28/7/08

Το μεταμοντέρνο πραξικόπημα της 28ης Φεβρουαρίου 1997 σχεδιάστηκε στα γραφεία μασονικής στοάς στην Κωνσταντινούπολη

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΖΑΜΑΝ, στο κατηγορητήριο που αφορά την υπόθεση της τρομοκρατικής φασιστικής οργάνωσης ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ αναφέρεται ότι ο εκ των ιδεολογικών καθοδηγητών της τρομοκρατικής οργάνωσης, εκδότης της εφημερίδας Τζουμχουριέτ, Ιλχάν Σελτζούκ, συναντήθηκε με τους πρωταγωνιστές του μεταμοντέρνου πραξικοπήματος της 28ης Φεβρουαρίου 1997, στη φάση της προετοιμασία του εγχειρήματος, στα γραφεία της μασονικής στοάς (Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası, στην οδό Nuruziya Sokak της Κωνσταντινούπολης.
Να σημειωθεί ότι ο καθοριστικός ρόλος των μασονικών στοών και άλλων μυστικιστικών και μυστικών οργανώσεων της Οθωμανικής Τουρκίας στην ανατροπή της μοναρχίας του σουλτάνου με το κίνημα των Νεοτούρκων και στη συνέχεια στην εγκατάσταση στην Τουρκία ενός αυταρχικού και απόλυτα ελεγχόμενου από τέτοιες οργανώσεις καθεστώτος υπό τον Μουσταφά Κεμάλ, έχει γίνει αντικείμενο συζητήσεων στην Τουρκία, τα τελευταία χρόνια.
Το μεταμοντέρνο πραξικόπημα της 28ης Φεβρουαρίου 1997 εκδηλώθηκε στη σύσκεψη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ) της ημέρας εκείνης, όπου το τουρκικό βαθύ κράτος υποχρέωσε τα μέλη του συμβουλίου και τον παριστάμενο πρωθυπουργό Νετζμετίν Ερμπακάν να επικυρώσουν τηλεσίγραφο κατά της ίδιας της κυβέρνησής του. Λίγους μήνες μετά την έγκριση του τηλεσιγράφου, που στην ουσία ακύρωνε την κυβέρνηση, ο Ερμπακάν αναγκάστηκε να παραιτηθεί.
Τώρα, το βαθύ κράτος, με τη μορφή της οργάνωσης ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ, με αλλεπάλλες βίαιες ενέργειες και προβοκάτσιες επιχείρησε να ανατρέψει την κυβέρνηση Ερντογάν.
Η υπόθεση της ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ πρόκειται να εκδικαστεί στις 20 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους.

Πηγή:
http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=719304&title=mason-locasinda-28-subatcilarla-darbe-toplantisi

1 σχόλιο:

  1. Οι Ελευθεροτέκτονες ισχυρίζονται ότι δεν αναμειγνύονται στην πολιτική και ακριβώς για τον λόγο αυτό και για να μην δημιουργούνται προστριβές μεταξύ των «αδελφών», απαγορεύονται στο στοές οι πολιτικές και θρησκευτικές συζητήσεις. Βέβαια, μέσα σε ένα σινάφι, το οποίο δρα εν κρυπτώ και παραβύστω, κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς γίνεται. Εγώ απορώ γιατί οι νομοθεσίες των κρατών επιτρέπουν την δράση τέτοιων μυστικών κέντρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.