρξη Σλαβομακεδόνων γιατί υπάρχουν 30 με 40 χιλιάδες απ'αυτούς (!!) στο βόρειο τμήμα της χώρας".Μάλιστα προεξοφλεί πως εάν το θέμα φτάσει στο Ευρωπαικό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Στρασβούργου "η Ελλάδα θα αναγκαστεί να πληρώσει!"
Στο θέμα της διαπραγμάτευσης για το όνομα προτείνει τη χρήση της διπλής ονομασίας αν και αυτή η πρόταση έχει ήδη αποκλειστεί απ΄την Ελληνική κυβέρνηση!Συγκεκριμένα,στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδος-ΠΓΔΜ προτείνει τη χρήση του "Νέα ή Άνω ή Βόρεια Μακεδονία" ενώ γαι τον υπόλοιπο κόσμο και τους διεθνείς οργανισμούς προτείνει το όνομα"Μακεδονία".
Αύριο αναμένεται να δημοσιευθεί η συνέντευξη του καθηγητή κ.Ηρακλείδη στον Τύπο των Σκοπίων ενώ ενδιαφέρον θα έχουν οι αντιδράσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας όσο και της κοινής γνώμης στην Ελλάδα..

O κ.Ηρακλείδης -για τη ιστορία- έχει διατελέσει και "εμπειρογνώμων του ελληνικού ΥΠΕΞ"σε θέματα μειονοτήτων και ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους διεθνείς οργανισμούς (1983-1997).."

greece-salonika.blogspot.com

2 σχόλια:

  1. Πρέπει να ακούμε όλες τις απόψεις. Μόνον έτσι θα γίνει δυνατή η δημοκρατία μας. Αν ο κύριος Ηρακλείδης εκφράζει τις επιστημονικές και προσωπικές του απόψεις ελεύθερα, χωρίς να "υποχρεώνεται" από κάπου, τότε δεν υπάρχει καμμία ένσταση. Όσον και αν οι απόψεις αυτές ενοχλούν ένα μεγάλο ή μικρό κομμάτι της κοινωνίας μας.
    Είναι όμως έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί αν αναγνωρίσουμε τη μεινότητα που λέει ο κύριος Ηρακλείδης, δεν θα πληρώσουμε για τις περιουσίες;
    Άρα, αφού ούτως ή άλλως θα πληρώσουμε, γιατί να αναγνωρίσουμε μαι μειονότητα που στην ουσία δεν υπάρχει;
    Όποιος θεωρεί ότι έχει αδικηθεί είναι ελεύθερος να αναζητήσει το δίκιο του.
    Έτσι απλά.
    Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού παιχνίδια της Ουάσιγκτον, της Άγκυρας και άλλων που επωφθαλμιούν τη Θεσσαλονίκη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.